Paasontbijt inspiratie

22 maart 2021 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
Paasontbijt inspiratie
7

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die ideaal zijn voor Pasen. Om jullie alvast te inspireren deel ik vandaag 10 recepten vol paasontbijt inspiratie! Ook al weten we nog niet hoe en met wie we Pasen kunnen vieren, een uitgebreid ontbijt hoort er hoe dan ook bij. En je kunt natuurlijk ook wat van de heerlijke baksels bij familie en vrienden langsbrengen.

We beginnen meteen met een traditioneel paasbaksel: mini stolletjes. Dit jaar al helemaal ideaal als je met minder mensen dan normaal Pasen viert. Ik bakte deze mini stolletjes voor Kerst, maar je kunt deze uiteraard ook prima voor Pasen bakken. Ook deze hot cross buns horen helemaal bij Pasen.

Wil je juist eens wat ander zoet brood op tafel zetten bij het paasontbijt? Kijk dan eens naar het recept voor wentelteefjes plukbrood. Dit brood ziet er onwijs gezellig uit en is ook nog eens heel makkelijk te maken. Als je het mij vraagt horen scones ook echt bij een paasontbijt, maar dan wel deze citroen scones met lemon curd.

Naast zoete broodjes kan je ook leuke kleine broodjes maken voor het paasontbijt. Zoals deze knoop broodjes. Zoek je liever een recept voor broodjes die iets sneller te maken zijn? Kies dan voor deze volkoren kwarkbroodjes.

Het is geen compleet paasontbijt zonder eieren. Ik vind het zelf het leukst om eieren te verwerken in een baksel. Zoals in deze broodmuffins met ei en spek. Of wat dacht je van deze leuke mini ontbijt quiches?

Sluit jij het paasontbijt ook graag af met iets zoets? Deze Pasen crème koekjes zijn bij ons in de familie ook echt een traditie. En maak de paastafel helemaal compleet met een schaaltje vol chocolade paasei nestjes.

Wat staat er allemaal bij jou op tafel tijdens het Paasontbijt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *