Blueberry-lemon roomkaasbroodjes

Blueberry-lemon roomkaasbroodjes
16

Die blikken croissantdeeg vind ik toch een partij ideaal. Ik heb ze inmiddels al gebruikt voor de meest uiteenlopende recepten. Deze blueberry-lemon roomkaasbroodjes is een van de favoriete bestemmingen van die blikken deeg. Je maakt er lange repen van die je dan met een handigheidje omtovert tot een soort bakjes die je kunt vullen. Nu de zomer op zijn eind loopt geniet ik graag nog even van wat frisse smaken voordat ik mij onderdompel in de kruiden en specerijen voor het najaar. Daarom koos ik voor mijn favoriete zomerse combinatie van citroen en blauwe bessen.

Dit kun je ook maken met croissantdeeg

Blueberry-lemon roomkaasbroodjes

Met slechts een handvol ingrediënten maak je zelf snel en eenvoudig deze frisse roomkaasbroodjes met blauwe bessen en lemon curd.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg XL
  • 120 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 tl citroensap
  • paar eetlepels lemon curd
  • hand blauwe bessen

Instructies

  • Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden stevig dicht. Halveer het deeg (over de korte kant) zodat je twee rechthoeken hebt. Elke rechthoek snijd je over de lengte in 5 repen.
  • Pak een reep deeg en draai er een wokkel van. Maak van die wokkel een spiraal door een uiteinde om het begin heen te draaien.
  • Leg dit rondje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk dit met je vingers in het midden plat. Je zit dat er automatisch een soort bakje wordt gevormd. Doe dit met alle repen deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak de vulling door de roomkaas, suiker, citroenrasp en -sap door elkaar te roeren.
  • Verdeel het roomkaas mengsel over de ‘bakjes’. Schep er een kleine theelepel lemon curd bij en verdeel er ook wat blauwe bessen over.
  • Bak de roomkaasbroodjes in 15-17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn.
Tips

Gebruik niet teveel vulling voor de broodjes, het deeg rijst in de oven en anders kan de vulling eruit stromen.

Bewaren

2-3 dagen in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *