Broodmuffins met ei en spek

Gepost: 19 april 2019 Laatst bewerkt: 22 februari 2023
Broodmuffins met ei en spek

Ik maakte deze broodmuffins met ei en spek al een paar jaar geleden, maar ze zaten een beetje verstopt in een langer artikel. Omdat ze te lekker zijn besloot ik dat ze het middelpunt van een nieuw blogbericht moesten worden. Zo kunnen jullie dit heerlijke recept nog makkelijker terugvinden en maken. Ik maakte ze zelf voor een paasontbijtje met de familie. Ze waren al een klein kwartier klaar voordat mijn gasten zouden komen, dus om ze warm te houden zette ik ze in de oven die al uit stond, maar nog wel warm was. Zo kon ik toch bij iedereen een warme broodmuffin met een eitje op zijn bord zetten. Het is eigenlijk een soort simpele variatie op mijn bekende gevulde broodjes met spek en ei. Alleen hoef je nu geen broodjes uit te hollen en bovendien zijn deze nog sneller klaar ook. Bij wie staan ze op tafel deze paasdagen?

PLUS broodmuffins met ei en spek 1a jpg

 

Broodmuffins met ei en spek

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Broodmuffins met ei en spek

Een broodje met een gebakken eitje en spek, maar dan een beetje anders. Deze broodmuffins met ei en spek zijn perfect voor een paasontbijtje.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 sneetjes brood (smaak naar keuze)
  • klontje ongezouten roomboter of margarine
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren (S/M)
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Vet de muffinvorm licht in met de boter of margarine en bekleed deze met de sneetjes brood.
  • Bekleed het brood met een plakje spek. Druk het geheel goed aan om ruimte te maken voor het ei. Breek het eitje open boven de muffinvorm om de broodjes te vullen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de broodmuffins in ongeveer 18 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C (boven- en onderwarmte). Ze zijn goed als het ei gestold is en niet meer zacht/vloeibaar is aan de bovenkant.
  • Serveer de broodmuffins gelijk.
Tips

Voeg verse kruiden of Italiaanse kruiden toe voor extra smaak.
Bewaren

De broodmuffins kunnen een dag van te voren gemaakt worden en weer worden opgewarmd, maar ik zou het persoonlijk niet doen. Het ei wordt er dan niet lekkerder op.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Lies schreef:

    Je inspireerde me weer eens, Laura… Bedankt !
    https://liesonderweg.wordpress.com/2019/04/21/paasei/
    Lie(f)s.

  2. Janhsen schreef:

    Eimuffins zijn ook hier ieder jaar populair, zowel bij kerst- als paasontbijt!! Makkelijk te maken en lukt altijd!!

  3. Falafel schreef:

    Hey

    Hey , springt het ei dan niet open terwijl het bakt zodat de oven geheel beklad is ?

  4. Wil schreef:

    Heerlijke eimuffins gemaakt! Zonder brood gaat ook prima. Spek en ei gelijktijdig in de oven. Ca 18-20 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept