Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kleine knoop broodjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 juni 2014
in Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

knoopbroodjes 1a

Ik hou van bakken maar ik ben thuis niet de enige die hier graag voor in de keuken staat. Mijn vader bakt ook graag, al zijn dit meestal geen taarten. Hij is liever in de weer met brood. Twee jaar geleden gaf ik hem daarom voor zijn verjaardag een workshop brood bakken cadeau bij Levine. Ik liet hem natuurlijk niet alleen gaan en ging gezellig met hem mee. We maakten die dag allemaal kleine knoop broodjes en ook grote Franse landbroden. Met tassen vol brood gingen we weer huiswaarts.

Sinds die workshop heb ik eigenlijk bijna nooit meer brood gebakken, stom want ik vind het wel heel leuk. Mijn vader is wel enthousiast doorgegaan met het testen van allerlei recepten. Voor Pasen besloten we dit jaar met zijn tweetjes brood te maken voor het ontbijt. We kozen voor allemaal verschillende knoopbroodjes. Vandaag laat ik zien hoe je deze verschillende knoopbroodjes maakt. Alle eer gaat naar Levine, zij heeft ons deze broodjes leren maken. Neem zeker een kijkje op haar blog voor nog meer heerlijke recepten (en workshops!).

knoopbroodjes 2a

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 500 gram tarwebloem
  • 6 gram droge gist
  • 10 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 30 gram zachte ongezouten roomboter
  • 325 gram volle melk, lauwwarm

knoopbroodjes 3a

Ik heb het deeg gemaakt met een staande mixer. Doe alle ingrediënten in de kom en roer dit met een spatel even door elkaar. Zet de mixer aan op een lage stand en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg dat loslaat van de wand. Je kunt het deeg natuurlijk ook met de hand kneden of een broodbakmachine gebruiken.

Na het kneden moet het deeg voor de eerste keer rijzen. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette kom. Draai de bal deeg nog even om zodat aan alle kanten de olie zit. Dek de kom af en laat ongeveer een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

knoopbroodjes 4a

Na de eerste rijs vorm je het deeg. Druk met je handen het lucht uit het deeg en verdeel in 12 gelijke stukken. Maak bolletjes van het deeg en laat ongeveer 10 minuten liggen.

Je kunt de bolletje zo laten, maar je kunt er ook leuke knoopbroodjes van maken. Wij kozen voor dat laatste en maakten in totaal 4 verschillende knoopbroodjes.

Maak strengen van het deeg van ongeveer 30-35 cm, hiermee kun je alle soorten broodjes maken.

knoopbroodjes 5a

Knoopbroodjes

Maak een soort krakeling van het deeg waarbij je aan de onderkant genoeg deeg overhoudt. Die strengen vouw je onderlangs in de lussen van het broodje zodat het aan de bovenkant nog een stukje uitsteekt.

knoopbroodjes 6a

Kaiserbroodjes

Maak een losse knoop in de streng. Vouw de streng rechts bovenlangs naar het midden van het broodje. De linkerstreng vouw je via de onderkant naar het midden. Druk de uiteinden aan elkaar vast. Kies nu de mooiste kant en leg die naar boven op de bakplaat.

knoopbroodjes 7a

Gevlochten broodjes

Bepaal het midden van de streng. Plaats het linker uiteinde onder het midden van de streng, vorm zo een lus. Het rechter uiteinde vouw je onderlangs door de lus en laat je bovenlangs de lus weer uitgaan. Pak de lus op en draai deze naar je toe, nu begint het al op een vlecht te lijken. De uitstekende streng vouw je onderlangs door de kleine lus.

knoopbroodjes 8a

Gevlochten knoopbroodje

Maak eerst de gevlochten broodjes. De uiteinden vouw je onderlangs naar elkaar toe, knijp de uiteinden stevig vast.

Als je zaadjes op je broodjes wilt moet je dit nu doen. Smeer de broodjes in met een beetje water en strooi de zaadjes erover.

Nadat je de broodjes gevormd hebt, leg je ze op de bakplaat. Dek de plaat af en laat 45-60 minuten rijzen tot het weer bijna in volume verdubbeld is. Je kunt eenvoudig testen of het genoeg gerezen is. Druk met je vinger op het deeg, het zou nu langzaam terug moeten veren.

Verwarm tijdens deze laatste rijs de oven alvast voor op 220 graden.

Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

knoopbroodjes 9a

Zie je het al voor je? Een lekker uitgebreid ontbijt (of brunch!) waarbij je je eigen geknoopte en gevlochten broodjes serveert? Wij vinden dat hier thuis net even wat leuker, lekkerder en gezellig dan de afbak broodjes uit de supermarkt. Eet smakelijk!

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – mei 2014
Lemon meringue cupcakes

Related Posts

kleine broodjes bakken

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft
24 maart 2021
18

Dit...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft
13 maart 2021
11

Het...

Pizza Quattro Formaggi

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft
12 maart 2021
2

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat zien ze er leuk uit!

    Beantwoorden
  2. Sharrel says:
    7 jaar geleden

    Ze zien er echt super cute uit!

    x

    Beantwoorden
  3. bea says:
    7 jaar geleden

    Heb dze weekend ook de kaizerbroodjes van levine gemaakt ,heel simpel en heel lekker!

    Beantwoorden
  4. Wendy (MissPinkyNails) says:
    7 jaar geleden

    Kijk hier was ik laatst naar opzoek! Nergens stond een fatsoenlijk recept dus ik ben erg blij met dit artikel!

    Beantwoorden
  5. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Dit maakte ik vroeger heel veel met mijn moeder op zondagochtend. Dit ga ik snel weer eens een keer doen want ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Jessy says:
    7 jaar geleden

    Zojuist voor Vaderdag voor het eerst gemaakt, heerlijk! Dit ga ik zeker elke zondag maken 🙂

    Beantwoorden
  7. Maayke says:
    7 jaar geleden

    Hmm ziet er heerlijk uit, wil ik zeker gaan proberen, alleen had ik nog een vraag. Is dit recept ook geschikt om bijv. Knoflook broodjes van te maken? Dus paar teentjes door het deeg en een knoflooksausje erover heen voordat het in de oven gaat? Dit vraag ik, omdat de meeste zelfgemaakte knoflookbroodjes resulteren in zachte broodjes, terwijl ik krokant zo lekker vind :)!

    Groetjes, Maayke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Maayke,
      Ik heb het nog niet geprobeerd, maar dat zou prima moeten gaan hoor. Ik weet alleen niet zeker of ze knapperig blijven door de knoflooksaus. Best kans dat door het vocht de broodjes niet zo knapperig worden.

      Beantwoorden
      • Bianca says:
        6 jaar geleden

        Lekker….! Krijg net een idee…. je zou er waarschijnlijk ook kaas-ui broodjes van kunnen maken?…Ik zal het binnenkort eens gaan proberen..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ja hoor, dat zou ook moeten lukken!

          Beantwoorden
  8. Rebecca says:
    7 jaar geleden

    Oh wat leuk zeg. Ik heb ook al een keer zon broodbak cursus gedaan en super veel geleerd. Maar ik had alleen een van deze techiken geleerd, leuk om er wat meer erbij te leren 😀
    dankjewel
    rebecca
    icing-sugar.net

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Leuk he, dat brood bakken? Ik begin de smaak weer te pakken te krijgen. Vind het nu ook echt jammer dat ik er zo lang niets mee heb gedaan.

      Beantwoorden
  9. Petra says:
    7 jaar geleden

    Tijdens een kinderfeestje de vlechtbroodjes gemaakt. Was erg leuk om te doen, ze waren heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  10. Tineke haans says:
    7 jaar geleden

    Een beetje kaneelsuiker door het deeg doen. De streng deeg even rollen door kaneelsuiker. De rest hetzelfde. Als je van zoete broodjes houd…….Verrukkelijk..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      goed idee, klinkt heerlijk!

      Beantwoorden
  11. Charissa says:
    7 jaar geleden

    Kan ik hiervoor ook speltbloem gebruiken? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      Beantwoorden
  12. Alicia says:
    6 jaar geleden

    heei laura
    kheb 2 vraagjes voor je
    1. wat voor n zaadjes zijn die zwarte en waar koop je die
    2. ik heb een keer en chocolade broodje op
    maar moet je daar cacao door doen of gesmolten chocolade

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Alicia, dat is maanzaad en dat kun je gewoon in de supermarkt kopen. Als je een broodje helemaal met chocoladesmaak wilt zou ik cacaopoeder gebruiken. Of gewoon stukjes chocola door het deeg kneden.

      Beantwoorden
  13. kelly says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wik de broodjes straks maken met de kinderen op mn werk maar ik heb alleen halfvolle melk. Denk je dat dat ook lukt ipv volle melk?

    groetjes Kelly

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zou het kunnen proberen, maar ik zou toch even snel naar de supermarkt gaan. Het gaat niet om slechts een eetlepel, deze hoeveelheid heeft wel degelijk effect.

      Beantwoorden
  14. Anouk says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk recept!
    Kun je de broodjes ook in de avond maken en in de koelkast bewaren voor de volgende ochtend?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, je kunt ze ook prima ’s avonds maken (en bakken). Bewaar ze dan in de broodtrommel of een plastic/papieren zak.

      Beantwoorden
  15. Eline says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kan er ook een heel zakje gist doorheen, 7gram ipv 6? En tarwebloem is gewoon de witte bloem toch?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      7 gram zou niet heel veel moeten verschillen, je kunt ook witte bloem gebruiken!

      Beantwoorden
  16. Leena says:
    6 jaar geleden

    Hoi,
    Zou je ook broodjes kunnen vlechten van een rol kruimeldeeg uit de supermarkt? Of is dat brood dan niet zo lekker… (met vb wat pesto in?) Ik heb al heel veel gehad aan jouw recepten! Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat voor een soort deeg bedoel je precies? Bij kruimeldeeg denk ik aan een koekdeeg namelijk, daar gaat het niet mee 😉

      Beantwoorden
  17. Merel says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou je ipv speltbloem ook speltmeel of volkorenmeel kunnen gebruiken of worden de verhoudingen dan anders?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb bij dit recept nog geen ervaring met vervangers, je kunt het zeker proberen. Je kunt altijd iets extra water/bloem toevoegen wanneer het deeg te droog of nat is.

      Beantwoorden
  18. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Met veel plezier werk ik veel van jou recepten uit. Nu maak ik voor de tweede keer in korte tijd deze broodjes, echter weet ik niet zo goed hoe ik het deeg het beste laat rijzen. Op internet worden tips gegeven over theedoeken, maar deze zouden het deeg uitdrogen. Folie zou gaan plakken aan het deeg. Ik heb het deeg vorige keer laten rijzen met een doek eroverheen, maar het deeg werd inderdaad erg stug. Heb jij tips voor me?

    Groetjes,
    Lisanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Lisanne,
      Ik leg meestal een theedoek of doorzichtig keukenfolie over de kom. Beide gaat hier altijd prima. Als het heel stug wordt heb je misschien niet genoeg vocht toegevoegd aan het deeg. Controleer je of je er een dun vliesje van kunt trekken?

      Beantwoorden
  19. medine says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    De broodjes zien er lief en heel lekker uit. Weet je toevallig hoe lang ze vers blijven ik wil ze namelijk in een grotere hoeveelheid maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is het lekkerst om ze binnen 2 dagen te eten, maar je kunt ze ook heel goed invriezen. Weer even opwarmen in de oven en ze zijn weer lekker vers en knapperig

      Beantwoorden
      • medine says:
        6 jaar geleden

        Dank voor je bericht ga ik zeker proberen. Vers gemaakte broodjes yammie yammie

        Beantwoorden
  20. Lisa says:
    6 jaar geleden

    kan ik hiervoor ook gewoon halfvolle melk gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar met deze hoeveelheid zou ik gewoon een pakje volle melk kopen.

      Beantwoorden
  21. Marline says:
    6 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Ik wil het morgenvroeg graag maken, maar heb alleen halfvolle melk in huis. Gaat het hier ook mee lukken denk je?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb ze tot nu toe alleen gemaakt met volle melk, dus dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen. Maar proberen kan altijd natuurlijk, denk niet dat ze gigantisch zullen mislukken 😉

      Beantwoorden
      • Tinka says:
        5 jaar geleden

        Ik heb ze gemaakt met half volle melk en de helft volkoren bloem. Jammer dat ik geen foto kan bijvoegen, ze zijn echt heel mooi gelukt, ze zien er prachtig uit. Dank voor dit recept! 🙂

        Beantwoorden
  22. Tinka says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik zou deze broodjes heel graag willen maken morgen, zou ik de helft van de bloem kunnen vervangen door volkoren bloem? (of een deel ervan) of zouden ze dan mislukken?

    Groetjes, Tinka

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat moet geen probleem zijn, resultaat zal wel iets verschillen.

      Beantwoorden
  23. Marja says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    In het recept staat 325 gram volle melk, lauwwarm kan ik aannemen dat je 325 ml volle melk moet gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ml en gram is hetzelfde bij melk, dus ja 🙂

      Beantwoorden
  24. Janny wols says:
    5 jaar geleden

    Ik wilde voor het eerst de knoopbroodjes maken. So far so good. Totdat de broodjes gevormd waren en ze nog een keer moestenrujzen. Toen de de oven in gingen, waren ze meer uitgezakt dan gerezen. Dus na het bakken waren ze iets hoger dan een pitabroodje. Wat kan er mis zijn gegaan??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      misschien was het deeg te lang gerezen waardoor het té luchtig was.

      Beantwoorden
  25. Janny Wols says:
    5 jaar geleden

    Dank je voor je suggestie, ga het zeker nog eens proberen.

    Beantwoorden
  26. Inge says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Zou ik ook lijnzaad aan het deeg zelf toe kunnen voegen? En zo ja, wanneer moet ik het dan toevoegen? Hartelijk bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik zelf geen ervaring mee, zou eerlijk gezegd dan een heel ander recept zoeken waarbij dat al zo wordt gedaan. Lijnzaad neemt vocht op en dat heeft zo zijn uitwerking op het brood.

      Beantwoorden
  27. Toyah says:
    2 jaar geleden

    Kan ik dit deeg ook een dag van tevoren maken en het dan bewaren? En zo ja hoe moet het bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt beter gewoon de broodjes bakken en deze bewaren voor de volgende dag.

      Beantwoorden
  28. Pingback: De lekkerste ontbijtjes - Laura's Bakery
  29. Hermien says:
    11 maanden geleden

    oh wat een goeie uitleg super

    Beantwoorden
  30. Sascha says:
    3 maanden geleden

    Hoi Lauren, super goed recept, maar ik vroeg me af hoe je de melk op de goede temperatuur kunt laten komen. Gewoon in de magnetron? Of….

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat kan inderdaad in de magnetron of in een pannetje. Let wel op dat het echt maar lauw wordt, anders werkt de gist niet meer.

      Beantwoorden
  31. Annelies says:
    2 maanden geleden

    Of ik deze even elke week kan maken… 😅🙈

    Beantwoorden
  32. Anne says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura
    Ik heb een vraagje op wat voor soort oven moet de oven staan?
    Hetelucht ?
    Of toch gewone oven stand , want eerder maakt ik broodjes maar de bak tijden moest ik wel drie keer doen. Ik hoor graag van je

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Ik heb een elektrische oven, met onder-bovenwarmte.

      Beantwoorden
  33. Samantha says:
    2 weken geleden

    Hoihoi,

    Ik heb vandaag de broodjes geprobeerd te maken, maar het is mij onduidelijk of ze nou krokant moesten worden of niet😅want bij mij werden ze na 10 minuten al super donker maar niet krokant, dus wat kan ik dan verkeerd hebben gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 week geleden

      Het horen ook niet ‘harde’ broodjes te worden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan