Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Recept: Chocolate chip cookies

Laura Kieftdoor Laura Kieft
17 april 2011
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het water alweer in mijn mond. Echt een aanrader. Om jullie ook te laten meegenieten van dit lekkers deel ik het recept met jullie!

Het recept komt uit het hummingbird bakboek en is goed voor een stapel van 24 flinke koeken. Ik heb een kleine aanpassing gedaan door bakpoeder te gebruiken in plaats van zuiveringszout. Wanneer je in recepten zuiveringszout nodig hebt kun je dit vaak vervangen door bakpoeder, omgekeerd is dit niet mogelijk.

Recept afdrukken

Chocolate chip cookies

Een simpel recept voor overheerlijke chocolate chip cookies. Dit welbekende koekjes is niet voor niets zo populair!
Porties: 24 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 400 gram bloem
  • 0,5 tl zout
  • 2,5 tl zuiveringszout (of zoals ik heb gedaan, 1 zakje bakpoeder van 8 gram)
  • 225 gram pure chocolade grofgehakt ((ik heb chocoladedruppels gebruikt))

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte). Klop in een kom de boter en suiker tot een bleke maar romige massa. Voeg de eieren een voor een toe, klopt kort en schraap de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mengkom. Meng op de laagste stand de vanille door de botermassa. Voeg bloem, zout en zuiveringszout/bakpoeder toe en blijf kloppen tot alles is vermengd. Meng als laatst de stukjes chocolade door het beslag heen. Het ziet er dan uit zoals op onderstaande foto, jummie!
  • Het deeg is te plakkerig om balletjes van te kunnen draaien, we gaan dus met 2 lepels aan de slag en maken bergjes op de bakplaat. Bij mij waren deze ongeveer ter grootte van een golfbal. Je kunt natuurlijk ook het beslag in 24 gelijke porties verdelen op basis van gewicht. Ik heb gewoon uit de losse pols hoopjes geschept. Zorg dat de hoopjes voldoende ruimte om zich heen hebben omdat ze nog uitlopen.
  • Volgens recept moeten de koeken 10 minuten bakken tot de randen goudbruin zijn, bij mij hebben ze zeker 15 minuten in de oven gezeten. Ook heb ik halverwege de plaat omgedraaid zodat ze gelijkmatig bruin werden. Als je de koeken uit de oven haalt moeten ze nog even kort afkoelen op de bakplaat, daarna leg je ze op een rooster om ze helemaal koud te laten worden.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koeken lees je hier!

Als resultaat heb je 24 heerlijk zacht en taaiige koeken.

Veel plezier met bakken!

Vorige post

Volgende post

How to: Siliconen molds gebruiken
Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 78

  1. Angélique says:
    10 jaar geleden

    Dat ziet er weer heerlijk uit en voor “uit de losse pols” zijn het toch hele mooie gelijkmatige koeken geworden!

    Beantwoorden
  2. cakeje van eigen deeg says:
    10 jaar geleden

    ik denk dat je met 10 minuten baktijd iets fudge-achtigere koeken gehad had. de koeken lijken dan niet gaar, maar ze worden vanzelf hard bij het afkoelen en dan is de binnenkant nog mooi zacht. maar misschien waren ze dat alsnog wel 😉 ze zien er in ieder geval smakelijk uit.

    Beantwoorden
  3. Joke says:
    10 jaar geleden

    Ze waren weer zo mooi !!!!!!!!!

    liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  4. De Bakparade says:
    10 jaar geleden

    Wat een leuke blog 🙂
    En leuk om te lezen dat er nog meer mensen van mijn leeftijd bakken leuk vinden 🙂

    Beantwoorden
  5. KelleBelle says:
    10 jaar geleden

    Lekker! Wie houdt er nou niet van chocolate chip cookies 😉

    Beantwoorden
    • Patricia says:
      2 jaar geleden

      Ik heb al vaker deze koekjes gemaakt. Echt erg lekker. Alleen nu iets andere dingen gedaan.
      Ik heb op vershoudfolie een koekrol gemaakt en in de koelkast gelegd om wat op te stijven. Daarna plakjes gesneden. Ook gemakkelijk. Plakt wat minder.
      En geen lichtbruine basterd suiker in huis. Dus met donkere suiker gemaakt. Kan ook heel goed.
      Bedankt iig voor dit heerlijke recept.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 jaar geleden

        Wat een goede tips! Bedankt voor je bericht!

        Beantwoorden
  6. karolien says:
    10 jaar geleden

    ik heb ze net gebakken en inderdaad ze zijn overheeeeeeeeeeeeeeerlijk!!!!!!!!!!!! chewy met een krokant korstje.

    Beantwoorden
  7. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Toprecept!

    Beantwoorden
  8. Pascalle says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als ik ze in het mini wil maken, hoe lang is de baktijd dan? Geldt hier: De helft van het hoopje is de helft van de baktijd? En de graden gaan die dan ook naar beneden? Je begrijpt het misschien al; Ik ben een beginner!

    Lieve groet,
    Pascalle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Hoi Pascalle, Als je ze kleiner wilt maken zou ik de oven gewoon op 170 graden laten staan maar de koekjes iets minder lang bakken. Probeer voor de helft van het hoopje eens op 10 minuten. Te bleek? dan doe je er gewoon nog 2 minuutjes bij. Veel plezier met bakken!

      Beantwoorden
    • Pascalle says:
      8 jaar geleden

      Hoi Laura,
      Ik ga het zeker proberen! Ik heb de mini’s nodig om koekiemonster cupcakes te maken.
      Alvast bedankt.

      Groetjes,
      Pascalle

      Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn echt super lekker! 🙂
    ik denk dat ik ze de volgende keer met roomboter ga maken, gewoon om te zien wat het verschil is, want ze zijn nu al erg lekker.

    groet,

    Victoria

    Beantwoorden
  10. floris says:
    7 jaar geleden

    waar haald u die chocolate chip

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik haal ze meestal bij Deleukstetaartenshop. Maar je kunt ook goed een reep chocola in kleine stukjes hakken.

      Beantwoorden
  11. Dianne says:
    7 jaar geleden

    ze zien er heerlijk uit! hoelang kun je zelfgebakken koekjes bewaren? ik ben wat ideetjes aan opdoen voor een baby shower en heb al te veel lekkere dingen gezien!
    kun je ze ook invriezen? of het deeg zodat ik eerder kan maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Dianne, hier lees je alles over het bewaren van gebak en koekjes: http://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

      Beantwoorden
  12. Dianne says:
    7 jaar geleden

    heb ze vandaag gemaakt! niet zo mooie vorm als bij jouw op de foto, maar wel e superlekker! ik had niet zoveel lichtbruine basterdsuiker heb dus combi van witte en lichtbruine basterdsuiker. maar de smaak was er niet minder om!

    Beantwoorden
  13. Dianne says:
    7 jaar geleden

    Bedankt! had zelf ook al even verder gezocht, denk dat deze de diepvries niet gaan halen! haha mega lekker.

    Beantwoorden
  14. Karlijn :D says:
    6 jaar geleden

    Waar kan je dat vanille extract kopen? Ik keek bij de boni en daar hadden ze alleen vanille aroma… Is dat hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      aroma en extract is niet hetzelfde, kijk hier maar eens: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-vanille/
      Extract kun je bij de kookwinkel kopen, maar ook bij bijvoorbeeld Dille en Kamille.

      Beantwoorden
  15. Addoley says:
    6 jaar geleden

    Het is het beste koekjes recept dat ik ooit heb gebruikt ze waren geweldig en ik moest ze zelfs twee keer maken ik had er veel weggegeven maar niemand had genoeg ik zal dit recept bewaren!

    Beantwoorden
  16. Roos says:
    6 jaar geleden

    Oef! Nou weet ik niet welke ik ga maken deze of je triple chocolate cookies… Hier gebruik je meer bloem en suiker. Zal eens kijken wat ik in huis heb.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      en, welke zijn het geworden? 😉

      Beantwoorden
    • Roos says:
      6 jaar geleden

      Deze uiteindelijk gemaakt en hartstikke goed gelukt! Mijn golfballen waren alleen iets groter dus iets langer in de oven. Bedankt voor het recept!

      Beantwoorden
  17. Pingback: De ultieme zo-organiseer-je-een-high-tea-gids | Muy Maaike
  18. Eva says:
    6 jaar geleden

    Hi,
    Recept ziet er top uit en wil gelijk beginnen maar kom tot de ontdekking dat ik geen basterdsuiker heb, werkt kristalsuiker ook of worden ze dan te “bros”?

    Beantwoorden
    • Eva says:
      6 jaar geleden

      Gewoon een poging gewaagt gisteravond, is goed gelukt!

      De 1e porties met de lepels gedaan, daarna een spuitzak gepakt en een nieuwe schaar zo kon ik hele mooie porties maken, mooi rond en een mooie uitloop ☺️
      Heb iets extra’s toegevoegd bij de laatste 10 namelijk stukjes walnoot ☺️
      Het zijn wel zoete koekjes, weet niet of ik iets minder suiker zou doen volgende keer maar dan krijg je volgens mij problemen met de hardheid van de koekjes.
      Ga nog meer recepten opzoeken op je site, Lemon curd maak ik ook regelmatig, erg lekker bij de yoghurt of op een mariakoekje!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt ze ook met kristalsuiker maken, ze worden dan wel brosser.

      Beantwoorden
      • Saar says:
        3 maanden geleden

        Wat betekent ‘browser’ eigenlijk?🙈

        Beantwoorden
        • Saar says:
          3 maanden geleden

          ‘brosser’

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            3 maanden geleden

            Lekker knapperig en krokant, maar niet te.

  19. femke says:
    6 jaar geleden

    Mmmmm nou gelukt hoor , heb zelf het recept gehalveerd en gewoon zelf chocolade gebroken ,, tja ziet er wat anders uit dan het plaatje maar smaken over heerlijk , ik heb een soort gepukkelde chocolade koekies nu hahah heb alleen de vanille eruit gehaald, omdat ik niet tegen dat goedje kan ,, krijg ik weer pukkel mania van op mijn lichaam 😉 thanks voor het recept

    Beantwoorden
  20. Pingback: Voor de kinderen: Chocola Chip Cookies. | Pencils and Spoons
  21. Pingback: Voor de kinderen: Chocolat Chip Cookies. | Pencils and Spoons
  22. wendy says:
    5 jaar geleden

    Ik heb een ijsschep gebruikt om de bolletjes te maken.. Eerste lading zit nu in de oven.
    Ben reuze benieuwd 🙂

    Beantwoorden
  23. Anneke says:
    5 jaar geleden

    Hi Laura,

    Wat een leuke website! Ik heb een Amerikaans recept voor Cookie Dough Cheesecake, waarbij de bodem dus uit cookie dough bestaat wat daarna nog de oven in gaat. Is dit een goed recept om daarvoor te gebruiken denk je?

    Liefs,
    Anneke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik ken het recept van de cheesecake niet dus dat is lastig te zeggen, staat er geen recept voor de bodem bij?

      Beantwoorden
  24. Diana says:
    5 jaar geleden

    Ook gemaakt alleen hellaas was mijn beslag wat grover en droger dan deze. Kreeg best dikke koeken maar ze waren wel heel lekker. Volgende ker nog een nieuwe poging proberen

    Beantwoorden
  25. Dennis says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dit recept ook als leidraad gebruikt, alleen de pure chocolade gehalveerd en vervangen door witte chocolade. Daarnaast ook een bakje pecannoten (ong. 40 gram) toegevoegd. Smaakte echt super lekker!

    Beantwoorden
  26. Renske says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn echt super lekker geworden! Ik zou ze alleen iets korter in de oven moeten doen want ze waren net iets te hard geworden..

    Beantwoorden
  27. Pingback: Koekjes als cadeautje – MonsterlijkLekker
  28. Stephanie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke bloem heb je voor dit recept gebruikt?

    Groetjes,

    Stephanie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      je kunt gewoon patentbloem of tarwebloem gebruiken.

      Beantwoorden
  29. Kim says:
    4 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven, beetje veranderd: half pure chocolade, half verkade zeezout karamel. Ben benieuwd!!
    Zelf gebruik ik altijd een kleine ijs-schep-lepel om dezelfde maat koeken te krijgen. 🙂

    Beantwoorden
  30. Mariette says:
    4 jaar geleden

    Laura,

    Even grote paniek in de keuken. De koekjes waren nog erg zacht toen we ze de oven uithaalden. We schrokken ons een hoedje toen we uiteindelijk tot de conclusie kwamen dat de koekjes hard en krokant werden naarmate het afkoelen. Wij waren positief verrast. Buikje rond gegeten!!!!!!!!!! 🙂 Dankzij uw recept delen wij u de geboorte mee van onze kleine spruit die voortvloeide uit de foodbaby die ontstond door middel van uw recept. (= Buikje té rond gegeten hihi).

    Keep up the good work!!!!!!!!!

    Groeten, Mariette.

    Beantwoorden
  31. Iris says:
    3 jaar geleden

    heerlijke koekjes! Ik heb ze gemaakt met 220 gram suiker, dan zijn ze ook nog heerlijk zoet

    Beantwoorden
  32. Mariella says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel gram koekjesdeeg heb je ongeveer met dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik weeg het nooit af na het maken, maar je kunt daarvoor alle ingrediënten bij elkaar optellen 🙂

      Beantwoorden
  33. Nems says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura bedankt voor het recept. Ik heb het stap voor stap gevolgd, ze staan nu in de oven. Ik had echter wel een paar vragen. Omdat er niet stond wat voor boter, heb ik roomboter gebruikt. Ik heb zacht laten worden, maar merkte dat het geen romige massa werd. Het werd een beetje stevig, zou het helpen om de boter is te smelten naar vloeibaar? Toen ik het ei erbij deed, werd het alles al wat meer romiger met brokjes. Toen ik de rest er aan toe voegde kreeg ik vrij dik deeg, maar met een ijsschep lukt het goed. Ik heb de helft van het recept gebruik om 12 koekjes te bakken, maar na 8 koekjes was het deeg op. Ik hoor graag wat ik kan verbeteren, ze ruiken in ieder geval al erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, deze moet op kamertemperatuur zijn. Boter smelten voor een koekdeeg is niet mogelijk.

      Beantwoorden
      • Nems says:
        3 jaar geleden

        Beste Laura, bedankt voor uw reactie. Helaas bleven de koeken zacht en werden ze niet bros (ondanks dat ik fijne kristal suiker heb gebruikt) Enig idee waar het aan kan liggen zodat ik een nieuwe poging kan doen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          aangezien je minder koekjes hebt gemaakt dan het recept voor bedoeld is, zijn ze ook groter geworden. Dan hebben ze extra tijd in de oven nodig. En als je ze bros wilt hebben ook weer extra tijd nodig, want deze koekjes zijn juist bedoeld om nog wat zacht te blijven.

          Beantwoorden
  34. Mila says:
    3 jaar geleden

    Halloo Laura

    Zou ik aan dit recept ook cacaopoeder kunnen toevoegen zodat ze nog meer naar chocola smaken. De triple chocolate chip cookies wilde ik niet maken omdat ik geen baking soda in huis heb.

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan een deel bloem vervangen door cacaopoeder.

      Beantwoorden
  35. Patricia says:
    2 jaar geleden

    Hoi!!
    Al een paar keer deze cookies gemaakt. Ze zijn favoriet hier. Er wordt vaak gevraagd wanneer ik ze weer ga maken. Vandaag dus. Samen met de dochter. Zij moet een opdracht voor school maken voor het vak verzorging. Dus het wordt weer smullen vandaag.
    Jouw recept is goed genoeg voor in mijn receptenboek voor later als ‘erfenis’. Leuk voor de volgende generaties.
    Bedankt!! 😀

    Beantwoorden
  36. Amber says:
    2 jaar geleden

    En bloem vervangen voor zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
  37. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Kan ik er ook 1 grote koekie van maken mbv een springvorm?
    Dan verandert vast de baktijd ^^, kun je een indicatie geven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan prima, zelf nog nooit geprobeerd dus een tijd is lastig, hangt ook af van het formaat. Misschien online even zoeken op ‘giant cookie’ voor een indicatie (bij een bepaald formaat).

      Beantwoorden
      • Michelle says:
        2 jaar geleden

        Oja, google is natuurlijk ook een optie haha, dank je wel!
        Ik ga morgen weer deze koekjes maken, even mee pronken bij de collega’s op de zaak 😉 Zoooooooooo lekker!

        Beantwoorden
        • Merel says:
          3 maanden geleden

          Ik heb haast nooit boter in huis omdat ik slecht tegen kan, kan ik ook zonnebloemolie als vervanger gebruiken

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            3 maanden geleden

            Helaas kan dat echt niet. Harde margarine zou wel een optie zijn.

  38. Xander says:
    2 jaar geleden

    Ik kwam er laatst achter dat zuiveringszout eigenlijk gewoon Baking Soda is… 😄
    Baking Soda is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt! Het merk Arm&Hammer is erg goed!

    Beantwoorden
  39. Julia says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze al vaak gebakken inmiddels in vele variaties. Kinderen zijn er dol op! Ik maak ze zo groot als een golfbal en bak ze tussen de 10 en 12 minuten. Zijn ze na afkoelen perfect. Favoriete versie hier: 100 gr witte chocolade en 125 gram bevroren frambozen in stukjes door het beslag.

    Beantwoorden
  40. Vanessa says:
    1 jaar geleden

    Heerlijke koekjes! Ik heb de tarwemeel vervangen door boekweitmeel (want ik had niet anders) en de suiker door rijststroop. Werkt perfect! Wel 20 min in de oven en iets hoger op 180gr. Door de stroop was er meer vocht dus duurde het iets langer voordat ze klaar waren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk, thanks voor het delen van jouw variatie.

      Beantwoorden
  41. rosanne says:
    1 jaar geleden

    Ik heb een superlekker (en leuk) recept gemaakt met hulp van uw Chocolate chip cookies. Hier is het recept:
    -Het Chocolate chip cookie recept van lauras bakery
    -12 digestieve koekjes (met of zonder chocolade)
    -12 blokjes chocolade als je al chocolade op je koekje had.( Zo niet dan 24)
    -12 marshmallows
    Maak 12 ongeveer gelijke balletjes van het deeg (Chocolate chip cookie recept van lauras bakery) verdeel de 12 koekjes over 2 bakplaaten zodat ze goed de ruimte hebben om groot te worden. Scheur of sbij de marshmallows door midden en doe tussen de twee halfjes marshmallow 1 of 2 stukjes chocolade. Leg dat op de 12 koekjes. Maak de balletjes deeg plat en leg ze over de koekjes met marshmallow. Doe dat zo dat je het koekje niet meer ziet, maar niet er onder. Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten op 170 graden

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk! Een soort S’mores? Wat heb je met de digestives?

      Beantwoorden
      • roos says:
        7 maanden geleden

        ja inderdaad!!!

        Beantwoorden
  42. Julie says:
    12 maanden geleden

    Supergemakkelijk en goed receptje! Merci!

    Beantwoorden
  43. Eline says:
    11 maanden geleden

    Mijn go-to recept voor de heerlijkste koekjes. Ik vries bijna altijd meer dan de helft van het deeg in balletjes in, zodat ik wanneer ik wil verse koekjes kan bakken. Vandaag maak ik ze eens met witte chocola! Bedankt voor het fantastische recept.

    Beantwoorden
  44. Roos says:
    11 maanden geleden

    Heerlijke koekjes, zoals alles op jouw blog. Mijn dochtertje kreeg een recept van de juf om samen met mama chocolate chip cookies te bakken, maar ik ging snel even kijken of jij ze niet had staan. En jawel hoor! Dus hebben we deze versie gemaakt. Mislukken kan niet!

    Beantwoorden
  45. Matthijs van nelfen says:
    7 maanden geleden

    Zijn super lekker heb ze vandaag ook gemaakt.

    Tip= je kan de bolletjes ook met een ijsschep/ijslepel maken voor op de bakplaat inplaats van 2 lepels.

    Beantwoorden
  46. Amber says:
    6 maanden geleden

    Ik heb deze vandaag gebakken met stukjes witte chocolade en pompoen-zoete aardappel puree mmm…

    Beantwoorden
  47. Merijn says:
    5 maanden geleden

    Hallo, de koekjes of koeken moet ik zeggen zitten in de oven. Wel wat aanpassingen gedaan.
    Een combi van donkere en witte bastaard suiker en kristal suiker. Ik vond dat er wel erg veel suiker in moest, dus heb ik er 225 gr van gemaakt. ( dezelfde hoeveelheid als de boter)
    De eerste plaat met 6 stuks is eruit. Ze zien er fantastisch uit.
    O ja, ook heb ik het deeg in 2 en gedeeld. Een deel met choco dips en het andere deel met pecan en caramel. Deze laatste wil ik wat kleiner maken. Anders zijn ze zo snel op! 😉

    Beantwoorden
    • Merijn says:
      5 maanden geleden

      Mmmmm, ze zijn super lekker! De kids vinden ze beter dan de gekochte versie! 😊
      De pacan caramel vind ikzelf het lekkerst. En zeker zoet genoeg!
      Dank Laura voor het feit dat je koekjes maken zo makkelijk maakt!

      Beantwoorden
  48. Patricia says:
    5 maanden geleden

    Ha Laura!
    Ik heb een vraag. Als ik de porties rauwe deeg voorsnij, kan ik ze dan ook in de vriezer bewaren?

    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat kan heel goed 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan