Mini MonChou taartjes met lemon curd

Gepost: 13 april 2022 Laatst bewerkt: 6 juni 2024
Mini MonChou taartjes met lemon curd

Een tijdje geleden heb ik uitgezocht wat jullie vorig jaar in aanloop naar Pasen het liefst bakten. Alles met citroen stond hoog in de lijst, wat ik volkomen begrijp, maar ook de MonChou taart was populair. En met die informatie kreeg ik gelijk een nieuw recept idee: mini MonChou taartjes met lemon curd. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn recepten bedenk, dit is dus een van de manieren waarop nieuwe ideeën bij mij ontstaan. Voor de taartjes gebruikte ik mini quiche vormpjes. Ik weet dat veel van jullie die al in huis hebben, dus ik wilde graag weer een nieuw recept voor jullie maken met deze vormpjes. Hopelijk smullen jullie er ook zo van!

Mini MonChou taartjes met lemon curd-2a

 

Mini MonChou taartjes met lemon curd

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 8 stemmen

Mini MonChou taartjes met lemon curd

Een heerlijk fris recept om zelf mini MonChou taartjes met lemon curd te maken. Perfect voor Pasen, maar ook ieder ander moment in het jaar
Porties: 6 stuks
Gebruik kleine quichevormpjes van 10 cm

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 125 gram MonChou
  • 150 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 6-8 tl lemon curd
  • kleine dragee paaseitjes

Instructies

  • Maal de Bastognekoeken tot (hele) fijne kruimels in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.
  • Schep het mengsel in de quichevormpjes, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan (ook tegen de randen). Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodems steviger kunnen worden.
  • Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de MonChou, suiker en vanillesuiker romig. Giet de slagroom er rustig bij terwijl je blijft mixen. De room is klaar als het een stevig, glad en romig mengsel is.
  • Schep de vulling op de afgekoelde taartbodems en verdeel gelijkmatig. Verdeel nu ook wat lemon curd over de taartjes. Zet de taartjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.
  • Voordat je de taartjes serveert, decoreer je deze met wat kleine paaseitjes.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Mieke schreef:

    Ziet er heerlijk uit. Hou je de taartjes in de vorm als je ze serveert (ivm de kruimelige bodem)?

  2. Saskia schreef:

    Dat vroeg ik me ook af!

  3. Marloes schreef:

    Kun je deze verhoudingen aan houden voor een quichevorm met een diameter van 27 centimeter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit artikel kun je precies omrekenen hoeveel je dan nodig hebt: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  4. Marijke schreef:

    Hoi Laura, moet je de taartjes dan uit de vormpjes nemen (lijkt me moeilijk)? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze als ze goed afgekoeld zijn in een keer uit de vorm halen (dat lukte bij mij prima), maar je kunt zo ook erin laten.

  5. Linda schreef:

    Hoi Laura, ik ben de mini monchou taartjes aan het maken (het koekmengsel staat in de koelkast) voor morgen op mijn werk. Omdat ik met de fiets naar mijn werk ga, en het dus lastig is om 12 taartjes mee te nemen, vraag ik me af of ik ze niet een nachtje in de vriezer kan zetten om ze makkelijker te vervoeren. Als dat kan, kan ik dan de lemoncurd er al op doen of pas bij het op tafel zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar je kunt het natuurlijk proberen! De lemoncurd is ook net wat je fijn vindt, ik denk dat het allebei wel zou kunnen.

  6. Eliza schreef:

    Hoi Laura,
    Super leuk recept!
    Ik heb ze zojuist gemaakt maar ik vroeg mij af; moet ik ze verpakt/gesloten in de koelkast bewaren? Ik wil ze zondagochtend namelijk pas serveren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hopelijk is het allemaal gelukt! In dit artikel lees je alles over het bewaren van gebak: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  7. Aragon schreef:

    Beste Laura,
    Mijn bodem werd niet echt een stevige massa maar bleef wat korrelig. Ik heb me echter strikt aan de hoeveelheden van het recept gehouden.
    Had ik toch meer boter moeten toevoegen of had ik langer op het vuur moeten blijven roeren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een beetje korrelig is niet erg hoor, het kan soms weleens verschillen qua soort boter. Lastig precies te beoordelen zonder te zien of het te vast is (dan wat extra boter) of juist te slap (dan wat extra koek).

  8. Anne schreef:

    Lees ik het goed dat je ongeklopte slagroom bij de monchou mengt? Dus niet zoals bij de meeste monchou taarten slagroom ook kloppen los en dat er dan doorheen spatelen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lees je goed. Maar beide wegen leiden naar Rome, dus doe wat jij het prettigst vindt werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept