Popcorn met muisjes

Gepost: 6 november 2020 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Popcorn met muisjes

Afgelopen zomer had ik de babyshower van een goede vriendin van mij en dat was zo ontzettend leuk. Vaak zijn babyshowers een soort verkapte high tea’s met babythema en dat bracht me op het idee om meer simpele zoete hapjes daarvoor te bedenken. Er hoeven heus niet drie grote taarten op tafel te staan. Deze popcorn met muisjes is heel makkelijk om te maken, valt bij bijna iedereen in de smaak en staat gezellig op tafel. Natuurlijk ook een lekkere snack voor alle papa’s, mama’s of broertjes en zusjes in spe, in aanloop naar de geboorte.

Popcorn met muisjes uitgelicht

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Popcorn met muisjes

Op zoek naar een gezellig hapje voor een babyshower of kraamvisite? Dan is deze popcorn met muisjes en witte chocolade echt wat voor jou!
Porties: 1 flinke kom vol

Ingrediënten

 • 50 gram popcorn maïs
 • scheutje zonnebloemolie
 • 60 gram witte chocolade
 • muisjes roze of blauw

Instructies

 • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs erbij. Leg het deksel schuin op de pan zodat er een klein kiertje ontstaat. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
 • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
 • Verspreid je gepofte maïskorrels over een vel bakpapier of een bakplaat (met bakpapier). Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle het over de popcorn heen. Strooi er gelijk roze/blauwe muisjes naar keuze over zodat die aan de chocolade blijven zitten.
 • Laat de chocolade uitharden. Daarna kun je de popcorn door elkaar husselen en serveren.
Bewaren

Je kunt de popcorn het best nog dezelfde dag eten, dan is hij het lekkerst. Na verloop van tijd wordt het namelijk zacht.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. An schreef:

  Hi!
  Dit recept staat onder de categorie glutenvrij. Muisjes zijn niet glutenvrij! Misschien niet handig om dit recept onder de categorie glutenvrij te plaaten?
  Groetjes!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat goed dat je dit aangeeft, daar was ik me niet van bewust. Ik pas het meteen aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept