Vandaag heb ik weer een heerlijk Mexicaans gerecht voor jullie, malse Mexicaanse pulled chicken! Ik hou nu eenmaal erg van deze keuken zoals al te zien is aan het aantal Mexicaanse recepten op Laura’s Bakery. Deze Mexicaanse pulled chicken kun je bijvoorbeeld met wat verse guacamole, gesneden tomaatjes, komkommer, mais, rode ui, zwarte bonen en/of sla op een zelfgemaakte tortilla verwerken. Echt ontzettend lekker en heel snel gemaakt als je de pulled chicken al hebt voorbereid.
Het is een echt comfort food gerecht, maar tegelijkertijd ook erg leuk om aan vrienden of familie te serveren. Zet dan alle ingrediënten om de tortilla’s mee te vullen op tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla samenstellen. Dat eet zo gezellig! Als je ook nog een voor- en nagerecht aan je etentje toe wilt voegen kun je kiezen voor deze heerlijke nacho’s uit de oven vooraf en als toetje de tres leches cake. Je eters zullen (terecht) onder de indruk zijn!
MEXICAANSE KRUIDENMIX
In dit recept staat ook een Mexicaanse kruidenmix verwerkt. Er zijn veel manieren waarop je deze mix kunt maken, maar ik heb de kruiden en verhoudingen gekozen die ik het allerlekkerst vind. Je kunt er dus ook gewoon zelf mee spelen en bijvoorbeeld extra chilipoeder toevoegen als je van pittig eten houdt. Als je geen zin of tijd hebt om een kruidenmix te maken, dan kun je er natuurlijk ook gewoon eentje kopen in de supermarkt.
BAKTIP: Als je direct wat meer van de kruidenmix maakt, kan je dit bewaren in een kruidenpotje en gebruiken voor je volgende Mexicaanse kookkunsten. Ik heb zelf kruidenpotjes van IKEA die inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn. Dille & Kamille heeft mooie kruidenpotjes met zowel schroefdoppen als strooideksels, heel handig!
Waarom zit er bruine suiker in? En kan het ook zonder?
Dat maakt het extra lekker, zonder kan, resultaat is dan wel iets anders.
Wat een leuk recept! Moeten de kippendijen al ontdaan zijn van vel en bot of gaat het vel gewoon mee in de pan?
Zonder vel en bot inderdaad.
Hallo Laura! Gebruik je hiervoor lichtbruine of donkerbruine suiker?
Beide kan in dit geval, donkerbruin geeft wat meer smaak.
Ik ga het zo maken. Fijn dat het glutenvrij is (als je de mix zelf maakt)!
Zojuist gemaakt alvast voor vanavond. Ik heb het alleen wel 3 uur laten sudderen en ongeveer 250ml water toegevoegd (en meer kip). Kip valt vanzelf uit elkaar en is heerlijk smeuïg. Kan niet wachten tot etenstijd!
Geweldig recept, hoeft niets aan verandert te worden. Ga ik zeker vaker op tafel zetten😋
Lijkt me leuk om te maken voor een vriendengroep(12 personen)
Ik wilde het in de slowcooker maken, volgens mij kan dat ook, hoe lang zou dat dan ongeveer moeten?
Ineke
Wat leuk! Daar heb ik helaas geen ervaring mee, maar deel het vooral nog even in de reacties als jij het wel getest hebt, dan hebben andere lezers daar ook weer wat aan.
Wij hebben het in de slowcooker gemaakt, maar dan voor 4 personen en dat ging super.
Alle ingrediënten er in gedaan en een klein beetje water en dan 15 minuten aangezet, ging perfect en was heerlijk!!
Ik ga het van de week weer maken, maar dan met taco’s. 😋
Wat een top recept is dit. Ik heb het nu voor de tweede keer opstaan. Alleen heb ik 1 kg kippendijen, want met drie pubers gaat het hard. De vorige keer hebben we het op een wrap gedaan aan tafel, maar vanavond gaat het nog even de oven in als enchilada’s. Ik doe het trouwens wel 2 uur sudderen, dan valt de kip gewoon uit elkaar, heerlijk.
Top recept!
Aan de overgebleven saus heb ik zwarte bonen maïs en 2 kleuren paprika toegevoegd en erdoor gebakken. Gegeten met zwarte rijst, past er ook perfect bij.