Ik ben gek op de Mexicaanse keuken. Burrito’s, taco’s, quesedilla’s. Noem het maar op. Oh, en nacho’s, daar ben ik ook dol op. Niet per se voor bij een maaltijd overigens, ook als chips zijnde vind ik ze heerlijk. Dan dip ik ze het liefst nog in zure room, of zelfgemaakte guacamole 😉 . Maar die nacho’s lenen zich ook goed om in de maaltijd verwerkt te worden, zoals in de nacho schotel. Dit is trouwens ook een maaltijd die heel snel te maken is. Perfect dus voor de dagen waarop je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.
Nacho schotel
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 paprika’s (groen en rood)
- 150 gram maïs (klein blikje)
- 400 gram tomatenblokjes
- 100-150 gram nacho’s naturel
- 100 gram geraspte kaas
- beetje olijfolie om in te bakken
Serveren met
- sla
- crème fraîche (of zure room)
- zelfgemaakte guacamole
- nacho’s
Instructies
-
Snipper de ui en fruit deze, samen met de knoflook, in een pan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul.
-
Voeg de fijngesneden paprika en de maïs toe, laat een paar minuutjes meebakken voordat je de tomatenblokjes toevoegt. Laat het mengsel even staan pruttelen, zo dikt het vocht van de tomatenblokjes gelijk een beetje in.
-
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de nacho’s over de schaal en strooi hier de geraspte kaas overheen
-
Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot de kaas gesmolten is.
-
Serveer de nacho schotel met sla, crème fraîche/zure room, zelfgemaakte guacamole en eventueel nog wat extra nacho’s.
Dit is echt 1 van de meest favoriete Mexicaanse recepten binnen ons gezin. Om te smullen! En makkelijk te maken ook nog eens. Echte aanrader.
Groetjes, Wendy
Wat een leuk recept. Dit maken wij soms eens als er bezoek komt of als er een feestje is
Heerlijk, dit wil ik snel eens maken!
Deze lekkernij ziet er heerlijk uit!
Mmm erg lekker! Ik maak dit wel eens als bijgerecht van tortillataart of ’s avonds als snack bij een leuke film of serie!
Heerlijk recept! Wat ik zelf altijd doe is een blikje kidneybonen toevoegen en soms gebruik ik biefreepjes in plaats van gehakt. De nachos bak ik altijd los in de oven, om te voorkomen dat ze zacht worden van het vocht in de saus. Gewoon in een ovenschaal met stukjes jalapeño (uit een potje) en kaas erover en dan in de oven. Heerlijk voor een easy Tex-Mex night
inderdaad rode kidneybonen is echt een must in een nachoschotel 😀
en geraspte cheddarkaas, wel iets duurder ma veeeeel beter 🙂
Ik heb de ovenschaal nu drie keer gemaakt. En ben er achter gekomen dat hij ook zonder paprika erg lekker is. Ik had wel paprika gekocht maar vergeten er in te doen. Maar toch lekker gegeten. 🙂 Bedankt voor het recept 🙂
Haha, je bent geweldig. Ik zocht een lekker nachorecept en kon niet echt iets vinden. Toen dacht ik aan jouw website, waar ik normaliter alleen zoete recepten haal (tot volle tevredenheid trouwens). En jawel, je hebt een nachorecept! Zo snel mogelijk uitproberen 🙂 Ik heb er nu al zin in.
haha, ben benieuwd wat je ervan vindt! De rubriek met kookrecepten groeit steeds een beetje verder 😉 En ik ben dol op nacho’s, daar moest ik dus wat mee maken 😀
Vanavond gemaakt en na de gebruikelijke opmerking ‘ja, wel lekker’ van mijn man kwam er nu ‘erg lekker zelfs!’ achteraan. Nogmaals bedankt dus 🙂
haha, goed om te horen! 🙂
Super lekker!! Al meerdere keren gemaakt ?
Wat zitten de nachos in een leuke schaal!! Van welk merk is die?
Bunzlau Castle 🙂
Heb het gerecht net gemaakt en het was heerlijk!!