Laura Kookt: Nacho schotel

25 mei 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
112

nacho schotel

Ik ben gek op de Mexicaanse keuken. Burrito’s, taco’s, quesedilla’s. Noem het maar op. Oh, en nacho’s, daar ben ik ook dol op. Niet per se voor bij een maaltijd overigens, ook als chips zijnde vind ik ze heerlijk. Dan dip ik ze het liefst nog in zure room, of zelfgemaakte guacamole 😉 . Maar die nacho’s lenen zich ook goed om in de maaltijd verwerkt te worden, zoals in de nacho schotel. Dit is trouwens ook een maaltijd die heel snel te maken is. Perfect dus voor de dagen waarop je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.

nacho schotel

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Nacho schotel

Deze Mexicaanse nacho schotel is lekker snel te maken en smaakt overheerlijk. Ideaal voor drukke dagen en je weinig tijd heb om te koken.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 paprika’s (groen en rood)
  • 150 gram maïs (klein blikje)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100-150 gram nacho’s naturel
  • 100 gram geraspte kaas
  • beetje olijfolie om in te bakken

Serveren met

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze, samen met de knoflook, in een pan met een beetje olijfolie. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul.
  • Voeg de fijngesneden paprika en de maïs toe, laat een paar minuutjes meebakken voordat je de tomatenblokjes toevoegt. Laat het mengsel even staan pruttelen, zo dikt het vocht van de tomatenblokjes gelijk een beetje in.
  • Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de nacho’s over de schaal en strooi hier de geraspte kaas overheen
  • Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de nacho schotel met sla, crème fraîche/zure room, zelfgemaakte guacamole en eventueel nog wat extra nacho’s.

nacho schotel

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

  1. Dit is echt 1 van de meest favoriete Mexicaanse recepten binnen ons gezin. Om te smullen! En makkelijk te maken ook nog eens. Echte aanrader.
    Groetjes, Wendy

  2. Joyce schreef:

    Wat een leuk recept. Dit maken wij soms eens als er bezoek komt of als er een feestje is

  3. Margot schreef:

    Heerlijk, dit wil ik snel eens maken!

  4. chucky1012 schreef:

    Deze lekkernij ziet er heerlijk uit!

  5. Marita schreef:

    Mmm erg lekker! Ik maak dit wel eens als bijgerecht van tortillataart of ’s avonds als snack bij een leuke film of serie!

  6. Amber schreef:

    Heerlijk recept! Wat ik zelf altijd doe is een blikje kidneybonen toevoegen en soms gebruik ik biefreepjes in plaats van gehakt. De nachos bak ik altijd los in de oven, om te voorkomen dat ze zacht worden van het vocht in de saus. Gewoon in een ovenschaal met stukjes jalapeño (uit een potje) en kaas erover en dan in de oven. Heerlijk voor een easy Tex-Mex night

    1. tess schreef:

      inderdaad rode kidneybonen is echt een must in een nachoschotel 😀

      1. tess schreef:

        en geraspte cheddarkaas, wel iets duurder ma veeeeel beter 🙂

  7. Claudia schreef:

    Ik heb de ovenschaal nu drie keer gemaakt. En ben er achter gekomen dat hij ook zonder paprika erg lekker is. Ik had wel paprika gekocht maar vergeten er in te doen. Maar toch lekker gegeten. 🙂 Bedankt voor het recept 🙂

  8. Susanna schreef:

    Haha, je bent geweldig. Ik zocht een lekker nachorecept en kon niet echt iets vinden. Toen dacht ik aan jouw website, waar ik normaliter alleen zoete recepten haal (tot volle tevredenheid trouwens). En jawel, je hebt een nachorecept! Zo snel mogelijk uitproberen 🙂 Ik heb er nu al zin in.

    1. Laura's Bakery schreef:

      haha, ben benieuwd wat je ervan vindt! De rubriek met kookrecepten groeit steeds een beetje verder 😉 En ik ben dol op nacho’s, daar moest ik dus wat mee maken 😀

      1. Susanna schreef:

        Vanavond gemaakt en na de gebruikelijke opmerking ‘ja, wel lekker’ van mijn man kwam er nu ‘erg lekker zelfs!’ achteraan. Nogmaals bedankt dus 🙂

        1. Laura's Bakery schreef:

          haha, goed om te horen! 🙂

  9. Vivian schreef:

    Super lekker!! Al meerdere keren gemaakt ?

  10. Inge schreef:

    Wat zitten de nachos in een leuke schaal!! Van welk merk is die?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bunzlau Castle 🙂

  11. Manon schreef:

    Heb het gerecht net gemaakt en het was heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *