Kan ik de nacho’s ook zelf maken?
Dat kan zeker! Het maken van tortilla chips is ontzettend makkelijk en lekker.
Deze Mexicaanse nacho schotel is lekker snel te maken en smaakt overheerlijk. Ideaal voor drukke dagen als je weinig tijd heb om te koken.
Ik ben gek op de Mexicaanse keuken, of wellicht doel ik vooral op de tex-mex keuken. Burrito’s, taco’s, quesedilla’s. Noem het maar op. Oh, en nacho’s, daar ben ik ook dol op. Of je ze nu in een maaltijd verwerkt, of als lekkere borrelhap serveert. Ze lenen zich bijvoorbeeld heel goed om in een nacho schotel verwerkt te worden. Dat is een gerecht dat ontzettend snel te maken is, maar tegelijkertijd ook erg leuk om te serveren als er mensen komen eten. Echt ideaal als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan.
Er zijn veel lekkere ‘extraatjes’ te bedenken die heerlijk zijn om bij deze nacho schotel te maken. De ijsbergsla, crème fraiche en guacamole zijn voor mij eigenlijk wel een must en serveer ik er standaard bij. De guacamole maak ik op het moment dat de nacho schotel in de oven staat. Op een avond dat je wat meer tijd hebt kun je bijvoorbeeld niet alleen de guacamole zelf maken, maar ook een lekkere tomaten salsa bij de schotel serveren. Je kunt ook denken aan gepekelde jalapeños, in zuur gelegde rode uitjes of varieer een met één van deze avocado dipjes.
BAKTIP: Ik maakte deze schotel in deze ovenschaal, daar pas het geheel perfect in.
Je maakt deze nacho schotel met gehakt, maar als je een vegetarische variant wil maken dan kun je het gehakt prima vervangen door een vegetarisch gehakt-alternatief (liefst een ‘rauwe’ variant). Als je het gehakt eens wil vervangen door kip, dan kan ik mijn recept voor Mexicaanse pulled chicken aanraden. Wat ook erg lekker is, is om een blik zwarte bonen of kidneybonen door het gehakt-groente mengsel te mengen. Dat hoort eigenlijk ook wel echt thuis in een tex-mex nacho schotel.
Ik noemde het al eerder, maar ik hou enorm van de Mexicaanse keuken en dus staan er al flink wat recepten online die door deze keuken zijn geïnspireerd. Deze recepten maak ik hier thuis het meest:
Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Van bladerdeeghapjes en quiches tot gehaktballetjes en spiesjes. De sauzen, dips en spreads komen ook ruim aan bod!
Dat kan zeker! Het maken van tortilla chips is ontzettend makkelijk en lekker.
Dat hangt er vanaf waardoor. Je kunt bijvoorbeeld ook stukjes kip mee bakken met de knoflook en ui. Een vegetarisch alternatief voor gehakt werkt ook heel goed, neem het liefst de ‘rauwe’ variant zodat je het recept verder gewoon kunt volgen.
Zeker, hoewel mijn recept wel echt de tomatenblokjes als basis heeft. De paprika’s kun je bijvoorbeeld goed vervangen door (of aanvullen met) champignons of courgette.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Dit is echt 1 van de meest favoriete Mexicaanse recepten binnen ons gezin. Om te smullen! En makkelijk te maken ook nog eens. Echte aanrader.
Groetjes, Wendy
Wat een leuk recept. Dit maken wij soms eens als er bezoek komt of als er een feestje is
Heerlijk, dit wil ik snel eens maken!
Deze lekkernij ziet er heerlijk uit!
Mmm erg lekker! Ik maak dit wel eens als bijgerecht van tortillataart of ’s avonds als snack bij een leuke film of serie!
Heerlijk recept! Wat ik zelf altijd doe is een blikje kidneybonen toevoegen en soms gebruik ik biefreepjes in plaats van gehakt. De nachos bak ik altijd los in de oven, om te voorkomen dat ze zacht worden van het vocht in de saus. Gewoon in een ovenschaal met stukjes jalapeño (uit een potje) en kaas erover en dan in de oven. Heerlijk voor een easy Tex-Mex night
inderdaad rode kidneybonen is echt een must in een nachoschotel 😀
en geraspte cheddarkaas, wel iets duurder ma veeeeel beter 🙂
Ik heb de ovenschaal nu drie keer gemaakt. En ben er achter gekomen dat hij ook zonder paprika erg lekker is. Ik had wel paprika gekocht maar vergeten er in te doen. Maar toch lekker gegeten. 🙂 Bedankt voor het recept 🙂
Haha, je bent geweldig. Ik zocht een lekker nachorecept en kon niet echt iets vinden. Toen dacht ik aan jouw website, waar ik normaliter alleen zoete recepten haal (tot volle tevredenheid trouwens). En jawel, je hebt een nachorecept! Zo snel mogelijk uitproberen 🙂 Ik heb er nu al zin in.
haha, ben benieuwd wat je ervan vindt! De rubriek met kookrecepten groeit steeds een beetje verder 😉 En ik ben dol op nacho’s, daar moest ik dus wat mee maken 😀
Vanavond gemaakt en na de gebruikelijke opmerking ‘ja, wel lekker’ van mijn man kwam er nu ‘erg lekker zelfs!’ achteraan. Nogmaals bedankt dus 🙂
haha, goed om te horen! 🙂
Super lekker!! Al meerdere keren gemaakt ?
Wat zitten de nachos in een leuke schaal!! Van welk merk is die?
Bunzlau Castle 🙂
Heb het gerecht net gemaakt en het was heerlijk!!