Quesadilla’s met kip en maïs

Gepost: 9 november 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
53

quesadilla's met kip en maïs 1a

Het gebeurt hier thuis wel eens dat er nog een tortilla over is, voor de lunch maak ik daar soms een soort tosti van. Ik beleg hem dan met wat er in huis is. Dat is meestal kaas, tomaat, pesto en soms een plakje vlees. Heel lekker, maar te eenvoudig om een quesadilla te noemen. Bovendien deed ik ze altijd in de grill, terwijl je een quesadilla meestal in de pan bakt. Hoewel ik die tortilla tosti’s hartstikke lekker vind, wilde ik nu eens echte quesadilla’s maken. In de pan dus, en met een andere vulling. Het resultaat is echt verschrikkelijk lekker, ik kan het jullie allemaal aanraden om snel mee aan de slag te gaan!

quesadilla's met kip en maïs 2a

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Quesadilla’s met kip en maïs

Een heerlijk Mexicaans gerecht: quesadilla's! Ik geef je een recept voor snelle, maar heerlijke quesadilla's met kip en maïs. Ook heerlijk als lunch!
Porties: 8 quesedilla’s

Ingrediënten

  • verpakking met 8 tortilla’s
  • 2-3 kipfilets
  • blikje maïs
  • crème fraîche
  • 2-3 tomaten
  • 3 lente uitjes
  • geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Je kunt een hele tortilla in de pan leggen, deze beleggen en hier een tweede tortilla opleggen. Ik vind het zelf handiger om een tortilla voor de helft te beleggen en deze dubbel te vouwen. Zo kun je hem eenvoudiger draaien in de pan zonder dat de vulling er makkelijk uit kan vallen.
  • Snij de kipfilets in kleine reepjes en bak deze in een beetje olie gaar. Breng de kip op smaak met peper en zout.
  • Smeer crème fraîche op de helft van de tortilla en beleg deze helft met stukjes kip, maïs, blokjes tomaat, lente uitjes en kaas. Vouw de tortilla dubbel en leg hem in een koekenpan (zonder olie of boter). Draai het vuur aan en bak de quesadilla tot hij aan beide zijden goudbruin is gekleurd.
  • Halveer de quesadilla en serveer eventueel met een beetje extra crème fraîche, guacamole of salsa saus.
Tips

Ook leuk: snij puntjes van de quesadilla’s, zo kun je ze heel leuk serveren bij een borrel!
Bewaren

In de koelkast tot 2 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Emma schreef:

    Mmm, heerlijk!! Ik doe het inderdaad ook altijd zo makkelijk, hup in de gril! Maar ik moet zeggen dat dit er veel lekkerder uit ziet!

    1. Laura schreef:

      Het wordt inderdaad mooier in de pan, en eigenlijk net zo makkelijk 🙂

  2. Amy schreef:

    Ik zou ze voor mijzelf zonder kip maken maar het ziet er geweldig uit! Yum!

  3. Margot schreef:

    Dat ziet er weer erg lekker uit! En guacamole zou het inderdaad helemaal afmaken.

  4. sabrina schreef:

    mmhh klinkt heerlijk en makkelijk.

  5. Trudy schreef:

    Kan het zijn dat je het over een Mexicaanse tortilla of zo hebt?

    Bij een tortilla denk ik namelijk altijd aan een Spaanse omelet en die ziet er heel anders uit, smaakt ook anders. Wel erg lekker!

    1. Laura schreef:

      Je hebt verschillende soorten tortilla’s 🙂 Inderdaad de aardappelomelet/pannekoek en deze ‘wraps’, die heten ook tortilla’s.

  6. Juudith schreef:

    Oee dit ziet er echt lekker uit!

  7. Soraya schreef:

    Jummm ziet er weer heerlijk uit Laura! Ik ga ze van de week maken, vandaag alles ervoor in huis gehaald. Ga ze met volkoren tortilla maken, ben benieuwd ! 🙂 thanks voor het recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat leuk! Ga je de volkoren tortilla’s zelf maken ook?

      1. Soraya schreef:

        Nee ik heb de tortilla’s (heel slecht) gewoon uit een pakje. Als ik om half 6 thuis kom heb ik altijd reuze honger dus wil ik snel eten haha. Ik zie trouwens net dat dit recept van 5 jaar geleden is??‍♀️ maar dat mag de pret en smaak niet drukken haha. Je hebt zo wel eer van je receptenwerk!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Helemaal niet slecht hoor, ik maak ze ook lang niet altijd zelf 😉 fijn dat het zo lekker was!

          1. Soraya schreef:

            Hebben zeker gesmaakt! Ik had zo een mix blikje van bonduelle erin gedaan, niet op gelet dat er ook doperwtjes in zaten :’) zelfs dan waren ze jammie! Tip; bij AH hebben ze ook heerlijke tortilla’s chili paprika! Vezelaanrader 😉

          2. Laura's Bakery schreef:

            Ah lekker! Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *