Borrel stokbrood met Parmaham

28 december 2018
99

In plaats van stokbroodjes met allerlei kaasjes en andere smeersels op tafel, kun je ook gelijk een belegd stokbrood op tafel zetten. Of eigenlijk moet ik het hebben over een gevuld stokbrood. Dat is namelijk precies wat ik heb gedaan met dit borrel stokbrood met Parmaham. Je snijdt een stokbrood in plakjes, maar dan net niet. Klinkt verwarrend he? Je maakt als het ware gewoon allemaal inkepingen, die vul je vervolgens met pesto, roomkaas en Parmaham. Even de oven in en daarna kan iedereen zijn stukje stokbrood met beleg afscheuren. Borrel stokbroden zijn hier iedere keer weer een succes, bij jou vast ook!

Borrel stokbrood met parmaham

Dit knapperige borrel stokbrood met parmaham is ideaal om te delen op feestjes. Hij is verrassend makkelijk te maken en ook heel erg lekker. 

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (vers werkt het prettigst)
  • roomkaas
  • pesto
  • Parmaham

Instructies

  • Snijd met een scherp met inkepingen in het stokbrood. Zorg dat je het brood net niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel.
  • Met een theelepeltje smeer je in elke inkeping wat roomkaas en pesto. Dit hoeft helemaal niet netjes en ook zeker niet helemaal tot de ‘bodem’. Als laatst scheur je een aantal plakken Parmaham in stukken, duw deze ook in de inkepingen.
  • Leg de broden op een bakplaat en bak ze in 8-10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Ik noem geen hoeveelheden van de meeste ingrediënten zoals je ziet. Het zal per formaat stokbrood verschillen hoeveel je nodig hebt, maar iedereen zal hem ook net iets anders vullen qua hoeveelheden. Je hebt in ieder geval genoeg aan 1 bakje roomkaas, een klein potje pesto en 1 verpakking Parmaham. Je zult zelfs nog wat overhouden
  • Tip: Je kunt ook een afbakstokbrood gebruiken, hanteer dan de baktijd en -temperatuur van de verpakking.
  • Bewaren: Dit borrel stokbrood is het lekkerst als je hem gelijk serveert, maar ook afgekoeld is hij heerlijk. Je kunt hem ook prima van tevoren insnijden en vullen, bewaren in de koelkast en bakken vlak voor je hem wilt serveren. Rechtstreeks uit de koelkast heeft het brood wellicht iets langer nodig in de oven.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Sonja schreef:

    Bedoel je een stokbrood van de bakker? Dat is dan al gebakken en dan nog 10 min. in de oven!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat bedoel ik inderdaad en dat gaat perfect 🙂

  2. Jo schreef:

    Gister gemaakt met afbak stokbrood uit het kerstpakket! Heerlijk recept dit. Deze nemen we op in onze hapjes top 5!

  3. Cathy schreef:

    Bij afbakbrood..deze eerst bakken of eerst vullen en dan bakken..

    1. Laura Kieft schreef:

      Eerst vullen en dan bakken 🙂

  4. Laura schreef:

    Het was even wat gefriemel maar het was de moeite waard. Lekker hoor!
    Dankje voor het delen.
    Groetjes Laura

  5. Tiny schreef:

    Vandaag borrelbrood gebakken met roomkaas pesto en parmaham. Proefbakken voor kersttafel.
    Smaken combineren lekker maar ik vond het brood van binnen beetje klef en nattig blijven. Doe ik iets fout?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien teveel roomkaas gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *