Broodje pulled chicken met guacamole

Broodje pulled chicken met guacamole
34

Je ziet maar al te vaak broodjes pulled pork voorbij komen (wat ik snap, want het is heerlijk), maar juist daarom leek het me leuk om een variant met pulled chicken te bedenken. Dat werd natuurlijk een broodje Mexicaanse pulled chicken met guacamole, want ik ben nu eenmaal dol op de Mexicaanse keuken. Op een Mexicaans broodje mag een lekkere laag guacamole niet ontbreken en daarnaast voegde ik er ook nog gepekelde jalapeño’s aan toe. Echt een overheerlijke combinatie.  

Gepekelde jalapeños kun je gewoon in de supermarkt kopen (ze zitten dan in een glazen potje en zijn in plakjes gesneden) en ze zijn minder pittig dan verse pepers. Maar als dat alsnog te pittig is voor je, of als je er gewoon niet van houdt, dan kun je het prima vervangen door rode ui. Dat geeft ook lekker wat pit aan je broodje Mexicaanse pulled chicken. Heerlijk! 

Broodje pulled chicken met guacamole

Dit heerlijke broodje met guacamole en Mexicaanse pulled chicken is een echte zomerse traktatie!
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

GUACAMOLE

  • 2 middelgrote rijpe avocado’s
  • 2 el crème fraîche
  • sap van een halve limoen
  • 1 to maat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot

Instructies

  • Bereid de Mexicaanse pulled chicken voor volgens het recept.
  • Ga vervolgens eerst verder met het maken van de guacamole. Snij de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Je kunt dit fijnprakken met een vork of een staafmixer gebruiken. Meng de crème fraîche en het sap van de limoen door de gepureerde avocado. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in fijne blokjes. Snij ook de knoflook en de sjalot fijn. Meng dit door het avocado mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de (afgebakken) ciabattabroodjes open en beleg ze met de guacamole, rucola en de plakjes jalapeño’s. Verdeel tot slot de warme Mexicaanse pulled chicken over de broodjes.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

Serveer meteen!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Rosie schreef:

    Hoi Laura, met veel plezier lees ik altijd je recepten. Ik woon zelf al jaren in Mexico en guacamole integreren in de Nederlandse keuken blijft een dingetje… Hier wordt er geen creme fraiche in gebruikt en knoflook ook niet. Lekker, maar niet Mexicaans. Een authentiek Mexicaans recept is:
    Avocado, tomaat, ui, koriander (vervang voor peterselie als je dit niet lust) en eigenlijk hoort er bijvoorbeeld habanero in! Limoen, zout en klaar! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te weten, thanks!

  2. Annemieke schreef:

    Wat een lekker recept idee! Ik ga het vanavond proberen te maken met jackfruit, voor een vegetarische versie;-)

      1. Annemieke schreef:

        Hoi Laura,
        Dankjewel voor de tip!
        Het broodje vega pulled jackfruit met guacamole was in ieder geval lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *