Je ziet maar al te vaak broodjes pulled pork voorbij komen (wat ik snap, want het is heerlijk), maar juist daarom leek het me leuk om een variant met pulled chicken te bedenken. Dat werd natuurlijk een broodje Mexicaanse pulled chicken met guacamole, want ik ben nu eenmaal dol op de Mexicaanse keuken. Op een Mexicaans broodje mag een lekkere laag guacamole niet ontbreken en daarnaast voegde ik er ook nog gepekelde jalapeño’s aan toe. Echt een overheerlijke combinatie.
Gepekelde jalapeños kun je gewoon in de supermarkt kopen (ze zitten dan in een glazen potje en zijn in plakjes gesneden) en ze zijn minder pittig dan verse pepers. Maar als dat alsnog te pittig is voor je, of als je er gewoon niet van houdt, dan kun je het prima vervangen door rode ui. Dat geeft ook lekker wat pit aan je broodje Mexicaanse pulled chicken. Heerlijk!
BAKTIP: Voor de guacamole heb je onder andere een avocado nodig. Heb jij moeite met het snijden van een avocado? Tegenwoordig heb je erg handige avocado snijders hiervoor.
Hoi Laura, met veel plezier lees ik altijd je recepten. Ik woon zelf al jaren in Mexico en guacamole integreren in de Nederlandse keuken blijft een dingetje… Hier wordt er geen creme fraiche in gebruikt en knoflook ook niet. Lekker, maar niet Mexicaans. Een authentiek Mexicaans recept is:
Avocado, tomaat, ui, koriander (vervang voor peterselie als je dit niet lust) en eigenlijk hoort er bijvoorbeeld habanero in! Limoen, zout en klaar! 🙂
Wat leuk om te weten, thanks!
Wat een lekker recept idee! Ik ga het vanavond proberen te maken met jackfruit, voor een vegetarische versie;-)
Je zou dit recept als basis kunnen gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/pulled-jackfruit-wraps/
Hoi Laura,
Dankjewel voor de tip!
Het broodje vega pulled jackfruit met guacamole was in ieder geval lekker.