10 makkelijke Mexicaanse recepten

Gepost: 29 juni 2020 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
10 makkelijke Mexicaanse recepten

Het landenthema voor de zomer hebben we eind vorig jaar al bedacht. Het idee was eerst nog om 4 landen te kiezen en deze allemaal iets uitgebreider te behandelen met recepten en inspiratie. Tot ik op Instagram vroeg naar welke landen jullie wilden zien. Dat waren er véél kan ik zeggen! Resultaat is dat we van 4 naar 9 landen zijn gegaan voor de maanden juli en augustus. Minder uitgebreid, maar wel uit allerlei landen lekkere dingen. We trappen af met Mexico! Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben dol op hun keuken. Ik heb laatst zelfs een Mexicaanse themadag georganiseerd om te vieren dat Het Kinderbakboek af was. Ik maakte toen bijna alle makkelijke Mexicaanse recepten uit dit overzicht én koos ook nog verschillende dips uit Het Borrelhapjes Bakboek uit. Het was een geslaagde dag.

Als ik aan Mexicaanse recepten denk, denk ik meteen aan quesadilla’s. Een quesadilla bak je eenvoudig in de pan en kun je met allerlei ingrediënten vullen. Ik vulde deze quesadilla’s met kip en mais. Je kunt dit gerecht ook als borrelhapje serveren, zoals de quesadilla krans met dip. Echt een aanrader!

Nacho’s zijn een perfect Mexicaans hapje en het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Met deze nacho’s uit de oven maak je iedereen blij! Je kunt er ook extra ingrediënten aan toevoegen, zoals gehakt, mais en tomatenblokjes. Dan krijg je een heerlijke nacho schotel.

Wist je dat in Het Borrelhapjes Bakboek een recept staat om zelf tortillachips te maken?

Bij nacho’s hoort natuurlijk een lekkere dip. Wat dacht je van deze tomaten salsa saus? En guacamole is, wat mij betreft, bij uitstek de perfecte dip voor nacho’s of ieder ander Mexicaans gerecht. In Het Borrelhapjes Bakboek deel ik ook nog recepten voor een grove salsa, zure room dip en chipotle dip om het Mexicaanse feest compleet te maken.

Mexicaanse burrito’s zijn echt een aanrader als je het eten van te voren al klaar wilt maken. Even weer opwarmen en je kunt genieten van een echte Mexicaanse maaltijd. Deze Mexicaanse maaltijd burrito maak je onder andere met basmatirijst, gehakt en kidneybonen. Eet je liever kip? Dan is de Ceasar burrito echt iets voor jou.

Voor de echte burrito-fans heb ik ook een recept voor mini burrito hapjes. Het perfecte recept voor een echte fiesta Mexicana. Ook deze Mexicaanse wrap hapjes zijn ideaal als Mexicaans borrelhapje.

Wat is jouw favoriete Mexicaanse recept?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *