Bramen tiramisu

Gepost: 20 september 2017 Laatst bewerkt: 16 februari 2024
Bramen tiramisu
22

Onlangs bedacht ik dat ik bramen tiramisu wilde maken, een grote schaal vol. Toen een vriendinnetje een paar dagen later bleef eten, leek het mij een goed idee om dit dessert met bramen te maken. Maar ja, een schaal vol is ook weer zo wat voor slechts twee personen. Daarom paste ik mijn plan aan en stak mijn idee in een ander jasje. Ik besloot er eenpersoons bramen tiramisu taartjes van te maken. Dat ziet er ook nog eens veel leuker uit en is super om te serveren. Mijn gast was in ieder geval onder de indruk.

BAKTIP: Deze tiramisu kan je zowel in een ovenschaal bereiden als opbouwen in kleine glaasjes of individueel op een bordje.

Bramen tiramisu 3a
Bramen tiramisu 1a

BRAMEN TIRAMISU bakken

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Bramen tiramisu

Tiramisu met een twist. En dan ook een hele lekkere twist! Deze bramen tiramisu is perfect voor vier personen.
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

 • 125 ml slagroom
 • 1 el fijne kristalsuiker
 • 250 gram mascarpone
 • 1 el citroensap
 • 24 lange vingers
 • sinaasappelsap
 • 200 gram bramen

Instructies

 • Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de citroensap toe aan de mascarpone, roer dit er rustig en voorzichtig doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel. Spatel rustig zodat het een stevige room blijft. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in de koelkast.
 • Zet vier schoteltjes klaar en pak de lange vingers en sinaasappelsap erbij. Doop de helft van de lange vingers in de sinaasappelsap en leg er op elk schoteltje drie naast elkaar. Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de bodem van lange vingers.
 • Neem ongeveer de helft van de bramen en halveer deze met een mesje, verdeel ze over de room en druk ze er een heel klein beetje in. Doop nu de rest van de lange vingers in het sap en leg deze bovenop de vulling.
 • Breng weer een laagje crème aan en maak het af met drie hele bramen bovenop.
Bewaren

Dek de schoteltjes af met folie en zet ze in de koelkast tot je ze nodig hebt. Je kunt deze bramen tiramisu prima eerder op de dag maken of zelfs een dag eerder.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Karin schreef:

  Hoi Laura als je deze een dag van te voren maakt worden de lange vingers dan niet slap?.

 2. Gerda schreef:

  Dat is ook mijn vraag..lijkt me beter om het vlak voor het serveren op te maken..

  1. Laura Kieft schreef:

   De lange vingers worden sowieso wel slap doordat je ze doopt in de sinaasappelsap, maar dat hoort natuurlijk ook bij tiramisu. Als je ze per se nog iets knapperig wilt hebben dan kun je ervoor kiezen om het vlak voor serveren te doen.

 3. Gerda schreef:

  Nog een vraagje:
  Je gebruikt maar 1 el suiker is dat niet te weinig?
  Gerda

  1. Laura Kieft schreef:

   Nee hoor, maar gebruik gerust meer als je het wat zoeter wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *