Onlangs bedacht ik dat ik bramen tiramisu wilde maken, een grote schaal vol. Toen een vriendinnetje een paar dagen later bleef eten, leek het mij een goed idee om dit dessert met bramen te maken. Maar ja, een schaal vol is ook weer zo wat voor slechts twee personen. Daarom paste ik mijn plan aan en stak mijn idee in een ander jasje. Ik besloot er eenpersoons bramen tiramisu taartjes van te maken. Dat ziet er ook nog eens veel leuker uit en is super om te serveren. Mijn gast was in ieder geval onder de indruk.
BAKTIP: Deze tiramisu kan je zowel in een ovenschaal bereiden als opbouwen in kleine glaasjes of individueel op een bordje.
Bramen tiramisu
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 1 el fijne kristalsuiker
- 250 gram mascarpone
- 1 el citroensap
- 24 lange vingers
- sinaasappelsap
- 200 gram bramen
Instructies
-
Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de citroensap toe aan de mascarpone, roer dit er rustig en voorzichtig doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel. Spatel rustig zodat het een stevige room blijft. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in de koelkast.
-
Zet vier schoteltjes klaar en pak de lange vingers en sinaasappelsap erbij. Doop de helft van de lange vingers in de sinaasappelsap en leg er op elk schoteltje drie naast elkaar. Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de bodem van lange vingers.
-
Neem ongeveer de helft van de bramen en halveer deze met een mesje, verdeel ze over de room en druk ze er een heel klein beetje in. Doop nu de rest van de lange vingers in het sap en leg deze bovenop de vulling.
-
Breng weer een laagje crème aan en maak het af met drie hele bramen bovenop.
Hoi Laura als je deze een dag van te voren maakt worden de lange vingers dan niet slap?.
Dat is ook mijn vraag..lijkt me beter om het vlak voor het serveren op te maken..
De lange vingers worden sowieso wel slap doordat je ze doopt in de sinaasappelsap, maar dat hoort natuurlijk ook bij tiramisu. Als je ze per se nog iets knapperig wilt hebben dan kun je ervoor kiezen om het vlak voor serveren te doen.
Nog een vraagje:
Je gebruikt maar 1 el suiker is dat niet te weinig?
Gerda
Nee hoor, maar gebruik gerust meer als je het wat zoeter wilt hebben.