• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Desserts / Aardbeien tiramisu taart

Aardbeien tiramisu taart

25 jundoor Laura Kieft85

aardbeien tiramisu taart 1a

Wie mijn taarten boekje dat ik voor Action maakte in zijn bezit heeft zal deze aardbeien tiramisu taart bekend voorkomen. Deze taart pronkt ook nog eens op de cover van het boek. Achteraf is het één van de taarten waar ik het meest trots op ben. Achteraf ja, want tijdens het maken van deze taart was ik -zacht uitgedrukt – lichtelijk gefrustreerd.

De opbouw van de taart ging goed en ik was enthousiast over het geheel. Toen besloot ik de taart nog dat beetje extra te geven met chocolade krullen. Slecht idee. Heel slecht idee. Het werden meer schilfers dan krullen en het stomme was dat ik ook nog eens in de haast besloot de ‘krullen’ direct boven de taart te maken. Daar ben ik zo snel mogelijk mee gestopt en ik heb geprobeerd te redden wat er nog te redden viel. In een apart schaaltje deed ik nog een poging tot krullen en dit ging al iets beter. Alhoewel ik baalde van de chocolade krullen was ik uiteindelijk nog best tevreden.

Zo zie je maar, hier gaat ook wel eens iets fout 😉

De taart nam ik ‘s avonds mee naar de verjaardag van mijn oom. Daar was het een regelrechte hit! Deze taart was als eerste op terwijl de andere taarten (die ik ook meenam) nog nauwelijks waren aangeraakt.

Toen de uitgever besloot deze taart op de cover te zetten was ik enigszins verbaasd met het fiasco van de chocoladekrullen nog in mijn achterhoofd. Toen de boekjes eenmaal verkrijgbaar waren werd dit ook nog eens een van de populairste taarten. Naar mijn weten is dit één van de meest gemaakte taarten uit het boek.

Grappig hoe zoiets kan lopen nietwaar?

aardbeien tiramisu taart 2a

Ingrediënten (voor 10-12 personen)

  • 500 gram mascarpone
  • 4 el suiker
  • 150 ml yoghurt
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 500 gram aardbeien
  • 42 lange vingers (ongeveer 300 gram)
  • reep pure chocolade

De taart is uiteindelijk ongeveer 20 cm in doorsnede. Zorg dat je een bord gebruikt dat groot genoeg is.

Bereiding

Neem een kom en doe hier de mascarpone, suiker, yoghurt en 75 ml van het sinaasappelsap in. Mix tot een romige crème en zet in de koelkast. Snij ondertussen de aardbeien in plakjes.

Doe de resterende sinaasappelsap in een schaaltje en doop hier de lange vingers in. Leg ze vervolgens op het bord. Op onderstaande foto zie je hoe ik dat deed.

aardbeien tiramisu taart 3a

Op de eerste laag lange vingers smeer je een laag mascarpone crème. Leg daarop de plakjes aardbei. Bewaar de mooiste aardbeien voor de bovenste laag, deze zul je uiteindelijk het beste zien. Maak nog twee keer een laag van lange vingers met mascarpone crème en aardbeien.

Om de decoraties te maken leg je de reep chocola neer op je werkblad met de geblokte kant naar beneden. Schraap met een mes over de reep heen om krulletjes te maken. Zet het mes daarom stevig op de reep en duw deze van je af (en maak ze ook niet gelijk boven de taart 😉 ).

aardbeien tiramisu taart 1a

Vind je de taart er heerlijk uit zien maar lijkt dat stapelen je niets? Je kan deze aardbeien tiramisu ook prima in een schaal maken.

Liefs Laura PNG

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Cranberry clafoutis
Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambo...
frambozen roomijs
Hazelnoot-karamel rotsjes

In categorie: Desserts, Taarten, Zonder oven85 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Panini bladerdeeghapjes
Cookie Dough Rice Krispie Treats »

Reacties

  1. MySimplySpecial zegt

    25 juni 2014 op 07:56

    Hij ziet er erg mooi en ook erg lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Remy | BakingBeautyNL zegt

    25 juni 2014 op 08:52

    Schitterende opbouw van de taart! Tiramisu is zooooo lekker

    Beantwoorden
  3. Marita zegt

    25 juni 2014 op 10:14

    Práchtige taart! We hebben deze pas ook gemaakt, maar dan idd in een schaal. Heerlijk!!

    Beantwoorden
  4. Het Tweede Koekje zegt

    25 juni 2014 op 11:02

    Deze taart ga ik zeker uitproberen. Het is zo handig dat je geen oven voor nodig hebt. Ideaal voor binenkort op vakantie! 😉

    Beantwoorden
  5. Marlissa zegt

    25 juni 2014 op 13:03

    Het ziet er echt zo onwijs lekker uit!

    Beantwoorden
  6. Liba zegt

    25 juni 2014 op 13:08

    Blijven de koekjes niet hard met aansnijden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      25 juni 2014 op 21:21

      Hoi Liba,
      Door het dopen in sinaasappelsap worden ze al zachter, en door het vocht uit de crème en aardbeien wordt het ook zachter. Geen harde koekjes dus in deze taart 🙂

      Beantwoorden
  7. Tineke van der Linden zegt

    25 juni 2014 op 13:36

    Mmmm…dat ziet er heerlijk uit! Ik denk dat deze binnenkort uitgeprobeerd wordt. Alleen ga ik de mascarpone (denk ik) vervangen voor monchou. Ze zijn hier ook gek op monchoutaart met aardbeien.
    Je boekje bij de Action heb ik nog steeds niet in mijn bezit kunnen krijgen. Zo jammer!
    Pas heeft mijn dochter (19) jouw recept van de arretjescake de luxe gemaakt. Zij is dol op zoet en is er dan ook gek op. Ze heeft het ook voor een kampweek gemaakt en….het was zo op! Leuk om te horen, toch?
    Groetjes Tineke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      25 juni 2014 op 21:20

      Dat is zeker leuk om te horen 🙂
      Als je monchou gebruikt krijg je wel hele andere verhoudingen (en smaak) omdat mascarpone van structuur heel anders is, veel steviger.

      Beantwoorden
  8. Anoeska zegt

    25 juni 2014 op 17:57

    Jeetje wat ziet dat er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  9. Sandra zegt

    27 juni 2014 op 14:35

    Hoi Laura,
    Ik ben deze taart nu aan het maken, maar het mascarponemengsel blijft wat dun.
    Heb je nog een tip om dit wat dikker te krijgen?
    Ik heb ongeveel 2 minuten gemixt.
    Gr Sandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      28 juni 2014 op 17:30

      Ik laat het altijd opstijven in de koelkast. Je zou een volgende keer nog wat klopfix kunnen gebruiken om de slagroom extra stijf te kloppen.

      Beantwoorden
      • Ilse zegt

        5 juni 2015 op 11:44

        Ik zie nergens slagroom staan in het recept?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery zegt

          5 juni 2015 op 14:17

          Klopt, er gaat ook geen slagroom in.

          Beantwoorden
  10. Jeanette van Groesen zegt

    27 juni 2014 op 21:36

    Gemaakt voor de 4e verjaardag van mijn zoontje… Hij lust eigenlijk geen taart, deze had hij uitgekozen EN ” zelf” gemaakt. Deze taart was als eerste op, een echte topper!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      28 juni 2014 op 17:25

      Wat leuk zeg! Ik vind het zelf ook een heerlijke taart!

      Beantwoorden
  11. Petra zegt

    28 juni 2014 op 15:50

    Hoi Laura,

    Kun je deze een (halve) dag van tevoren maken of kleuren dan de koekjes rood en/of zakt de boel in?

    (Je appeltaart staat al in de oven! Dit is de volgende in de rij :-))

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      28 juni 2014 op 17:16

      Je kunt deze taart prima een halve dag van tevoren maken hoor, ik vind hem dan zelf lekkerder omdat het meer één geheel is 🙂
      Ik ben benieuwd wat je van de appeltaart vindt, hier is het een favoriet 😀

      Beantwoorden
      • Petra zegt

        29 juni 2014 op 15:26

        Ze zijn beiden helemaal goedgekeurd (en bijna op)! De volgende keer nog wat spelen met de verhoudingen om het helemaal naar onze zin te maken (iets minder mascarpone bijvoorbeeld), maar ze gaan allebei zeker nog een keer gemaakt worden. Bedankt voor de recepten en je snelle reactie!

        Beantwoorden
  12. Ina zegt

    14 juli 2014 op 08:32

    Hoi Laura, wat een leuke website heb jij. We hebben gisteren de aarbeien tiramisu taart gemaakt. Ik heb de cremé gemaakt en mijn zoons die hebben de rest gedaan.
    De taart was als eerst op. Deze taart gaan we zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      14 juli 2014 op 18:47

      wat leuk om te horen, het is inderdaad een heerlijke taart! 🙂

      Beantwoorden
  13. Anita zegt

    6 september 2014 op 23:00

    hallo Laura,

    Kan je de taart ook met frambozen en witte chocolade maken ?

    groetjes Anita

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      6 september 2014 op 23:44

      natuurlijk! Gewoon lekker variëren met smaken die jij lekker vindt! 🙂

      Beantwoorden
  14. Susanne zegt

    12 september 2014 op 10:27

    Hallo Laura,

    Ohhhhh wat was deze taart toch lekker. De dames van mijn eetclubje waren er helemaal van weg. Heerlijk!

    Ik ging natuurlijk voor het perfecte plaatje. Zoals jij het beschrijft. Niks da met schaal of zo. Moet zeggen ging fantastisch. Mede omdat je de lange vingers dumpt in sinaasappelsap blijven zij ietsje aan elkaar plakken. Zo lukt je de opbouw perfect.

    Ga nu op zoek naar meer recepten. Mijn familie is gek op zelfgemaakte taarten.

    Trouwens. Wat heb je toch een mooie website. Heb de link al doorgegeven aan vriendinnen.

    Gr. Susanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      13 september 2014 op 10:25

      Wat een leuk berichtje! Heerlijke taart he?! En het valt inderdaad reuze mee hoe moeilijk deze taart is, maar je hebt toch een spectaculair resultaat 🙂

      Beantwoorden
  15. m zegt

    8 oktober 2014 op 10:48

    is deze taart makkelijk te snijden? en is de avond voor het feest maken ook goed?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      8 oktober 2014 op 23:04

      Als de taart even staat wordt hij steeds steviger waardoor hij best makkelijk is aan te snijden. Dag van te voren maken gaat ook prima.

      Beantwoorden
  16. lisa hagen zegt

    9 november 2014 op 20:53

    hooi laura,

    ik heb je boeken vorig jaar voor mijn verjaardag gehad, en er al een aantal taarten van gemaakt, super lekker.nog geen cupcakes maar dat ga ik ook zeker een keer doen.
    een tip zet er ook een bereidingstijd bij, het is best lastig dat in te schatten, ik zit er nog al eens naast.

    groetje Lisa

    Beantwoorden
  17. linda zegt

    14 februari 2015 op 18:52

    Hoi Laura
    Ik dacht ik ga even makkelijk en snel een lekkere taart maken
    Nu heb ik met mijn domme kop ipv 75ml sinaasappelsap 400ml gedaa, had t niet goed gelezen

    Kan ik er nu nog wat mee :(?

    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      15 februari 2015 op 15:19

      Het is dan nu wel erg dun, dat is niet meer tussen de taart te smeren. tenzij je de andere ingrediënten ook in dezelfde verhouding extra toevoegt, maar dat wordt dan wel erg veel vulling.

      Beantwoorden
      • ninnie zegt

        10 mei 2015 op 19:30

        tip : verkruimel lange vingers en mix die erdoor.
        Aangezien lange vingers vocht opnemen en je ze toch al gebruikt in de taart, is het geschikt om d vulling te verdikken mocht er iets is zijnegaan (spreek uit ervaring, hi hi hi)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery zegt

          11 mei 2015 op 09:17

          slim opgelost 😉 fijn dat de taart toch nog is gelukt!

          Beantwoorden
  18. ninnie zegt

    9 mei 2015 op 17:35

    Deze taart is heerlijk! heb hem al een paar keer gemaakt.
    Vandaag weer…. maar hij lukt niet!!! Op de een of andere manier wordt de vulling niet dik genoeg. heb al 3 pogingen erop zitten…. in mijn laatste poging heb ik 4 bakjes (a 250 gram) mascarpone al gebruikt en bijna geen sinaasappelsap gebruikt. En nu is het te dun om te verwerken.
    heb nu 3 kommen in de koelkast staan (1x 2 bakjes mascarpone, 1x 3 bakjes mascarpone en 1x 4 bakjes mascarpone) en nog steeds geen taart. snik snik

    Iemand een idee wat er mis gegaan is en hoe ik het kan fiksen ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      10 mei 2015 op 13:14

      Dat is wel heel apart, klop je het misschien hard door? Daar wordt de vulling slapper van. De vulling stijft ook weer op in de koelkast, dus wellicht is er straks eentje goed voor gebruik?

      Beantwoorden
      • ninnie zegt

        10 mei 2015 op 19:27

        Het is goed gekomen.
        Het grappige is, dat de vulling met 3 mascarpone na een uurtje koelkast redelijk goed was om te gebruiken.
        Die met 2 en 4 mascarpone blijven te dun om te gebruiken. Uiteindelijk heb ik lange vingers verkruimeld (echt poeder) en er door heen gemixt. Dat nam genoeg vocht op en zo werd de vulling dik.

        Ik heb er net heerlijk van gesmuld!!!!

        Beantwoorden
  19. Chantal zegt

    29 mei 2015 op 23:56

    Hoi Laura,

    Deze taart is zo mooi geworden. Echt super!
    Ik heb nog behoorlijk wat vulling over, heb je nog ideeën om dat te verwerken?
    En als je hem een dag van tevoren maakt, kun je hem dan het beste afdekken in de koelkast of is dat niet nodig?

    Bedankt,

    Chantal

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      30 mei 2015 op 13:22

      Je zou ik glaasjes nog tiramisu kunnen maken. Afhankelijk van wat je nog meer in de koelkast hebt staan zou ik hem wel afdekken (ivm geuren)

      Beantwoorden
  20. Esmeralda zegt

    14 juni 2015 op 20:10

    Ik heb de taart gemaakt volgens jouw recept. Maar wij twijfelen of het nu een taart is of toch meer een toetje….. Ik ga hem volgende week delen op mijn eigen Facebook en website, maar ik zal je naam vermelden. Groeten Esmeralda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      15 juni 2015 op 10:29

      Tsja, een combinatie denk ik 😉 Alvast bedankt voor het linkje 🙂

      Beantwoorden
  21. Xenia zegt

    19 juni 2015 op 13:00

    Zou het ook mogelijk zijn om de sinaasappelsap te vervangen door limoncello?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      19 juni 2015 op 15:27

      Kun je zeker proberen!

      Beantwoorden
  22. suus zegt

    3 juli 2015 op 21:27

    Hoi Laura,

    ik heb de aardbeien tiramisu vorig jaar al een paar keer gemaakt en hij is echt super lekker!

    Nu wilde ik ‘m vandaag weer maken, maar mijn creme is erg dun. Wordt die misschien nog dikker in de koelkast of weet jij misschien hoe het kan zijn dat die zo dun is?

    Groetjes suus

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      3 juli 2015 op 22:19

      Misschien heb je hem te ‘hard’ doorgeroerd? Daar kan hij dunner van worden. In de koelkast stijft hij ook nog wel iets op.

      Beantwoorden
  23. Lise zegt

    5 juli 2015 op 19:06

    Ik heb deze taart gisteren gemaakt om als toetje te eten ‘s avonds. En hij was héérlijk! We hebben er ontzettend van genoten. Ik was een beetje huiverig of ie tijdens het opbouwen niet zou instorten vanwege de warmte, maar dat is gelukkig goed gegaan! Ik was ook erg verrast dat de lange vingers zo zacht worden dat het net lijkt of er cake tussen zit. Een toppertje dus, ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      6 juli 2015 op 12:00

      Wat leuk om te horen! 😀

      Beantwoorden
  24. janneke appel zegt

    11 juli 2015 op 10:45

    wat was hij goed gelukt en wat was hij heeeeerlijk, heb vanmorgen het laatste stukje als ontbijt genuttigd 😉

    Beantwoorden
  25. Femke knol zegt

    11 juli 2015 op 12:54

    Hoi Laura

    Ook bij mij was de crème veelste dun waardoor de taart in zakte. Heb het op gelost door hem weer heel voorzichtig uit elkaar te halen in een kom slagroom met klopfix stijf geklopt dat door de crème gesparteld. En hem toen weer op gebouwd. Is toen goed gekomen. Erg lekker maar door de slagroom iets minder fris als het recept van jou. Maar viel prima in de smaak hier. Mooie web-site heb je.

    Groet Femke

    Beantwoorden
  26. Lydie zegt

    25 juli 2015 op 18:00

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt, want de eerste keer viel hij goed in de smaak! Makkelijk te maken en erg lekker, das een goede combinatie. Ik gebruik trouwens wel Griekse yoghurt, die is wat dikker, mssn een tip voor degenen bij wie de vulling te dun wordt?
    Bedankt voor het recept in ieder geval!

    Beantwoorden
  27. Elles zegt

    11 september 2015 op 15:26

    Hoop dat je me nog kunt helpen. Mijn mascarpone mengsel blijft ook dun. Hoelang moet je mixen tot die stevig wordt. Hij staar namelijk al 2 uur in de koelkast.. Kan er evt gelatine in of dat niet.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      11 september 2015 op 20:22

      Je kunt gelatine toevoegen, hopelijk helpt het. Belangrijk is dat je het kort en rustig mengt. Als je te lang en hard mixt wordt hij slap en stijft hij niet goed op.

      Beantwoorden
      • Elles zegt

        16 september 2015 op 14:06

        Hij is helemaal niet stijf geworden.. Na 5 gelatine blaadjes wel wat stijver maar nog erg vloeibaar,. Wel er een toren van gemaakt. En hij was als eerste op.. Qua smaak was die perfect.. Dan heb ik vast te lang gedaan met mixen..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery zegt

          16 september 2015 op 15:37

          Ik denk inderdaad dat je te snel en lang gemixt hebt. Gelukkig was hij nog wel hartstikke lekker 🙂

          Beantwoorden
  28. daisy zegt

    13 november 2015 op 10:49

    Ziet er erg lekker uit. Wil hem dit weekend maken voor het doopsel van mijn zoontje. Welke yoghurt gebruik je het best want er zijn zo veel soorten… ?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      13 november 2015 op 14:41

      Ik gebruik altijd halfvolle yoghurt 🙂

      Beantwoorden
  29. Diana zegt

    23 december 2015 op 12:30

    Ziet er erg lekker uit!! Kan ik deze taart ook invriezen??

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      23 december 2015 op 12:46

      Dat zou ik bij deze taart niet doen.

      Beantwoorden
  30. Judith zegt

    2 februari 2016 op 20:34

    Hoi Laura, wat een leuke en lekkere recepten heb jij op je site staan…ben er al drie kilo van aangekomen ? ga je maar even blokken denk ik ?!

    Geoetjes Judith

    Beantwoorden
  31. Leonie zegt

    25 maart 2016 op 17:10

    Dit is één van mijn favoriete toetjesrecepten en oogst altijd veel complimenten! Super!

    Beantwoorden
  32. Conja zegt

    29 april 2016 op 13:15

    Oehhhhlala die ga ik maken voor onze family potluck dinner! 🙂

    Beantwoorden
  33. Petra zegt

    3 mei 2016 op 23:09

    Ik gebruik altijd aardbeienlikeur gemengd met aardbeiensiroop voor de koekjes, ook lekker:)

    Beantwoorden
  34. Lisa zegt

    31 mei 2016 op 20:18

    Ik heb een vraagje.
    Moet de mascarpone doorroesten met een mixer of een garde? Om hem zo stijf mogelijk te houden. En hoe lang en welke stand zou de mixer moeten zijn?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      1 juni 2016 op 08:50

      ik gebruik een spatel, met een mixer of garde klop je het op

      Beantwoorden
  35. Sylvia zegt

    6 november 2016 op 21:50

    Mooie taart zeg. KUN je deze ook 1 dag van te voren maken en afdekken met vershoudfolie? Lijkt me wel wat voor kerst.

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      7 november 2016 op 10:15

      Dat kan zeker, heb ik ook wel eens gedaan 🙂

      Beantwoorden
  36. Jackie zegt

    31 december 2016 op 12:31

    De taart is mooi geworden, kan niet anders zeggen maar mascarpone en yoghurt word echt niet stijf zoals op het plaatje, ik heb het door elkaar geschept en niet gemixt. Volgende poging sinaasappelsap vervangen voor jam. Klopfix gebruik ik liever niet. Hen als fruit, aardbeien, zwarte bessen en granaatappel gebruikt ?

    Beantwoorden
  37. Lobke zegt

    5 januari 2017 op 13:53

    Hoi Laura,
    Hoe lang doop je de lange vingers in de sinaasappelsap, erin eruit of even laten liggen?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      7 januari 2017 op 12:13

      erin en eruit 🙂

      Beantwoorden
  38. Esther zegt

    21 februari 2017 op 10:01

    Deze ga ik maken als bodem voor de carnavalsoptocht zaterdag a.s.

    Beantwoorden
  39. Yvonne de Wijn zegt

    10 maart 2017 op 21:51

    Dit is echt mijn favoriete recept! Al meerdere malen gemaakt. Voor komend weekend ben ik zelfs speciaal gevraagd het nog eens te maken. Vorig jaar viel het op hetzelfde evenement zo goed in de smaak!!

    Beantwoorden
  40. Hanneke zegt

    29 juni 2017 op 12:03

    Kan je de sinaasappelsap ook vervangen door iets anders? wij hebben zure vruchten allergie 😉 dus geen sinaasappel, citroen, mandarijn enz..
    Waar moet ik dan op letten? 🙂
    ga m vanmiddag maken!! ben benieuwd 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      29 juni 2017 op 12:56

      Je kunt het eigenlijk door van alles vervangen. Wellicht is appelsap een idee, of is dat ook (te) zuur?

      Beantwoorden
  41. Sanne zegt

    27 juli 2017 op 18:49

    Hallo,

    Gebruik je hiervoor vers sinaasappelsap?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens zegt

      28 juli 2017 op 10:37

      Nee, hiervoor is geen vers sinaasappelsap gebruikt.

      Beantwoorden
    • Dorien zegt

      11 augustus 2017 op 22:04

      Kan wel hoor… Ik heb het hier met versgeperst sinaasappelsap gedaan en smaakt perfect.

      Beantwoorden
  42. Roos zegt

    10 oktober 2017 op 23:51

    Hoi Laura,

    Ik heb deze heerlijke taart al een keertje eerder gemaakt, en hij was heerlijk! Wel had ik wat moeite met het opbouwen van de taart. Omdat ik de taart nu nog een keer wil gaan maken lijkt het me daarom makkelijker om hem in een kom te maken. Maar kan je hem zo wel makkelijk opbouwen? En kan je hem dan nog wel aansnijden? Het lijkt me namelijk dat de kom dan in de weg zit…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      11 oktober 2017 op 11:16

      Zou dan eerder een ovenschaal gebruiken oid. Dan schep je de tiramisu er meer uit.

      Beantwoorden
  43. Evelien zegt

    8 november 2017 op 22:56

    Hoi Laura, ik wil deze taart zaterdagochtend gaan maken voor mijn zoontje z’n tweede verjaardag. Het moet dus goed gaan, dus ik lees me alvast in ?.

    Ik kan dus gewoon sinaasappelsap uit een pak gebruiken. En misschien een domme vraag maar moet je de lange vingers helemaal ondergedompeld hebben? En doe je dat met elke laag of alleen bij de eerste?

    Ik hoor het graag van je!

    Groetjes Evelien

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      9 november 2017 op 08:18

      Je dompelt ze inderdaad helemaal onder en doet dit bij elke lange vinger.

      Beantwoorden
  44. Senzy zegt

    20 december 2017 op 16:26

    Simpele maar mooie taart, ideaal voor het kerstontbijt van mn dochter!

    Beantwoorden
  45. Dientje zegt

    13 februari 2018 op 10:49

    Hoi Laura,kan ik klopfix door de creme roeren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      13 februari 2018 op 13:24

      Je zou het kunnen gebruiken om de slagroom op te kloppen, maar ik zou het niet zo door de crème roeren.

      Beantwoorden
  46. Marieke zegt

    4 februari 2019 op 13:34

    Verse aardbeien in de winter is niet heel handig. Welke andere fruitsoorten zijn lekker i.p.v. aardbei??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      6 februari 2019 op 08:49

      Alles kan, als jij het maar lekker vindt 🙂

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Aardbeien-recepten: de beste op een rij - Like & Love (it!) schreef:
    3 juli 2014 om 06:51

    […] Alleen het plaatje van deze aardbeien-mascarpone-taart is al goddelijk. En dan is hij ook nog eens eenvoudig te maken aan de hand van het handige […]

    Beantwoorden
  2. DEZE HYSTERISCHE TAARTEN EET JE OP EEN CHEAT DAY - Cotton & Cream schreef:
    30 november 2016 om 01:10

    […] Recept voor de aardbeien tiramisu taart van Laura’s Bakery vind je hier. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer