Kaasscones

15 november 2019
Kaasscones
93

Kaas, ik kan er geen genoeg van krijgen. Als je in mijn koelkast kijkt zul je hier altijd meerdere soorten kaas vinden, ik eet het dan bijna ook elke dag. Van smeerkaas op een beschuitje tot een lekker sneetje zelfgebakken brood met een plakje kaas dat dan een beetje smelt, heerlijk! In recepten gebruik ik ook vaak kaas, hoe meer hoe beter. Daarom gingen er in deze kaasscones maar liefst 3 soorten kaas. Goudse, mozzarella en Parmezaan. En je begrijpt het, die zijn heerlijk om op te eten met wat (kruiden)roomkaas. Deze hartige scones zijn perfect voor de brunch, maar bij een high tea zouden ze ook echt niet misstaan. Eigenlijk kunnen ze altijd wel, ik nam ze bijvoorbeeld ook als tussendoortje.

Kaasscones

In deze kaasscones vind je maar liefst drie soorten kaas. Een scone voor de echte kaasliefhebber.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram ongezouten roomboter in klontjes gesneden
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 50 gram geraspte mozzarella kaas
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • zout en peper
  • 150 ml melk halfvol of vol

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes roomboter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
  • Zodra je een kruimelig meel hebt voeg je de drie soorten kaas toe en breng je het op smaak met een snuf zout en een beetje peper.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een spatel door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en druk het plat tot je een ronde schijf van ongeveer 3-4 cm dikte hebt. Snijd met een scherp mes de schijf in 8 punten.
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • bak de scones in 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Serveer met (kruiden)roomkaas.

Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Lekker Laura,

    Ook ik ben gek op kaas!

  2. Hennie schreef:

    Ze zijn heerlijk….alleen was mijn plak deeg maar zo’n 2 cm hoog….heb ik het deeg tekort gekneed misschien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je de plak deeg dan niet gewoon iets te plat geduwd?

      1. Hennie schreef:

        Ik dacht het niet maar dat ga ik de volgende keer testen…lekker zijn ze wel, of ze nou 2 cm hoog zijn of 3/4..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *