Croissant muffins met spek en ei

Gepost: 11 februari 2019 Laatst bewerkt: 17 september 2023

CROISSANT MUFFINS MET SPEK EN EI

Deze croissant muffins met spek en ei zijn weer een klassiek voorbeeld van een baksels waar ik mega enthousiast over was toen het de oven inging, waar ik over twijfelde toen het eruit kwam en waar ik bij het proeven weer heel enthousiast was. Geduld is een schone zaak, zo bleek ook weer bij dit baksel. Ik maakte ooit al eens broodjes met spek en ei, het leek mij heerlijk om nu eens croissantdeeg als basis te gebruiken. Ik gebruikte muffinvormpjes die ik bekleedde met het deeg om het vervolgens te vullen met spek en ei. Eenmaal uit de oven lieten de papiertjes niet los, maar na even wachten tot ze wat waren afgekoeld bleek het gelukkig heel makkelijk te gaan. Ik heb zitten smullen van deze heerlijke hartige croissant muffins. Serveer ze bij het ontbijt, de brunch of lunch, ze zullen zeker in de smaak vallen!

recept CROISSANT MUFFINS MET SPEK EN EI

CROISSANT MUFFINS MET SPEK EN EI bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Croissant muffins met spek en ei

Een croissant gevuld met spek en ei klinkt toch als een fantastisch ontbijt? Met deze croissant muffins met spek en ei kan jij je dag heerlijk beginnen. 
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 6 plakjes spek
  • 6 eieren (S of M)
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Ik gebruikte grote papieren muffinvormpjes waarin ik dit recept maakte. Als je gelijk in de muffinvorm werkt kan dit ook, bekleed de holtes dan wel met bakpapier.
  • Neem een stuk croissantdeeg waarmee je de vormpjes bekleedt, druk de naden stevig aan. Een extra opstaand randje bovenaan is geen probleem, zorg er wel voor dat je geen dubbele lagen deeg aanbrengt, anders rijst het straks teveel en past de vulling niet meer.
  • Leg een plakje spek in de vormpjes en druk ook deze weer netjes aan. Breek een eitje boven elke holte, kleine eitjes passen het best. Bij een M ei loop je het risico dat ze iets overlopen.
  • Strooi wat geraspte kaas over de eitjes, doe hetzelfde met peper en zout.
  • Bak de croissant muffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de muffins even afkoelen in hun vormpjes voordat je ze eruit haalt, ze zijn dan wat steviger en komen makkelijker los.

Tips

  • Bewaren: Ik zou ze zelf direct serveren, al zijn ze eenmaal afgekoeld ook heerlijk. Je kunt ze in de koelkast nog 2-3 dagen bewaren. Opwarmen kan ook, doe dit in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Ellen schreef:

    Kan je deze ook klaarmaken en een dag later nog eten? Kunnen ze dan weer opgewarmd worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik zou ze dan wel afdekken. en houd er rekening mee dat het ei misschien iets droger wordt.

  2. Maria de Jong schreef:

    heerlijk was het , heb het nu ook geprobeert met plakje spek dan beetje spinazie a la creme 3 bolletjes
    daarna ei en geraspte kaas echt het proberen waard heerlijk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt heerlijk.

  3. Laura schreef:

    Bij mij was het deeg gaar en iets te donker maar het ei nog helemaal rauw. Wat doe ik verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh hmm dat is lastig te beoordelen vanaf hier. Heb je dezelfde ovenstand en temperatuur aangehouden?

  4. Lisette schreef:

    Dat met die maat M eieren: goed idee!😂 Net met L eieren gemaakt, en dan zijn ze nogal bloep! Wel heel lekker!

  5. Elske schreef:

    Met Pasen gemaakt. Waren erg lekker. Ik had grote eieren in huis welke ik geklutst in de vormpjes heb gegoten. 6 eieren waren genoeg voor 12 stuks 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept