Favoriete broodrecepten

Gepost: 16 maart 2020 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
Favoriete broodrecepten

Het duurt misschien nog bijna 4 weken, maar voor je het weet zitten we allemaal aan het paasontbijt. Van veel van jullie krijg ik al berichtjes dat jullie receptinspiratie opdoen en de nodige recepten hebben opgeslagen. En dat opslaan van recepten, dat doe je natuurlijk gewoon in je eigen account. Geen idee waar ik het over heb, lees dit artikel dan even. Daar vertel ik meer over deze functie en hoe je nou precies je recepten kunt opslaan in collecties die je zelf aanmaakt. Misschien komt een van deze broodrecepten er wel in te staan? Ik zette mijn favoriete broodrecepten voor je op een rijtje, zoet én hartig. Want Pasen is een natuurlijk een perfect moment om zelf lekker brood te bakken.

Hot cross buns
broodjes-met-banketbakkersroom-en-blauwe-bessen-3a

Laten we beginnen met wat zoete broodjes. De klassieke hot cross buns bijvoorbeeld. In Nederland nog niet heel erg bekend, maar het is een broodje dat echt bij Pasen hoort, ik heb er uiteraard een recept voor. En vorig jaar zette ik vlak voor Pasen deze broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen online. Ze werden massaal door jullie gemaakt, begrijp ik helemaal.

mini stolletjes-5a
pumpkin spice-hazelnoot rolls-2a

De mini stolletjes zette ik online voor kerst, maar die passen ook prima bij Pasen natuurlijk. Deze kleine broodjes staan extra leuk op de ontbijttafel. Voor de mensen die niet dol zijn op spijs zet je er dan de pumpkin spice-hazelnoot rolls naast. Doe mij van beide maar een stukje!

Volkoren kaiserbroodjes-2a
no knead bread 1a

De volkoren kaiserbroodjes zijn al door ontzettend veel mensen gemaakt, superleuk om te zien! Ik heb ze zelf ook al een aantal keer gemaakt en grote kans dat ik dit ook weer doe voor de paasdagen. Het no knead bread is ook een goede trouwens. Dit deeg hoef je niet te kneden en heeft bovendien een heerlijk knapperige korst.

Flammkuchen-broodjes-1-a
spinazie-ricotta broodjes 1a

Ook van hartige broodjes kun je prima rolletjes maken. De flammkuchen broodjes vond ik zelf een erg groot succes. Die zijn wat kleiner en daardoor erg geschikt als wat kleiner hapje. De spinazie-ricotta broodjes zijn groter, maar zeker niet minder lekker. Het is een van mijn favoriete hartige broodjes.

focaccia-broodjes-met-rozemarijn-en-tomaat-1a
maïsbrood 1a

Ooit al eens kleine focaccia’s gemaakt? Ik maak ze ieder jaar nog wel een paar keer. Ze zijn namelijk ideaal om in te vriezen en dan wanneer ik soep eet weer te ontdooien. Ook op de paastafel zullen ze niet misstaan. Een andere favoriet is maïsbrood en dat is dus ook heel erg goed zelf te maken.

Ik heb weer ontzettend veel zin gekregen om lekkere broodjes te bakken. Nu nog een keuze maken 😉 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Rachel Kromdijk schreef:

  oh deze ga ik eventjes opslaan, wat een heerlijke recepten zeg!

 2. Monique Vennekens schreef:

  Kan het bakken van bv hot cross buns, foccacia’s enz ook met verse gist? Hoe is dan de verhouding? Gedroogde gist is in deze vreemde corona tijd nergens meer te vinden, uitverkocht.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Zeker! Maar lees dan eerst even dit voor de verschillen in bereiding en verhoudingen: https://www.laurasbakery.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/

  2. Franca schreef:

   bij een Marokkaanse winkel lukt het vast wel om gedroogde gist te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *