Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Verschil tussen droge en verse gist

Lian van Rensdoor Lian van Rens
21 mei 2017
in brood, Handige Baktips, ingrediënten, meer ingrediënten, soort gebak
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Het gebruiken van gist schrikt veel mensen af, gist betekent dat het deeg moet rijzen en dat vereist geduld en soms ook een beetje ervaring. Gist gebruiken we voornamelijk voor brood, maar vlaaibodems en sommige wafels maak je ook met een gistdeeg. Met gist kun je dus meer maken dan alleen maar brood. Hoewel ik bijna altijd droge gist gebruik, kun je ook gistdeeg maken met verse gist. Er zit echter wel verschil tussen droge en verse gist in de manier van bereiding, hoeveel je ervan nodig hebt en de verkrijgbaarheid van het product. Vandaag zal ik hier enige aandacht aan besteden en proberen duidelijk te maken wat precies het verschil is tussen de twee. 

droge gist

hoeveelheid

Laten we beginnen met de hoeveelheid gist die je nodig hebt om mee te bakken. In het algemeen is een zakje droge gist van 7 gram voldoende voor 500 gram bloem. Maar lees altijd het recept om te weten hoeveel je precies nodig hebt. Maar nu rijst de vraag. Wat als een recept vraagt om verse gist en jij hebt alleen droge gist in huis. Kun je verse gist vervangen door droge gist en zo ja, hoeveel heb je dan nodig? Het antwoord is simpel. Je kunt verse gist vervangen door droge gist. De verhouding is 3:1, dat betekent dat je 3 gram verse gist vervangt door 1 gram droge gist.

bereiding

Droge of gedroogde gist is ontzettend makkelijk in gebruik en om die reden ook het meest bekend onder de thuisbakker. Omdat het zo makkelijk is noemt men het ook vaak ‘instant’ gist, het werkt namelijk direct. Het belangrijkste aan droge gist is dat je het niet hoeft op te lossen in vloeistof, ondanks dat vele recepten dit wel zullen benoemen. Je kunt droge gist dus direct toevoegen aan het bloem.

verkrijgbaarheid

Droge gist is zeer goed verkrijgbaar. Je vind het in kleine zakjes die per 7 gram verpakt zijn. Een supermarkt met een afdeling met bakproducten heeft ook altijd droge gist in het assortiment. Je vindt het vaak naast de bakpoeder- en vanillesuiker zakjes. Omdat droge gist goed verkrijgbaar is wordt dit ook het meeste gebruikt door mensen.

verse gist

hoeveelheid

Verse gist kun je in verschillende hoeveelheden kopen, maar als het in de supermarkt ligt is het vaak een klein blokje van zo’n 40 gram. Ook hier is het afhankelijk van het recept hoeveel je nodig hebt. Maar waarschijnlijk wil je graag weten of je droge gist kunt vervangen door verse gist. Alhoewel dit niet zo snel zal voorkomen, werkt het omrekenen natuurlijk ook andersom. De verhouding blijft hetzelfde alleen omgedraaid. Je gaat dus uit van 1:3, wat betekent dat je 1 gram droge gist vervangt door 3 gram verse gist. Let alleen wel op de bereiding, want daar kan, afhankelijk van het recept, verschil tussen zitten waar je dan rekening mee dient te houden.

bereiding

Verse gist heeft een andere bereiding nodig dan droge gist. Je zult het eerst moeten oplossen in een vloeistof. Ga geen extra vloeistof toevoegen aan het recept. Vaak zegt het recept dat je al iets van lauw water of lauwe melk aan het deeg moet toevoegen, hier verkruimel je de verse gist in en zorg je dat het is opgelost voordat je de bloem toevoegt. De meeste recepten die droge gist gebruiken zullen zeggen dat je het gist moet oplossen in water, dit hoeft eigenlijk niet maar dus wel als het om verse gist gaat. Zo zie je hoe de bereiding van verse gist nog steeds zichtbaar is in recepten die met droge gist werken.

verkrijgbaarheid

Verse gist is vaak iets minder goed verkrijgbaar. Het wordt meestal ook verkocht onder de naam bakkersgist. Daarnaast moet je verse gist niet zoeken bij de bakproducten. Omdat het een vers product is ligt het in de koeling. Waar het precies ligt verschilt weer per supermarkt. Ik zie het meestal liggen bij de gekoelde bakproducten, zoals croissantdeeg. Jammer genoeg zit verse gist niet in het assortiment van iedere supermarkt. Vraag een medewerker of ze verse gist -bakkersgist- in het assortiment hebben als je het niet kunt vinden.

Op zoek naar verse gist en je kunt het niet vinden in de supermarkt(en) bij jou in de buurt? Informeer dan eens bij de plaatselijke bakker of hij een beetje bakkersgist voor jou heeft.

Ik hoop dat je nu iets beter begrijpt wat het verschil is tussen droge en verse gist. Met beide producten kun je prima een gistdeeg maken. Het enige verschil zit ‘m dus in de bereiding, de hoeveelheid die je nodig hebt en de verkrijgbaarheid van het product. De werking is uiteindelijk hetzelfde.

Vorige post

Volgende post

Mini MonChou galettes
Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 34

  1. Fatima says:
    4 jaar geleden

    Het enige wat me soms tegenhoud bij het maken van brood etc..is de gist! Ik keng het al expres niet met zout maar dan nog..wil het deeg maar niet rijzen en word het hard en droog..ik moet helaas wel met de hand kneden maar ook dat probeer ik lang genoeg te doen. Iemand nog tips?

    Beantwoorden
  2. Gerda Pietersen says:
    4 jaar geleden

    Ik gebruik altijd verse gist. De laatste tijd los ik dit niet meer eerst op. Er zijn ook recepten dat je een gedeelte van de ingrediënten even moet kneden, dan 20 minuten laten staan (autolyse) en dan pas zout en gist moet toevoegen. Ik verkruimel de verse gist boven het deeg. Ik merk geen verschil.

    Beantwoorden
    • Keizer karel says:
      7 maanden geleden

      Helemaal eens met jou. Bloem zout erin even mengen gist inkruimelen even mengen dan koud water 55g per 100g bloem even mengen. Nu 15 minuten in robot mengen en laten rijzen. Na 40 min nogmaals even mengen en verdelen. Dit gaat zo: even terugplooien om een strakke worst te bekomen die je in twee snijdt en tien minuten laat rusten opnieuw plooien om strakke worst te bekomen enzovoort tot je de gasbellen voelt poppen. Dan op droge bakplaat laten rusten. In de oven op 50 graden is dat ongeveer 40 minuten. Daarna bakken in een oven op 190 graden. Bruine korst klaar en knapperig.

      Beantwoorden
      • Emmie says:
        5 maanden geleden

        Die blokjes gist van Bruggeman kun je gewoon verkruimelen boven de bloem hoor. Staat in de gebruiksaanwijzing. Ik maak er perfect brood mee.

        Beantwoorden
  3. Timo says:
    3 jaar geleden

    Waar kan ik nog meer zoeken naar verse gist? Op de site van de Albert Heijn staat dat ze verse gist verkopen. Ik ben langs gegaan bij de AH bij mij in de buurt en de AH XL hier in Utrecht, maar beide hadden het niet in hun assortiment. Toen men mij wees om het eens aan een bakker te vragen, ben ik het daar gaan vragen. Ik heb toen van een aardige bakker gratis 42 g verse gist gekregen, maar ik vind het fijner als ik het gewoon eerlijk ergens kan kopen. Ik ga nog langs de Jumbo om te zien of zij het wel verkopen.

    Beantwoorden
    • Alex says:
      9 maanden geleden

      Jumbo verkoopt wel verse gist, zoals in het stukje vermeld in de koeling bij de deegwaren!

      Beantwoorden
  4. Gerda Pietersen says:
    3 jaar geleden

    Ik haal mijn verse gist bij de Turkse bakker. (Geen blokjes van 42 gram). Er zijn ook veel Turkse winkels die deze blokjes van Brugmans wel hebben.

    Beantwoorden
  5. Sjoerd says:
    3 jaar geleden

    Duidelijk verhaal, echter klopt het verhaal niet helemaal.

    Er bestaan namelijk 2 types gedroogde gist.

    Het eerste type, het ‘inactieve’ type gedroogde gist dient eerst in lauwwarme vloeistof geactiveerd te worden.

    Het tweede type gedroogde gist het ‘actieve’ of ‘instant’ type kan rechtstreeks gemend woorden door de droge ingredienten.

    Het is dus niet zo dat men in recepten, waarin men de droge gist dient op te lossen in vloeistof alvorens het te gebruiken, dit doet uit ingesleten gewoonte omdat men dit met verse gist zo gewend is.
    Het is wel degelijk noodzakelijk om dit zo te doen, omdat er in het recept dan gewerkt wordt met het ‘inactieve’ type van droge gist.

    In Nederland zie je tegenwoordig vrijwel uitsluitend het ‘actieve’ type in de schappen liggen en dat hoef je dan niet eerst in lauwwarme vloeistof te activeren voordat je het gaat gebruiken, vandaar de naam ‘instant’.

    Beide types kun je verder gewoon door elkaar vervangen, maar zoals gezegd moet je het inactieve type eerst even activeren in wat lauwwarm water of melk.

    Beantwoorden
  6. Joop says:
    7 maanden geleden

    Wat gebeurd er als ik teveel gist gebruik, dus meer dan 7 gram gedroogde gist per 500 gram bloem?

    Beantwoorden
    • Keizer karel says:
      7 maanden geleden

      Geen probleem. Teveel is ook goed.

      Beantwoorden
    • henk says:
      6 maanden geleden

      dan explodeert je hele huis

      Beantwoorden
      • Meizerkarel says:
        6 maanden geleden

        Ik heb meer dan eens 15g droge gist in 500g bloem gebruikt.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Het heeft verschillende consequenties, waaronder dat je teveel gist qua smaak terugproeft. Daarnaast kan het deeg té hard gaan rijzen waardoor het juist instort.

      Beantwoorden
  7. Joop says:
    6 maanden geleden

    Wij hebben een goed huis hoor, Henk

    Beantwoorden
  8. Joop says:
    6 maanden geleden

    Als je 15 gram droge gist gebruikt in 500 gram bloem, gaat het deeg dan extra veel rijzen?

    Beantwoorden
    • Keizerkarel says:
      6 maanden geleden

      Gewoonlijk wel

      Beantwoorden
  9. Keizerkarel says:
    6 maanden geleden

    Meer gist sneller rijsvermogen

    Beantwoorden
  10. Léon says:
    6 maanden geleden

    Het gist dat ik in water moet activeren heb ik nu even vervangen voor het andere gist. Moet ik het water dan ook weglaten of moet ik dat nog steeds gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Als je instant gist gebruikt hoef je het niet in een vloeistof op te lossen, verse gist wel (staat allemaal hierboven uitgelegd).

      Beantwoorden
  11. c.m. tissink says:
    2 maanden geleden

    kun je verse gist invriezen en zo ja, hoe lang? Werkt het dan nog goed?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik zou het niet weten, maar volgens de reactie van Keizer Karel hieronder niet.

      Beantwoorden
      • Emmie says:
        2 maanden geleden

        Ik lees her en der dat je dan de “beestjes” 😁 in het gist doodvriest waardoor de werking sterk vermindert.

        Beantwoorden
  12. Keizer Karel says:
    2 maanden geleden

    Er is een reden waarom je geen gist in de freezershops vindt. Het is mij nooit gelukt.

    Beantwoorden
  13. Keizer Karel says:
    2 maanden geleden

    Er bestaat veel GIST scheikunde die ik niet beheers. Wat ik wel weet is dat de geur van rottende bladeren in het bos een gistingsproces is dat winter en zomer doorgaat. Ik beheers de kunst niet IVM deeg invriezen. Misschien is het niet heel praktisch om gist in en uit slaapstand te brengen voor en na invriezen.

    Beantwoorden
  14. M. says:
    2 weken geleden

    Hallo! Ik heb een vraag, ik bak heel graag brood maar ik merk dat het de volgende dag vaak al wat droger is. Ik werk met droge gist. Kan daar het probleem zitten? Zit er een verschil in als je met droge of met verse gist werkt? Mocht dit niet het geval zijn, hebben jullie nog tips hoe ik mijn brood het beste en het langste vers kan houden? Als het eenmaal is afgekoeld bewaar ik het direct in een afgesloten plastic zak.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Al mijn tips vind je hier: https://www.laurasbakery.nl/zelfgebakken-brood-bewaren/
      Voor zo ver ik weet ligt het niet aan de droge gist, maar vooral aan de toevoegingen die er bij de bakker nog aan toegevoegd worden (broodverbeteraar etc.). Het liefst vries ik zelf gebakken brood altijd in om het vervolgens op de dag van gebruik te ontdooien, dan smaakt het lekker vers.

      Beantwoorden
      • M. says:
        2 weken geleden

        Bedankt voor uw reactie! Ik ga het proberen!

        Beantwoorden
  15. Emma says:
    2 weken geleden

    Hoi. Ik werk met verse gist maar mijn brood is de volgende dag ook droger. Daarom snijd ik het brood alvast in plakken en vries ik het in. Goed verpakt in plastic zodat het niet alsnog uitdroogt. Zo blijft het langer vers.

    Beantwoorden
    • M. says:
      2 weken geleden

      Dankuwel voor uw tip! Ik ga het proberen

      Beantwoorden
  16. Emma says:
    2 weken geleden

    Dat dus 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham

Italiaanse bol met geitenkaas en Parmaham

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan