3 ingrediënten pindakaas koekjes

25 maart 2017
21

 

Het bakken met pindakaas is aan mij wel besteed, vooral als ik het kan combineren met chocola. Ik heb ook al eens eerder pindakaas koekjes gemaakt, onder andere pindakaas koekrepen met jam. Maar pindakaas koekjes met 3 ingrediënten was nieuw voor mij. Daardoor een perfect koekje om te testen voor de serie recepten op YouTube met slechts 2 of 3 ingrediënten. In onderstaande video laat ik jullie zien welke 3 ingrediënten je nodig hebt, hoe je ze maakt en wat ik ervan vind.

Kun je de video niet zien, bekijk hem dan hier. Om nooit meer een video te missen abonneer je je op mijn YouTube kanaal.

Pindakaas koekjes

Heb jij ooit een koekje gebakken met slechts 3 ingrediënten? Deze super simpele pindakaas koekjes zijn zeker het proberen waard.
Porties: 16 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram pindakaas
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom, roer alles goed door elkaar. Laat eventueel even rusten zodat het deeg wat steviger wordt.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je ze een beetje platter.
  • Bak de pindakaas koekjes in 10-12 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.

Hebben jullie nog recepten of andere dingen die jullie graag in videovorm zouden willen zien?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

24 reacties

  1. Petra schreef:

    Hoi Laura, hier vinden we ze erg lekker. Het receptje had ik al eerder op Mariëtte haar blog gevonden. De ingrediënten zijn hetzelfde, de werkwijze iets anders. Maar als je van pindakaas houdt moet je dit zeker proberen. Van buiten krokant, van binnen zacht, mmmm!

  2. Helma schreef:

    Wij hebben ze zojuist gemaakt. We hebben ze wat platter gedrukt en er wat ongezouten pinda’s en wat grof zeezout over gestrooid.. erg lekker

    1. Laura Kieft schreef:

      Klinkt goed met de extra pinda’s erbij!

  3. Gerlinde schreef:

    Ik vroeg mij af of ik rietsuiker hiervoor kan gebruiken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je fijne rietsuiker kunt vinden denk ik wel, anders is het te grof om mee te bakken.

  4. Oscar schreef:

    Zou dit lekker zijn met een beetje vanillesuiker erdoorheen? Leuke website trouwens!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou inderdaad een deel van de suiker kunnen vervangen door vanillesuiker.

  5. ilona schreef:

    Kan ik ook kokosbloesemsuiker gebruiken ipv gewone suiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het proberen, ik heb er zelf alleen geen ervaring mee.

  6. Marjolein schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je het ei ook kunnen weglaten of kunnen vervangen door iets anders?

    1. Laura Kieft schreef:

      In dit recept niet, het heeft al zo weinig ingrediënten dat een aanpassing niet mogelijk is.

  7. Cindy schreef:

    Hallo! Ik heb ze zonet gemaakt, ben een echte pindakaasfan. Ze zijn bij mijn nog erg zacht, heb ik wat fout gedaan? Moeten ze nog wat langer bakken? Of moet ik wachten en worden ze vanzelf wat harder? Nu kun je ze niet eens oppakken. Zag in jouw filmpje dat het bij jouw koekjes wel kan.. help!

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zijn wat zachtere koeken, dat klopt. Je kunt ze wel langer bakken als je ze wat harder wilt. En pas na afkoelen zijn ze echt steviger, net uit de oven zijn koekjes altijd zacht.

  8. Karin schreef:

    Goedenmorgen mag ik ook zoetstof gebruiken in plaats suiker, ik eet koolhydraat arm.

    1. Lian van Rens schreef:

      Het resultaat zal dan niet hetzelfde zijn.

  9. Sandra schreef:

    Vandaag gemaakt en ze zijn goed geslaagd. Mijn man zat er gelijk 3 op te eten.

  10. Loulou schreef:

    Echt lekker, ben het nu a.h uitproberen met gember erdoor, keep you posted! 👍

  11. Astrid schreef:

    Zojuist gemaakt en ze zijn echt lekker, heb nog een handje vol gehakte pinda’s en kleine stukjes koetjesreep door het deeg gemengd.
    Na 12 minuten nog 5 minuten extra op 190 gr. en voor ons waren ze perfect 😊

  12. Babette schreef:

    Ik heb deze een aantal keer gemaakt maar ze zijn altijd nog rauw in het midden.. wat kan ik hieraan doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan hebben ze wat meer tijd nodig in de oven.

  13. Gea schreef:

    Kan ik de suiker vervangen voor sevilla kristalsuiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Is dit een normale kristalsuiker? In dat geval wel.

  14. Gea schreef:

    Stevia kristalsuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *