Koningsdag hapjes van hartig tot zoet

Gepost: 24 april 2018 Laatst bewerkt: 23 april 2023

Het is Koningsdag en natuurlijk staat de deur bij jou open, want iedereen is elkaars goede buur op zo’n dag. Óf heb je met vrienden afgesproken en zorgt iedereen voor wat lekkers. Een andere optie is dat je de hele dag op een bootje op het water ronddobbert en iedereen lachend begroet. Maar hoogstwaarschijnlijk kom je na een ochtend rommelmarkt struinen thuis voor een middag samenzijn met de familie. Voor al deze mogelijke scenario’s, en de niet-genoemde, hebben wij de ultieme Koningsdag hapjes geregeld. Makkelijk te maken én mee te nemen, hoge snackfactor en voor iedereen wel wat lekkers. Wij zetten negen hapjes, van zoet tot hartig, op een rijtje waar iedereen op Koningsdag wel trek in heeft. 

1. mini oven loempia’s

Als ik over een markt struin dan krijg ik altijd trek in loempia’s. Volgens mij is het ook typisch Nederlands en daarom misstaan ze niet tussen deze Koningsdag hapjes. Je maakt deze trouwens in de oven. Blijft de frituurpan vrij voor andere Hollandse klassiekers.

Hier vind je het recept!

2. mini perzik kruimelmuffins

We eindigen met een zoetje. Deze mini muffins zijn handzaam en het fruit kleurt oranje. Volgens mij spreekt de rest voor zich.

Hier vind je het recept!

3. spinazie ricotta hapjes

Een vegatarisch hapje ter afwisseling. Ontzettend lekker en een tikkeltje gezonder dan die frikandellen. Hier zullen de kinderen net zo goed van smullen, ook als ze niet van spinazie houden.

Hier vind je het recept!

4. perzik plaatcake

Perziken zijn mooi oranje van kleur en passen daarom perfect bij Koningsdag baksels. Deze plaatcake is eenvoudig en maak je in alle rust een dag van tevoren.

Hier vind je het recept!

5. mini frikandelbroodjes

Na de loempia’s en worstenbroodjes kunnen we de frikandellen natuurlijk niet vergeten. Deze zijn prima vooraf te bereiden en af te bakken. Eet ze koud of warm ze opnieuw eventjes op.

Hier vind je het recept!

6. sinaasappel amandelkoekjes

Gebak met sinaasappels dat hoort natuurlijk bij Koningsdag. Deze appeltjes van Oranje maken dit koekje lekker fris en passen perfect bij de amandelen.

Hier vind je het recept!

 

7. mini worstenbroodjes

Op zo’n dag als Koningsdag horen gewoon snelle worstenbroodjes oftewel knaks in een jasje. Kinderen zijn er dol op en wees eerlijk, ook de ouders lusten ze graag.

Hier vind je het recept!

8. sinaasappel yoghurtcake

Van hartig gaan we weer naar zoet met deze yoghurtcake die ik vorig jaar op het nippertje klaar had voor Koningsdag. Fris en heel lekker om er hier een plakje van in het zonnetje op te eten.

Hier vind je het recept!

9. Chorizo en cheddar hapjes

Deze oranje kleurende chorizo en cheddar hapjes zijn een lekkere hartige aanvulling op deze feestdag. Hap, slik en weg.

Hier vind je het recept!

Ik hoop dat ik jullie weer heb weten te inspireren met allerlei baksels en hartige hapjes die Laura’s Bakery rijk is. Mocht je nog meer inspiratie willen, in het Feestdagen Bakboek en het Borrelhapjes Bakboek staan nog veel en veel meer recepten die ideaal zijn als hapjes voor op Koningsdag!

Ik ben benieuwd hoe jouw Koningsdag eruit gaat zien en welk hapje door jou gemaakt zal worden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *