Chocolade suikerkoekjes

Gepost: 22 januari 2015 Laatst bewerkt: 15 januari 2024
Chocolade suikerkoekjes
197

In onderstaand artikel vind je een makkelijk recept voor chocolade suikerkoekjes. Deze chocoladekoekjes behouden hun vorm tijdens het bakken en dat is ideaal als je ze wil decoreren met royal icing of als je simpelweg hele leuke koekuitstekers gaat gebruiken.

Chocolade suikerkoekjes maken

Deze chocolade suikerkoekjes zijn een variant op het recept voor gewone suikerkoekjes dat ik al eerder online zette. Dit recept gebruik ik altijd wanneer ik koekjes decoreer met royal icing en ze daarom hun vorm moeten behouden tijdens het bakken. Doordat je in verhouding veel bloem gebruikt vind ik de gewone suikerkoekjes vooral lekker met een laagje icing. Deze chocolade variant daarentegen is ook zonder icing om van te smullen! Ze behouden hun vorm in de oven en ruiken heerlijk, ook niet onbelangrijk. Dus of je nu een middagje met de kinderen chocoladekoekjes in alle vormen wilt bakken of dat je zelf nog met royal icing aan de slag wilt, dit recept is een aanrader!

BAKTIP: Dit recept is erg geschikt om uit te steken, omdat het deeg zijn vorm behoudt. Met deze uitgebreide set koekjesuitstekers heb je altijd de juiste vormpjes in huis!

NOG MEER KOEKJES BAKKEN?  

In 50x Koekjes vind je nog veel meer heerlijke koekjesrecepten. Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. Alle recepten zijn voorzien van stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect boek voor alle koekenbakkers!

Bestel nu!

Afbeelding

Chocolade suikerkoekjes decoreren

Recepten voor suikerkoekjes zijn ideaal wanneer je wil dat de vorm van het koekje behouden blijft. Veel koekjesrecepten lopen een beetje (of flink) uit in de oven, maar dit recept niet. Je zult zien dat de uitgestoken vorm na het bakken nog perfect in tact is. Dat maakt ze bij uitstek geschikt om te decoreren met een glazuur of met royal icing.

Over het gebruik met royal icing komen met regelmaat vragen binnen, daarom zet ik de meest handige baktips omtrent dit onderwerp maar direct voor je op een rij:

Heb je toch nog een andere vraag? Kijk dan eens tussen al mijn handige baktips omtrent koekjes bakken!

chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes: baktips

Hoe weet ik wanneer de koekjes gaar zijn?

Koekjes komen in principe altijd nog zacht uit de oven. Je kunt dus niet op de tast afgaan om te bepalen of ze gaar zijn. Bij koekjes moet je in principe op het recept en je eigen oven vertrouwen. Je leest hier meer over in dit artikel.

Hoelang kan ik koekdeeg bewaren?

Luchtdicht verpakt kun je het suikerkoekjesdeeg tot twee dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het nog veel langer bewaren, maximaal drie maanden (eveneens luchtdicht verpakt).

Kan ik alle soorten koekuitstekers gebruiken?

Ja hoor, maar het is wel belangrijk om een ovenplaat met koekjes van dezelfde grootte in de oven te schuiven. Kleine koekjes zijn enkele minuten eerder klaar dan wat grotere exemplaren. Wat ik handig vind is een set ronde uitstekers in verschillende diameters. Deze set met 101 uitstekers heb ik zelf ook, dat is een fijne basis om in huis te hebben.

Kan ik chocolade door het deeg mengen?

Ja, dit kan zeker. Dit deed ik al eens eerder met het basisrecept voor suikerkoekjes en het recept vind je terug als chocolate chip suikerkoekjes. Voor de hoeveelheid in onderstaand recept gebruik je 150 gram mini chocolate chips of fijngehakte chocolade. Dit kneed je aan het einde van stap 1 door het koekdeeg, waarna je verder gaat met stap 2.

Meer vragen over chococoladekoekjes

Heb jij nog een vraag over jouw koekdeeg, over het uitrollen of bewaren ervan, of misschien juist over hoe je knapperige koekjes kunt bakken? Ik schreef een uitgebreide blog met al mijn tips voor de perfecte koekjes. Een aanrader om te lezen voor iedereen die van koekjes bakken houdt.

chocolade suikerkoekjes maken

 

Chocolade suikerkoekjes recept

Recept afdrukken

4.65 van 31 stemmen

Chocolade suikerkoekjes recept

Met dit recept voor chocolade suikerkoekjes kun je alle kanten op. Deze chocoladekoekjes behouden hun vorm tijdens het bakken wat ideaal is bij het decoreren met royal icing.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg cacaopoeder en bloem toe en meng tot een stevig deeg.
  • Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast te rusten.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken. Steek de koekjes uit met een vorm/uitsteker naar keuze.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter, dus het werkt het beste om per bakplaat koekjes van dezelfde grootte af te bakken.
  • De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt. Als de koekjes volledig afgekoeld zijn kun je ze decoreren met bijvoorbeeld royal icing of gesmolten chocolade.
Tips

Bekijk ook eens de leuke how to’s voor het decoreren van koekjes.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

82 reacties

    1. lotje schreef:

      JE KAN ZE BETER CACOAKOEKJES NOEMEN!!!
      (geen haat hoor! echt geen haat<3)

  1. Emma schreef:

    Ze zien er prachtig uit! Ook allemaal precies hetzelfde formaat!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, dat is echt ideaal als je ze nog wilt decoreren 😉

  2. Corinne schreef:

    Mmmm koekjes! En wat zien ze er prachtig uit.

    1. Djessalyn schreef:

      Goed recept maar de deeg is zo plak erig

  3. Margot schreef:

    Wat een mooie, strakke koekjes!

  4. Manon schreef:

    Hoi Laura,

    Ze zien er echt heerlijk uit!
    Ik maak al enige tijd met veel succes jouw gewone suikerkoekjes. Hoe bak jij de koekjes zo mooi egaal gekleurd? Ik bak ze in een hete luchtoven, maar daar komen ze niet zo mooi uit als jouw koekjes.

    Groetjes,
    Manon

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur zo’n 10-20 graden lager zetten, dan zal het beter gaan 😉

  5. Stella schreef:

    Wauww wat zien ze er perfect uit!!

  6. Cnavia schreef:

    Heb je nog een tip om het deeg zo mooi gelijkmatig dik uit te rollen? Zo perfect en gelijkmatig als het er bij jou uitziet, lukt het mij eigenlijk nooit….. 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel/uitoefen. Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

  7. Deb schreef:

    Ze zien er heerlijk uit! Leuke vormpjes heb je gebruikt!

  8. Marja schreef:

    Ik krijg het inderdaad ook nooit zo mooi en regelmatig dun uitgerold! Die van jou zien er altijd zo gelijkmatig en netjes uit. Heb je er misschien een trucje voor zodat ik ook mooie koekjes krijg? Bij voorbaat bedankt!
    Tot de volgende keer enneh…..je koekjes zien er weer zeer smakelijk en keurig netjes uit!
    Groetjes, Marja. 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik werk meestal gewoon ‘op het oog’ en zorg dat ik de druk op de rolstok gelijkmatig verdeel (hopelijk klinkt dat logisch!). Wat je ook nog kunt proberen zijn latjes aan beide zijden van het deeg leggen van gelijke dikte, als je roller daar op rust heb je een mooie gelijke dikte. Als je een Wilton roller gebruikt kun je hiervoor ook speciale ringen kopen die je om het uiteinde van de roller kunt doen, heeft dezelfde werking als de latjes.

  9. Joke schreef:

    Oh wat zijn ze mooi en zo recht allemaal! Inderdaad fijn om zulke mooie en rechte koekjes te mogen decoreren. Wanneer gaan we weer aan de slag ????

    Liefs, Mam ♥

  10. Nokkie schreef:

    Bedankt voor het recept. Ik vind ze inderdaad veel lekkerder dan de gewone (vanille) suikerkoekjes.
    Ik vroeg me eigenlijk af hoe je kan checken of ze gaar zijn. Normaal zie je dat aan de gekleurde randjes maar omdat de chocoladeversie zo donker zijn niet. En voelen of ze gaar zijn kan denk ik ook niet, want ze zijn meteen na het bakken nog zacht

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan het bij deze koekjes niet echt zien inderdaad. Maar als je weet hoelang de gewone suikerkoekjes nodig hebben in jouw oven, kun je die tijd voor deze koekjes ook gewoon aanhouden.

  11. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

    hallo

    ik heb laatst op aliexpress een paar schattige panda cookie cutters gekocht en ze zijn super leuk !
    ik zou ze ook bestellen als je ze maakt zou ik deze koekjes gebruiken

    1. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

      ik heb die panda cookie cutters ook !
      ik heb ze laats nog gebruikt echt super schattig
      op een youtube kanaal laat ze zien hoe je het deeg maakt en hoe je ze in elkaar zet kijk maar op kawaisweetworld
      veel succes

  12. Annette schreef:

    Lekker!
    Ga ik zeker eens maken.
    De oven temperaturen die in jou blogs staan, is dat altijd de temperatuur voor een elektrische oven? Ik heb namelijk een hetelucht dus dan moet ik daar even rekening mee houden dat ik hem wat lager zet toch?
    alvast bedankt

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt inderdaad, voor een elektrische oven met boven en onderwarmte. Voor hetelucht zet je de temperatuur 20% lager.

  13. Annelies schreef:

    Hey Laura,

    Ik heb het deeg gisteren namiddag gemaakt met mijn meisjes,
    heb het in de koelkast gelegd,en dan was er onverwacht bezoek.
    Waardoor ik dus geen koekjes meer gebakken heb.
    Is dat erg dat ik het deeg nu nog gebruik?
    of moet ik nieuwe gaan maken
    (het deeg ziet en smaakt nog lekker,zat in de koelkast met folie rond)

    groetjes Annelies

    1. Laura schreef:

      Je kunt het zeker nog gebruiken. Minimaal een uur koelen is het best. Maar zelfs als je het een paar dagen laat koelen is het goed 🙂

  14. Renske schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil voor serious rescue actie koekjes gaan bakken. Nou wil ik alvast een paar ballen deeg voorbereiden zodat we met veel man tegenlijk in een avond kunnen rollen uitsteken en bakken.

    Hoeveel dagen kun je het deeg in de koelkast bewaren? Kan dat een kleine week (5 dagen)?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker. Succes met de actie!

  15. Mehtap schreef:

    Hallo,
    Hoe lang zijn de koekjes houdbaar nadat ze gebakken zijn en hoe kun je de koekjes het best bewaren!
    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Hier lees je alles over het bewaren van koekjes: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

  16. Ilse schreef:

    Wat een heerlijke koekjes zijn dit!! Ook erg leuk om met de kinderen te maken 😉
    Alle vormpjes konden worden gemaakt; van smileys tot hartjes en bloemetjes. Handig!

  17. Judith schreef:

    Oh dit lijken mij heerlijke koekjes. Even een vraagje. Welke bloem moet ik gebruiken?
    Ik heb tarwebloem en patentbloem in huis.
    Wat heb je trouwens een mooie site!

    1. Laura schreef:

      Beide kan, ik heb zelf patentbloem gebruikt voor deze koekjes. En bedankt 🙂

  18. Joyce uitgeest schreef:

    50 gr vanille suiker, bedoel je dat ik bijna 7 ZAKJES vanille suiker in het deeg verwerk???

    1. Laura schreef:

      Dat bedoel ik inderdaad 🙂 is voor de smaak ivm de grote hoeveelheid bloem.

  19. Cimi schreef:

    Ik heb ze op mijn werk gemaakt (ben kok in een supermarkt) voor valentijnsdag en ze zijn geweldig gelukt 🙂 bedankt voor dit recept!

  20. Konijntje schreef:

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt als valentijnskado voor mijn verloofde. Hij was er erg blij mee! Ze waren heerlijk!

  21. Mirjam schreef:

    heb niet genoeg vanille suiker wat kan ik gebruiken als alternatief?

    1. Laura schreef:

      zou dan de gewone suiker gebruiken.

  22. Tatjana schreef:

    Hallo!

    Ik bak deze koekjes vaak, aangezien iedereen ze hier heerlijk vind!
    Alleen blijven ze vaak nog wat zacht van binnen?
    Ik snap dat ik ze wat langer moet bakken om ze wat harder te krijgen, maar ze branden dan meteen zo snel aan..is er misschien een handige tip om ze perfect te krijgen?

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Toch echt iets langer bakken als je ze iets harder wilt. Heb je de artikelen over koekjes op Handigebaktips.nl al gelezen? Daar geef ik ook allerlei tips 🙂

  23. Marijke schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor dit prachtige recept! Vanmorgen heb ik samen met mijn zoontje van bijna 4 het deeg gemaakt en in plakken in de koelkast gezet en nadat we boodschappen gedaan hadden mocht hij dan eindelijk koekjes maken. Hartjes vooral, voor iedereen die hij lief vindt, maar ook nog wat andere vormpjes. Na het bakken hebben we er heerlijk van gesmuld, ze smaken echt super!
    Heel erg bedankt voor dit fijne recept, we hebben er veel plezier van gehad. 🙂

  24. Marjet schreef:

    Vanmiddag met de kids koekjes gebakken. 2x basis recept gebruikt. 1/4 met cacao, 1/4 met roze kleurstof, 1/4 met groene kleurstof en 1/4 zonder extra toevoeging. Kids vonden het geweldig! Wat een kleurenfestijn! Voordat de koekjes de oven in gingen, hebben ze de koekjes nog versierd met zilverenballetjes en gekleurde suikerballetjes. Heerlijk zijn de koekjes geworden! Goed recept hoor!

  25. Jenske schreef:

    Dit recept was echt super! Heb ze gemaakt in de vorm van een tulp (voor mijn zieke oma) en ze gedecoreerd met witte chocolade en een combi van witte en melk chocolade. Het was heel leuk om ze te maken!

  26. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    De koekjes heb ik al twee keer zeer succesvol gemaakt. Vandaag zijn ze echter iets minder goed gelukt. Aan de bovenkant zie je er niets aan gelukkig, maar in de onderkant zitten opeens in een aantal koekjes barstjes en (een soort van) luchtbelletjes. Toen ik de vormpjes uitstak in het deeg, was het deeg mooi glad. Weet u hoe deze barstjes en belletjes zijn ontstaan?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat gebeurt wel vaker aan de onderkant. Ik merk zelf meestal dat dit bij de koekjes gebeurt waarvan ik het deeg al 2 of 3 keer opnieuw uitgerold heb (en waarbij dus ook wat bloem is toegevoegd hierdoor)

      1. Jenske schreef:

        Bedankt voor uw snelle reactie! Het deeg was inderdaad bij sommige koekjes al meerdere keren uitgerold. Dan weet ik dat ik daar de volgende keer extra op moet letten.

  27. Amina schreef:

    Hai, kan ik de cacaopoeder ook weglaten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan zou ik het recept voor de gewone suikerkoekjes maken.

  28. Bettina schreef:

    Gebruik je hiervoor best gewone patisseriebloem of zelfrijzende bloem of maakt het geen verschil?
    + kan het kwaad als je vormpjes van verschillende groottes gebruikt? of best apart bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewone bloem zoals in het recept staat. Als het zelfrijzend moet zijn staat dit erbij. Verschillende groottes kun je het best apart bakken.

  29. iezewiezeke schreef:

    hey hey, gebruik je gewoon cacaopoeder? de zuivere vorm dan of neem je nestquick?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja gewoon zuivere cacaopoeder. Nesquick is een mix voor chocolademelk waar cacaopoeder onderdeel van is.

      1. Bianca schreef:

        Kan het wel met Nesquik of is zuivere cacao noodzakelijk?

        1. Laura Kieft schreef:

          echte cacao is nodig voor dit recept.

          1. Bianca schreef:

            Dank je! Heb het direct gekocht 🙂

  30. Flora schreef:

    Hallo Laura,
    Kan ik gewone suiker gebruiken voor dit recept? Ik heb geen basterdsuiker meer in huis..
    Alvast bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor kan ook 🙂

  31. Katia Bossu schreef:

    Hallo Laura,
    In België kan ik niet makkelijk witte basterdsuiker vinden.
    Kan ik dit vervangen met gewone kristalsuiker?
    Alvast bedankt,
    Katia

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je krijgt wel een iets andere structuur.

  32. Yvonne Janssen schreef:

    Ik zou het prettig vinden, als de letters op deze website meer contrasteren met de achtergrond. Grijze en lichtblauwe letters tegen een witte achtergrond en omgekeerd kan ik bijna niet lezen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien even kijken naar de instellingen van je scherm? Dat kan ook uitmaken namelijk. We hebben al donkergrijze letters gebruikt zodat het juist goed leesbaar is. En het groen-blauw is (vaak) dikgedrukt zodat het opvalt, al moet dit in oudere artikelen nog aangepast worden, zijn we mee bezig 😉

  33. Eda schreef:

    Hoi laura, dank voor dit mooie recept. Kan ik hiervoor ongeveer 6/7 zakjes vanille suiker voor gebruiken? Die van 8 gram per zakje..

    1. Laura Kieft schreef:

      Je moet gewoon 50 gram toevoegen, als je meer/minder wilt gebruiken dan moet je de andere hoeveelheid suiker daar op aanpassen.

  34. Tamara schreef:

    ik heb dus vormpjes van de gezichten van mickey en minnie (uitsteek en stempel).

    Ik wil er zowel chocolade als naturel/vanille van maken. kan ik dit recept dan voor chocolade gebruiken? en voor naturel het beste de shortbread? of deze maar dan zonder de cacao?

    Ik hoor het graag.

    1. Laura Kieft schreef:

      er staan ook vanille suikerkoekjes online.

  35. Mandy schreef:

    Heb deze willen proberen maar als ik ze wil verleggen naar de bakplaat vallen ze uiteen ? met een spateltje lukt het enkel bij de gewone ronde vormen.. ik het zo een mooie vlindervorm die ik zou willen gebruiken maar bij deze vallen ze op elke mogelijke manier uiteen.. vind hier ook geen tips over en heb alles uit het recept gevolgd.. HELP ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hi Mandy, als ze uit elkaar vallen heb je teveel bloem gebruikt waarschijnlijk. Heb je het deeg vaak opnieuw uitgerold in bloem?

      1. Mandy schreef:

        Hi! De eenige bloem die ik heb gebruikt was uit het recept.. ik heb tussen 2 bakpapiervellen uitgerold ?

  36. Wieteke schreef:

    Kan ik voor deze koekjes ook plantaardige margarine gebruiken? Ik weet dat roomboter het lekkerste is maar ik ben fors lactose intolerant dus als ik ze zelf ook wil kunnen eten kan moet ik een alternatief bedenken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, zal uiteraard wel iets invloed hebben op het resultaat.

  37. Irma schreef:

    Ik heb deze gebakken en ze smaken erg droog en cacao poeder achtig. Mijn machine had al bij de 4e of 5e eetlepel bloem moeite met mixen. Hoe kan dat? En hoe kan ik t oplossen? Kan ik gewoon een eitje extra toevoegen?
    Ik zag ook dat t recept verschilt van t basisrecept koekjes. In welke zin is dit recept anders dan wanneer je in t basisrecept 50 gram bloem vervangt door cacaopoeder? 🙂
    Heb de brownies ook geprobeerd, heeeeeel lekker:)

    1. Irma schreef:

      Niet t basisrecept. Deze chocovariant verschilt met de gewone suikerkoekjes variant.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Fijn dat de brownies in de smaak vielen! Je hebt het verschil inderdaad goed, dit is nu eenmaal de verhouding voor koekjes die niet uitlopen in de oven. Heb je ze misschien iets te lang in de oven gehad dat ze droog zijn geworden? Extra ei zou ik niet toevoegen (wordt cake-achtig dan), eerder een beetje boter en evt. suiker maar wel met risico op koekjes die hun vorm niet behouden.

  38. Maite schreef:

    Net gebakken! In plaats van boter margarine gebruikt (Bertoli met olijfolie) en niet gemixt (baby sliep), maar gewoon alles door elkaar gekneed. Rol gemaakt en in de koelkast gelegd en erna plakjes ervan gesneden (beetje met de hand uitgeduwd). Superlekker! Ik heb 200 gram witte basterdsuiker gebruikt en wat echte vanille essence. Echt erg lekker.

  39. J schreef:

    Ik maakte de koekjes eerst met tarwebloem, niet knapperig, slof en niet lekker. Jammer. Daarna met Zeeuwse bloem, heerlijk knapperig! Wat een verschil! Ik bak koekjes in vervolg met Zeeuwse bloem.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat bijzonder! Hier bak ik ze altijd met patent of tarwebloem en ze zijn nooit slof en altijd knapperig.

  40. J schreef:

    Hmm misschien doe ik toch iets fout hoor, De grotere koekjes waren toch wat slof van binnen. En toen ze nog maar net 15 minuten uit de oven waren waren ze wel knapperiger. Het was al een verschil met de vorige maar nog niet tevreden. Vandaag gingen we ze versieren, kerstkoekjes en een paar in de kerstboom met lintje.

  41. Jacolien schreef:

    Gisteren met mijn zoontje deze koekjes gebakken!
    Het was een groot succes, het deeg was goed gelukt!
    Vond het alleen naar mijn smaak en voor de kleine man wel een beetje veel cacao.
    Volgende keer probeer ik het met wat minder.
    Verder zijn ze prima geworden. Bedankt!

  42. Alice schreef:

    Zou ik overtollig deeg in kunnen vriezen, zodat ik het later kan gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan!

  43. Lola schreef:

    Hallo Laura
    Klopt het dat er 50 gram vanille suiker ingaat, dat lijkt me erg veel ?
    De koekjes zien er wel erg lekker uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt. Ik gebruik altijd zelfgemaakte vanillesuiker: https://www.laurasbakery.nl/zelf-vanillesuiker-maken/

  44. Lola schreef:

    Bedankt voor de snelle reactie
    Fijne feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *