Het zat allemaal niet mee om dit koekje te maken en laat dit nou niet aan het koekje liggen. Een cantuccini oftewel een Toscaanse biscotti is namelijk niet zo moeilijk om te maken. De ingrediënten zijn snel vermengd en ondanks dat dit koekje twee keer gebakken dient te worden is het vele malen sneller klaar dan bijvoorbeeld een cheesecake waar je nog een nacht op moet wachten. Toch zat alles mij deze ronde tegen. De perikelen van een blogger noem ik ze maar. Gelukkig is het desondanks goed gekomen en was ik mij een potje blij dat de koekjes heerlijk zijn. Ik had nooit gedacht fan te kunnen zijn van dit koekje, maar niets is minder waar. Het is ook een ultiem kerstkoekje, want je hoort ze te dippen in een likeurtje of je koffie. Laat warme chocolademelk nou hetzelfde effect hebben op de koekjes, dus laat die marshmallows dit jaar maar zitten. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan: bakken, klaar en dippen maar!
BAKTIP: Het is belangrijk om het voorgebakken deeg met een goed scherp mes in plakjes te snijden. Laat het deeg eventueel 5 minuten staan als het nog te zacht is, maar wacht zeker niet te lang.
Vanmiddag de cantuccine met pistache en cranberry’s gebakken. Erg lekker, ik denk niet dat ze het einde van de week halen.
hoi, ik heb het recept aan het maken en kwam achter dat eieren niet genoeg als vocht , ik kreeg
deeg niet stevig of iets plakkerig .
Heeft heeft u misschien iets vergeten in het recept ?????
Nee hoor, dit klopt zo. Heb je wellicht klein eieren gebruikt? Goed gekneed? Je kunt eventueel een extra eitje gebruiken anders.
Hoi,
complimenten ze zijn gelukt ik moest de deeg goed werken.
ze zijn erg lekker .
bedankt voor het recept.
Bij mij klopte de temperaturen voor de oven niet helemaal. Maar gewoon de temperatuur hoger gedaan, wat langer in de oven (1e bakronde) en tadaaa … lekkere koekjes.
Ik vind ze wel wat te zoet. Kan ik de hoeveelheid suiker gewoon wat verlagen zonder dat het het koekje verder beïnvloed (behalve minder zoet)?
Het kan inderdaad wat verschillen per oven, goed dat je het hebt aangepast! Je kunt de suiker verminderen, vermoed dat als het niet heel veel minder is dat het geen groot verschil maakt.