Deze sinaasappel-cranberry tulband met witte chocolade is de ultieme kerst tulband cake. De frisse smaak van de cranberry’s is bij elke hap weer een heerlijke verrassing in deze zoete tulband cake.
Sinaasappel-cranberry tulband maken
Elke cake die je bakt in een tulband bakvorm ziet er automatisch mooi uit, maar met deze sinaasappel-cranberry tulband vond ik dat al helemaal het geval. Aan de buitenkant geeft de witte chocolade in combinatie met de gebrande en geschaafde amandelen een feestelijk randje aan de tulband. En als je de tulband aansnijdt dan verschijnen de prachtige rode cranberry’s in de plak cake. Een echte kerst tulband!
De combinatie van lichte, zachte cake die subtiel op smaak is gebracht met sinaasappel en de fris-zure verse cranberry’s daartussen (en laten we de knapperige laag witte chocolade bovenop niet vergeten) smaakt ontzettend goed samen. Ik heb het niet zo snel, maar van deze cake kon ik maar blijven eten.
Ik gebruikte de ‘elegant party’ bakvorm van Nordic Ware. Eén van mijn favoriete tulband bakvormen, dat zal je vast zijn opgevallen als je vaker met mijn tulband cake recepten aan de bak bent gegaan.
BAKTIP: Voor dit recept gebruik je de rasp van een sinaasappel. Voor het raspen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Hallo Laura,
Kan ik de cranberry’s ook vervangen door blauwe bessen?
Dat kan prima.
Ziet er heerlijk uit! Kan dit ook met gedroogde cranberrys gemaakt worden? Of zijn die minder sterk van smaak?
Het kan wel, maar de verse cranberry’s maken deze tulband juist zo lekker en geven een frisse kick bij elke hap.
Hoi Laura, ik heb deze cake gemaakt en hij is ontzettend lekker geworden! Ik had wel dat alle cranberry’s bij elkaar bovenin de cake zaten, terwijl ze eerst wel goed verdeeld door het beslag zaten. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?
Dat voorkom je door stap 3 goed te volgen en alle cranberry’s van een laagje bloem te voorzien voordat je ze door het deeg spatelt. Niet te lang door roeren en spatelen na het toevoegen.
Geslaagd, deze cake was heel lekker. De cranberry’s waren bij mij mooi verdeeld. Bedankt voor de tips!
Heel erg bedankt voor deze mooie tulband. Hij viel bijzonder in de smaak en was prachtig gelukt. Super dank.
Hoi Laura,
De cake werd goedgekeurd…bedankt weer voor je fijne recept.
Jou recepten kloppen altijd!!
Groetjes
Sylvia
Hoe komt t dat mijn tulband open barst tijdens t bakken?
Dan is de temperatuur waarschijnlijk wat hoog geweest.
Ik wil deze tulband graag maken met kerst. Kan dit ook met amandel meel?
Dat kun je over het algemeen niet zomaar 1 op 1 vervangen. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-bloem/
Hoi.
Ik heb een vraagje:
Moeten de verse cranberry niet eerst koken voordat ze in de beslag komen?
Nee hoor, dat hoeft niet.
Zalig. Ik heb nog 1,5 el pumpkin spice kruiden toegevoegd. Absoluut het proberen waard!
De tulband was prachtig en heerlijk……maar de witte chocolade was een groot probleem!
De chocolade smolt niet maar werd kruimelig.
Toen bakchocolade gekocht…….deze smolt wel….masr niet genoeg om het over de tulband te kunnen gieten.
Heb t er toen maar op gesmeerd met n mes.
Alsnog lekker…..maar hoe krijg je de chocolade goed!!!! vloeibaar!!??
Witte chocolade kan inderdaad iets lastiger zijn om te smelten, heb je het au bain marie gesmolten? Dat is belangrijk en heel rustig.
Ik heb dit geprobeerd maar bij het uithalen uit de vorm bleef de helft hangen. Nochtans had ik mijn vorm ingeboterd en bebloemd. Aan wat kan dit liggen?
Er kunnen verschillende redenen zijn, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/tulband-cake-bakken-tips-en-trucs/
Ja..ik heb het au bain Marie gesmolten…..maar het werd niet vloeibaar genoeg om echt over de tulband te kunnen “gieten”…..ik moest het dus met een mes erover “smeren”.
Hmm, dat klinkt inderdaad alsof het niet goed genoeg gesmolten is. Durf ook even niet op afstand te zeggen hoe dat kan.