Kerstkransjes van schuim

Gepost: 19 december 2012 Laatst bewerkt: 7 juni 2024
Kerstkransjes van schuim

De kerstbomen van schuim die ik eerder al plaatste waren een groot succes! Je kunt nog veel meer leuks met schuim, neem deze kransjes bijvoorbeeld. Het rood/witte patroon doet mij denken aan candy canes, typisch Kerst dus. En ook nog eens heel erg lekker!

BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik een wegwerp spuitzak en een kartel spuitmondje (1M).

19-Kerst-schuimkransjes-2
19-Kerst-schuimkransjes-4
19-Kerst-schuimkransjes-5
19-Kerst-schuimkransjes-6
19-Kerst-schuimkransjes-7
19-Kerst-schuimkransjes-3

 

Kerstkransjes van schuim maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstkransjes van schuim

Voor deze kerstkransjes van schuim heb je maar een paar ingrediënten nodig. Een schaal vol staat gezellig op tafel, of hang ze in de kerstboom!
Porties: 30 kransjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 80 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop de eiwitten en kristalsuiker met elkaar tot je stijve pieken hebt. Deze moeten recht overeind blijven staan, de puntjes mogen niet ombuigen.
  • Spatel hierna voorzichtig de (gezeefde) poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Je moet voorzichtig kloppen, maar niet te lang. Anders is alle lucht uit het mengsel.
  • Voordat je je schuim in de spuitzak schept moet je kleurstof in je spuitzak aanbrengen. Doe je spuitmondje (Wilton 1M) in de zak en drie rode streepjes van ongeveer vier centimeter lang in de spuitzak. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een sateprikker of een kwastje. Schep voorzichtig het schuim in de zak, je wilt je strepen nu niet ‘kapot’ maken.
  • Spuit nu kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zien ze er niet al ontzettend leuk uit?
  • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 80 °C. Dit is lang maar de temperatuur is dan ook laag, de schuimpjes kunnen zo goed drogen in de oven.
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Deze zijn ook weer erg leuk.
    Heb de kerstboompjes met mijn neefje en nichtje gemaakt. We hebben wel de kleine variant gemaakt. Erg leuk om te doen en ga deze ook zeker met ze maken.

    bak-groetjes Matilde

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je de kerstboompjes hebt gemaakt! Zou je misschien een foto ervan willen sturen? Dan komt die na kerst in een overzicht op mijn blog te staan! 🙂

  2. Riny schreef:

    Ik vind dit enig Laura en ook nog glutenvrij. Bedankt voor dit recept en beschrijving.
    Heb jij grote eieren gebruikt? Hoe lang moet het eiwit ongeveer mixen? Heb een Kenwood.
    Lieve groetjes, Riny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb inderdaad wat grotere eieren gebruikt. Mixtijd is moeilijk aan te geven. Vandaar dat ik in de post heb beschreven hoe het er uit moet zien.

  3. Anonymous schreef:

    geprobeerd deze te maken vandaag maar helaas werd er maar een mooi met de kleurstof de rest was of helemaal rood of maar een heel klein stukje toen maar alle kleurstof er door gedaan en roze schuimpjes gemaakt.

  4. Esther schreef:

    Ik ben ze nu aan het maken voor mijn klasgenoten 😀 ik maak alleen wel een andere variant.
    Hopelijk lukken ze!
    Zou het lekker zijn om aan de onderkant chocolade te doen?

    Groetjes, Esther

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je ze hebt gemaakt. Ik denk dat de combinatie met chocola ook heel lekker is!

  5. Anna wieringa schreef:

    Wat leuk! Ik heb laatst ook zulk soort schuimpjes gemaakt, maar dan met verschillende kleurtjes in toefjes. Groetjes anna

  6. Anke schreef:

    Wil deze kransjes graag met een groep kinderen maken, daarom vandaag eerst zelf even geprobeerd. Ik heb zo’n 45 min gemixt, maar opstijven wilde het goedje niet… Mijn vraag is of dit te doen is met een handmixer…?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is zeker te doen met een handmixer. Was het materiaal goed ontvet en zat er geen eidooier in het eiwit? Dit kan ervoor zorgen dat het niet stijf wordt.

  7. Hilde schreef:

    He Laura,
    Net de kerstkransjes van schuim gemaakt maar wel zonder kleurstof! Ik heb ze versierd met disco spikkels en een chocolade onderkant, mmmm. Ik ben benieuwd.

  8. Anneke schreef:

    Een vraagje : Kan ik geklopt eiwit invriezen op de ijstaart?

    Ik ben bang dat het inzakt.

    en hoop dat je mij vraag kunt beantwoorden

    Groetjes Anneke

    1. Laura schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou het niet doen. Denk dat het na ontdooien niet meer goed is door vocht van condens

      1. Anneke schreef:

        Hallo Laura

        Ik heb ze niet in de vriezer gedaan en er kleine rozetjes van gemaakt gebakken zoals de kerst kransjes
        Ze zien er leuk uit en plak ze met slagroom op de ijstaart, het recept is super met de maizena.
        Dank je wel voor het recept
        Groetjes Anneke

  9. Britt schreef:

    Wat een superleuke site, ik kijk er erg vaak op!
    Met kerst leuke kerstboompjes gemaakt.
    Nu voor mn dochter een roze krans gemaakt en deze gaat op een taart.
    Ik ben even benieuwd hoe het gaat worden.
    Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen!
    geweldig!

  10. Emmie schreef:

    Ze staan in de oven! Gewoon wit. 2 platen vol. Ben benieuwd! Met de handmixer was het even doorzetten, bijna 10 minuten over gedaan. Spuitzak voor het eerst gebruikt, viel me mee. Groetjes Emmie (mama van 2 uit Limburg)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is inderdaad hard werken met een handmixer 😉 Knap gedaan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept