Deze bakpoeders zijn glutenvrij

Gepost: 8 februari 2015 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
2

glutenvrije bakpoeder

In recepten wordt regelmatig bakpoeder als ingrediënt gebruikt. Ook in glutenvrije recepten, maar hierbij is het wel heel belangrijk om goed te kijken welke bakpoeder je dan gebruikt. Er zijn namelijk bakpoeders die gluten bevatten. Daarom vandaag een overzicht met glutenvrije bakpoeders.

Dr. Oetker Backin

Het best verkrijgbare bakpoeder in Nederland kan ik denk ik wel zeggen; Dr. Oetker bakpoeder is in elke supermarkt te vinden. Gelukkig is dit merk ook glutenvrij. Echter hoorde ik van een lezer dat Dr. Oetker Backin dan wel zelf geen gluten bevat, maar wel degelijk in een glutenrijke omgeving wordt geproduceerd. Er is dus een hoog risico van kruisbesmetting.

De zakjes vind je hier in Nederland, het potje ben ik in Nederland nog niet tegengekomen. Ik heb hem zelf in Duitsland gekocht.

glutenvrije bakpoeder

Arm and Hammer

Arm and Hammer is geen bakpoeder, maar baking soda. Ook een ingrediënt dat je vaak als rijsmiddel in recepturen ziet staan. Baking soda is in principe altijd glutenvrij, maar check voor de zekerheid altijd even het etiket. Dit merk is sowieso glutenvrij.

glutenvrije bakpoeder

Glutenvrijewebshop.nl

Ik en vele anderen zijn al blij met Dr. Oetker dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Maar wie wel eens in een speciale glutenvrije webshop besteld, heeft ongetwijfeld gezien dat er nog meer soorten glutenvrij bakpoeder zijn. In de webshop glutenvrijewebshop.nl heb ik nog 3 merken gevonden. Het merk Tammi heeft een glutenvrije bakpoeder die ook nog eens biologisch is. Ook Doves Farm heeft een glutenvrije bakpoeder in het assortiment.

De prijzen zijn niet extreem hoog, dus als je hier toch al al eens een order plaatst is het zeker de moeite waard om even naar de bakpoeders te kijken.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Christine schreef:

  Is glutenvrij bakpoeder het zelfde als gewone bakpoeder. Van hoeveelheid.
  Ik heb de eierkoeken gebakken maar zijn licht verbrand en niet genoeg opgekomen
  Of licht het aan mijn oven gebakken op 180 gr..
  10 min .wel lekker van smaak.
  Is de hoeveelheid bakpoeder dan verschillend

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja hoor, ik gebruik deze bijna altijd.

 2. ann van peteghem schreef:

  Mijn zoon moet glutenvrij eten, ik heb een chocoladecake voor hem gebakken met amandelmeel en rijstmeel, hij is heerlijk maar nogal “plattekes” van vorm, zou ik door toevoegen van 1 of 2 zakjes glutenvrije bakpoeder deze cake doen rijzen zodat hij de meer gebruikelijke vorm (hoogte)
  krijgt ? Ann

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat zou inderdaad zeker moeten helpen!

 3. Rosalinde Fierlings schreef:

  Hallo, ik heb begrepen dat Backin geen gluten op zich bevat, maar wel degelijk in een glutenrijke omgeving wordt geproduceerd. Met andere woorden: een hoog risico van kruisbesmetting.

  1. Ann Van peteghem schreef:

   Goed om weten, bedankt Rosalinde ! Ann

  2. Laura's Bakery schreef:

   Echt waar? Dat is wel goed om te weten! Hoe kom je aan deze informatie als ik vragen mag?

   1. Rosalinde Fierlings schreef:

    Opgevraagd bij de klantenservice van Dr.Oetker. Dat is wel een tijdje geleden dus misschien is het inmiddels anders, maar mensen met Coeliakie zou ik aanraden dit echt nog te checken met Dr.Oetker of een bakpoeder te gebruiken waar het glutenvrij logo op staat.

 4. Joke schreef:

  Misschien handig om te weten….
  De bakpoeder van Belbake van de Lidl is ook glutenvrij en voorzien van het glutenvrij logo.
  Het zit een een pakketje van 10 zakjes met in ieder zakje 15 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *