Bladerdeeg harten met parmaham

121

De kaasvlinder blijft een ontzettend lekker hapje en lijkt haast op een hartje. Daarom leek het ons leuk om er hartige bladerdeeg hartjes van te maken voor Valentijnsdag. Twee jaar geleden had ik al geprobeerd mijn vlinders tot harten te vormen, maar gaf toen aan dat haar deeg niet meewerkte. Maar het is nu wel gelukt! Het belangrijkste is echter niet hun vorm, maar of ze lekker smaken. Jij weet immers net als ik dat liefde door de maag gaat. De toevoeging van parmaham aan dit populaire hapje was een schot in de roos. De perfecte smaakmaker voor een liefdevolle snack als je het mij vraagt. 

Bladerdeeg harten met parmaham

Deze lekkere bladerdeeg harten met parmaham zijn leuk voor de feestdagen of om je partner mee te verrassen met valentijn. Liefde gaat tenslotte door de maag.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Smeer een dun laagje tomaten tapenade gelijkmatig uit over het vel bladerdeeg. Verdeel de plakjes parmaham over de tapenade en maak af met een de Parmezaanse kaas vlokken.
  • Bepaal waar het midden van de rol is, en rol vanaf de korte zijde het bladerdeeg op tot het midden. Doe hetzelfde met de andere helft. Je hebt nu als het ware twee rollen losjes tegen elkaar aan liggen. Draai je dubbele rol om zodat de dichte onderkant naar boven ligt. Knijp het bladerdeeg aan de onderkant over de gehele lengte nu samen tot een punt. Hiermee vorm je een spitse punt op je rollen. Als je je plakjes snijdt zal dit de onderkant van je harten vormen.
  • Verpak je rol en leg deze 20-30 minuten in de vriezer om alles op te laten stijven. Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte).
  • Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en knijp nogmaals in de onderkant om de spitse punt te benadrukken. De bovenkant zal nu enigszins plat zijn gedrukt, dus duw met een vinger tussen de twee rollen naar beneden, zodat je een echt hartvormpje krijgt en de rollen weer een beetje gescheiden worden aan de bovenkant.
  • Leg de bladerdeeg harten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten knapperig en goudbruin.

Tips

  • Bewaren: Je kunt deze bladerdeeg harten het beste direct serveren. Dan zijn ze het lekkerst en het meest knapperig. Eet binnen 2-3 dagen op, als ze zacht zijn geworden kun je ze weer opwarmen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *