Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bananenbrood met blauwe bessen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 januari 2017
in Allergenen, Cakes, Lactosevrij, Suikervrij, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

bananenbrood-met-blauwe-bessen-1a

Ik vond het tijd om met een variatie van mijn bananenbrood aan de slag te gaan. Ik wilde graag blauwe bessen gebruiken, maar besefte me dat het beslag veel te stevig zou zijn om de bessen doorheen te spatelen. Daarom heb ik het recept een beetje aangepast. Dit bananenbrood met blauwe bessen is veel luchtiger dan de versie met noten en chocola en dat vind ik heel erg lekker. De bessen in de bananencake zijn lekker fris en passen er erg goed bij. Ik vind dit een erg geslaagde versie en ik denk zomaar dat hij vaker gemaakt gaat worden. Maar voor nu heb ik gelukkig nog een paar plakjes in de vriezer liggen.

bananenbrood-met-blauwe-bessen-2a

Recept afdrukken

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen: deze variatie van mijn bananenbrood vind ik om te smullen. De blauwe bessen maken het lekker fris en erg smaakvol.
Porties: 12 plakjes (voor een 25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (ongeveer 400 gram)
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 140 gram blauwe bessen
  • wat extra blauwe bessen ter decoratie

Instructies

  • Zorg dat je bananen rijp zijn. Zijn ze dat nog niet, lees dan hier hoe je ze zelf snel kunt laten rijpen!
  • Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Je kunt dit trouwens gewoon met een spatel of garde doen. Voeg ook het vanille extract toe.
  • Tijd voor de droge ingrediënten, voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag. Doe ook de blauwe bessen in de kom en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Strooi de extra blauwe bessen over de cake.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een zwart baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.
Bewaren

Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen. Ideaal als lekker tussendoortje.

bananenbrood-met-blauwe-bessen-3a

Vorige post

Volgende post

10x havermout recepten
Popcorn met rozemarijn en zeezout

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 84

  1. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Hmmm superlekker! Ziet er inderdaad wat luchtiger uit, dat lijkt me heerlijk 🙂

    Beantwoorden
    • Maaike says:
      4 maanden geleden

      Heeft u ook een lijst met voedingswaardes?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        4 maanden geleden

        Nee, die vermeld ik nooit.

        Beantwoorden
  2. Fé says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Zou je ipv het amandelmeel gewoon bloem kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
      • Chloe says:
        4 jaar geleden

        En gaat het ook omgekeerd want er staat dat amandelmeel een vervanger is voor bloem dus vroeg ik me af waarom niet enkel amandelmeel gebruiken

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Dat kan ook, ik vind zelf alleen de combinatie lekkerder in dit recept. Met alleen amandelmeel wordt het wat zwaarder en compacter.

          Beantwoorden
          • Marijke says:
            1 jaar geleden

            Ik heb nog bananenmeel. Samen met gewoon bloem kan dat ook?

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Dat durf ik niet te zeggen, maar je kan het altijd proberen! Deel je het resultaat?

  3. Candy says:
    4 jaar geleden

    Dat ziet er zeker goed uit! Leuke combinatie met blauwe bessen!

    Beantwoorden
  4. Lisanne says:
    4 jaar geleden

    Waarom kan je voor een bananenbrood geen gewoon geel/groene bananen gebruiken??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je wilt zachte (over)rijpe bananen omdat dit beter werkt en ook een lekkerder resultaat geeft.

      Beantwoorden
  5. Kirsten says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt en is echt heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Melinda says:
    4 jaar geleden

    Gaaf recept! Vraagje; kun je de bloem ook vervangen voor iets wat glutenvrij is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je zeker proberen.

      Beantwoorden
  7. Elize says:
    4 jaar geleden

    Ik heb gewoon nog nooit bananenbrood gemaakt, realiseer ik me nu. Ongehoord in foody-land haha, maar goed, ik doe wel meer niet volgens ‘de regels’. Ziet er heerlijk uit met die blauwe bessen!

    Beantwoorden
  8. M says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze vanavond gemaakt en hij is super lekker en erg makkelijk om te maken. Superreceptje!!

    Beantwoorden
  9. Hanaa says:
    4 jaar geleden

    Interessant recept. Dus geen olie/boter en geen suiker?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat klopt 🙂

      Beantwoorden
      • Annelies says:
        10 maanden geleden

        Ik doe er altijd nog wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij en gehakte pecannoten en/of amandelen. En een klein beetje suiker …
        Heerlijk!

        Beantwoorden
  10. Homemadebyjoke says:
    4 jaar geleden

    Hmmmmm heb je nog een stukje in de vriezer lieverd.
    Wil het graag een keer proeven nu ik weet dat een bananenbrood niet naar bananen smaakt 🙂

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik niet meer, maar misschien bij jullie wel. Had wat plakjes aan Moon gegeven 🙂

      Beantwoorden
      • Joke says:
        4 jaar geleden

        Ohh dan moet ik dus in mijn eigen vriezer gaan kijken hahaha 🙂

        Beantwoorden
  11. Noa says:
    4 jaar geleden

    Kan de bakingsoda worden vervangen door extra bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan, maar je zult wel een iets ander effect krijgen.

      Beantwoorden
      • Chloe says:
        4 jaar geleden

        Als ik bakinsoda aangeef krijg ik enkel soda om te kuisen ik kan nergens de baking soda vinden:(, waar kopen jullie deze? Grtjs

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Hier ligt het gewoon in de supermarkt op de bakafdeling. Anders bij een (online) kookwinkel.

          Beantwoorden
        • Patricia says:
          3 jaar geleden

          Je kan het gewoon bij de Etos kopen. Moet je er even naar vragen. Je kan het nl ook voor allerlei huishoudelijke klusjes gebruiken.

          Beantwoorden
  12. Smile says:
    4 jaar geleden

    Kun je ook alleen amandelmeel gebruiken en eventueel wat (roomboter ) voor de smaak? Hij ziet er heerlijk uit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor dar kan, qua boter zou je gewoon eens moeten proberen, daar heb ik in dit recept geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  13. Linda says:
    4 jaar geleden

    Net gemaakt, vanavond proberen?. Ben heel benieuwd, nog nooit bananenbrood gehad. Ziet er heerlijk uit in ieder geval!! Mocht het bevallen, dan ga ik er eens wat variaties op bedenken. Misschien iets met ananas/kokos?!

    Beantwoorden
    • Smile says:
      4 jaar geleden

      Met kokos wel eens gemaakt, wij thuis vinden de combi erg lekker☺

      Beantwoorden
      • Linda says:
        4 jaar geleden

        Oh nou, ga ik dan ook gauw eens proberen. Misschien ook nog wat pure chocolade… Mmmm, het water loopt me al in de mond?

        Beantwoorden
  14. Louise Agterberg says:
    4 jaar geleden

    Gisteren dit bananenbrood gemaakt. Super lekker! Had hem gemaakt voor iemand die geen suiker en melkproducten. Heel goed alternatief. Blijft zeker in mijn favo’s staan.

    Beantwoorden
  15. Jolein says:
    4 jaar geleden

    Overheerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  16. Hilde says:
    4 jaar geleden

    Bij gebrek aan blauwe bessen heb ik een mango gebruikt, ook erg lekker! Ik heb minder amandelmeel en bloem gebruikt en aangevuld met volkoren meel en havervlokken, zo voelt het nog gezonder. Dat wordt een snel, heerlijk en verantwoord ontbijtje morgen!

    Beantwoorden
  17. Niki says:
    4 jaar geleden

    Hoi, ik ben een student die een opleiding volgt als bakster! Ik heb eens bananen brood gemaakt, maar het viel heel zwaar en was niet lekker! hoe zou dat komen?.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is lastig te zeggen zonder kennis over het recept.

      Beantwoorden
  18. C says:
    4 jaar geleden

    Kan het ook zonder bosbessen? Ik wil het vanavond graag maken, maar heb geen bosbessen in huis

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan.

      Beantwoorden
  19. Brie says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  20. Wendy says:
    4 jaar geleden

    Kan het ook met blauwe bessen uit de vriezer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, hier lees je er iets meer over: http://www.handigebaktips.nl/bakken-met-vers-fruit-of-fruit-uit-diepvries-blik/

      Beantwoorden
  21. Kyra says:
    4 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit! Ik heb een glutenallergie, dus mag geen bloem. Welk meel zou jij mij adviseren om de bloem mee te vervangen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met vervangers in dit recept, maar hier is een lijstje met mogelijke vervangers: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

      Beantwoorden
    • Anna says:
      4 jaar geleden

      Hallo Kyra,

      Zelf maak ik altijd bananenbrood met havermeel, dit doe ik door havermout te malen.
      Een superlekker alternatief een ook gezond.

      Anna

      Beantwoorden
  22. Nynke says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk! Zowel warm en koud lekker. Ik heb er nog een flinke lepel kaneel aan toegevoegd. Banaan pureren gaat trouwens ook heel makkelijk met een aardappelstamper!

    Beantwoorden
  23. lianne says:
    4 jaar geleden

    Waar kan ik de amandelmeel door vervangen? Ik zit met een notenallergie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ook gewoon bloem gebruiken daarvoor.

      Beantwoorden
    • Marijke says:
      1 jaar geleden

      Ik heb bananenmeel gebruikt en gewone bloem. Het is erg lekker. Volgende keer wil im glutenvrij dus geen bloem gebruiken.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Leuk! Hoeveel bananenmeel gebruikte je?

        Beantwoorden
  24. Renske says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heelijk uit. Kan dit ook met bosbessen uit de diepvries?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat gaat ook.

      Beantwoorden
  25. Hildegard says:
    4 jaar geleden

    Ik zou havermout gebruiken in plaats van Amandelmeel kan dat ook ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Als je het fijnmaalt tot meel denk ik het wel.

      Beantwoorden
  26. Marjet says:
    4 jaar geleden

    Heel lekker bananenbrood is dit! Plakken ingevroren en mee naar het werk. Echt een traktatie. Heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  27. Eline says:
    4 jaar geleden

    Mijn favoriete recept voor bananenbrood! Ik vroeg me wel af hoeveel calorieën hier nou eigenlijk in zitten?,

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Goede vraag, dat zou je dan even moeten uitrekenen. Ik tel ze namelijk niet 😉

      Beantwoorden
  28. Djordy says:
    4 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Spreekt me aan omdat die luchtig is. De meeste bananenbroden zijn erg compact en smeuerig. Gemaakt met 100gr kastanjemeel en 150gr volkorenmeel, 4 dadels 3 bananen, blueberrys en een handje walnoten. De rest volgens recept. Heel klein scheutje melk toegevoegd omdat t beslag best dik was vanwege een missende banaan.(op) nu 50min wachten! Ben benieuwd

    Beantwoorden
  29. Els says:
    4 jaar geleden

    Eline, ik heb de calorieën in dit recept doorgerekend door het totaal aan calorieën van de ingrediënten te delen door het gewicht van de ingrediënten . Op basis van gebruik van maat M eieren (55 gram per ei, zonder schaal) kom je dan op 187 calorieën per 100 gram.

    Beantwoorden
  30. Pien says:
    3 jaar geleden

    Wat een lekker recept, heb hem net gemaakt, ruikt super lekker!

    Beantwoorden
  31. Vera says:
    3 jaar geleden

    Beste,

    Ziet er een heel lekker recept uit, ik had een klein vraagje.

    Baking soda, voor wat dient dit juist, kan dit vervangen worden door iets anders of eventueel ervan tussen gehaald worden?

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Baking soda is voor het rijzen. Kan soms voor bakpoeder vervangen worden, maar dan heb je wel meer nodig.

      Beantwoorden
  32. Martijn van Leest says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ik heb dit zelf ook gebakken en hij veel onwijs goed in de smaak! Telkens als ik wat van jouw blog bak, vraagt mijn moeder weer wanneer ik het bananbrood ga maken. Echt top! Ik heb ook beide boeken gekocht. Man, wat geweldig. Met dat basisboek ga ik nog heel veel lekkere variaties maken! Echt super, je hebt me een nieuwe hobby gegeven. Heb je misschien nog een leuk basisrecept (voor bijvoorbeeld bananbrood) dat niet in het basisboek staat? Ben echt super benieuwd!
    Groetjes, Martijn

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Onder recepten-basisrecepten kun je ze allemaal zien 🙂

      Beantwoorden
  33. Ingeborg says:
    3 jaar geleden

    Ik heb geleerd dat baking soda alleen werkt in combinatie met zuur ( karnemelk, citroensap, azijn ) welk element uit jouw recept zorgt hiervoor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De bakpoeder is daarvoor. In dit artikel lees je waar baking soda allemaal mee werkt, want dat is meer dan je denkt: http://www.handigebaktips.nl/ingredienten-die-werken-met-baking-soda/

      Beantwoorden
  34. Ayan says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik ook alleen bloem gebruiken ipv amandelmeel? En hoeveel gr?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, je vervangt het door dezelfde hoeveelheid.

      Beantwoorden
  35. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Wat is hij lekker 🙂 Maar de blauwe bessen zakken allemaal naar de bodem. Wat doe ik daar aan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt de blauwe bessen even door wat bloem wentelen.

      Beantwoorden
  36. P says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik hen dit recept uitgeprobeerd maar mijn brood is heel nat geworden van binnen. Ik heb 4 grote eieren gebruikt. Kan het daaraan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, ik gebruikte M eieren. (standaard formaat in recepten)

      Beantwoorden
  37. Henriette says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    De 400 gram bananen is dat met of zonder schil gewogen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je weegt altijd alles zonder schil/verpakking.

      Beantwoorden
  38. Coby says:
    2 jaar geleden

    Ik begrijp dat bananenbrood ook gezond is, maar hoeveel kcal is dit per plakje?

    Beantwoorden
  39. Dieuwke says:
    1 jaar geleden

    kan je de bloem ook vervangen door speltbloem/meel, havermout(meel) of amandelmeel?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Alles kan, maar vaak wel in net iets andere verhoudingen. Je zou het zelf even moeten testen 🙂

      Beantwoorden
  40. Onida says:
    1 jaar geleden

    Net gemaakt en gelijk geproefd ik vind het echt heel lekker. Ik hou normaal niet zo van bosbessen dus heb ik ervoor gekozen om frambozen te gebruiken!
    Het smaakt echt heerlijk dit ga ik ZEKER vaker maken nomnomnom

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ah, vast ook heerlijk met frambozen inderdaad.

      Beantwoorden
  41. Lilian says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb zelfrijzend amandelmeel van koopmans, maakt dat uit voor het recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja, want dat is niet 100% amandelmeel.

      Beantwoorden
  42. Milou says:
    5 maanden geleden

    Hoi,
    Ik ben een groot fan van je recepten en heb er al veel geprobeerd. Nu is het bananenbrood aan de beurt, maar helaas heb ik geen amandelmeel in huis. Zou ik die ook kunnen vervangen voor volkoren speltmeel?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest, maar ik denk dat het tot een droger resultaat zal leiden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Vervangers voor boter

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Pizza broodjes

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Volgende Post
Popcorn met rozemarijn en zeezout

Popcorn met rozemarijn en zeezout

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Uitgelicht: Siliconen molds

door Laura Kieft-28 juli 2011-5

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle...

Review: Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes

door Laura Kieft-22 juli 2011-2

De oplettende lezer heeft het tabblad ‘reviews’ vast al eens opgemerkt bovenaan deze pagina, dan is ook opgevallen dat hier nog niets bij stond. Daar komt met deze eerste review verandering in. Ik heb gekozen...

Bloemenkoekjes

door Laura Kieft-15 juli 2011-6

Ik wilde eens lekker experimenteren met het maken van foto’s. Toen ik deze koekjes had gemaakt spookten ’s nachts al allerlei ideetjes door mijn hoofd over hoe ik deze leuke koekjes nou leuk op de...

Gevulde koeken

door Laura Kieft-10 juli 2011-61

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken...

Uitgelicht: Kleurstoffen

door Laura Kieft-07 juli 2011-39

In levensmiddelen is een beperkt aantal kleurstoffen toegestaan, deze zijn herkenbaar aan het E-nummer in de reeks E100-199 dat meestal op de verpakking vermeld wordt. Er zijn ook veel natuurlijke kleurstoffen, deze is dan afkomstig...

Silhouet koekjes

door Laura Kieft-03 juli 2011-6

De silhouet koekjes van Peggy Porschen in het boek ‘Cake chic’ trokken gelijk mijn aandacht. Dit moest en zou ik ook een keer maken! Wel op mijn eigen manier natuurlijk. Ook al komt het idee...

How to: Vintage cupcakes

door Laura Kieft-29 juni 2011-5

Vorige week heb ik jullie een how to van de vintage cupcakes beloofd, hier is hij dan! Voor het gemak heb ik bij de meeste beschreven artikelen een linkje geplaatst, zo weet je precies wat...

Uitgelicht: Kleurpoeders

door Laura Kieft-26 juni 2011-10

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik altijd graag mijn kleurpoeders gebruik, door velen worden dit ook wel ‘dusts’ genoemd. Hiermee geef ik meestal het hart van bloemen een extra kleurtje maar je kunt er...

Vintage cupcakes

door Laura Kieft-23 juni 2011-5

Dit thema wilde ik al langer gebruiken voor cupcakes; Vintage. Ik heb het geheel gelijk een beetje ‘glitter & glamour’ gegeven door voor alles mijn dusts (kleurpoeders) te gebruiken. Ook mijn andere favoriete materialen heb...

Geslaagd!!

door Laura Kieft-17 juni 2011-9

Mijn zusje is geslaagd voor haar VWO diploma! Na weken van voorbereiding, keihard leren, geen sociaal leven meer en nog meer afzien begonnen de examens. Nog 2 weken zwoegen en ze was eindelijk klaar en...

How to: Leuke eenvoudige cupcakes

door Laura Kieft-14 juni 2011-8

Een paar weken geleden kreeg ik van Create4Fun weer wat leuke dingen opgestuurd. Hierbij zaten 2 pakjes voorgekleurde rolfondant en zilveren sterretjes (alles van Funcakes). Nu leek het mij leuk om eens cupcakes te maken...

How to: Eetbare lijm maken

door Laura Kieft-10 juni 2011-18

Bij elke taart en bij alle cupcakes gebruik ik dit; eetbare lijm. Het is ideaal om kleine, maar ook grote decoraties op te plakken. Je kunt dit kant en klaar kopen maar ik maak het...

Daar ben ik weer!

door Laura Kieft-02 juni 2011-5

Pfew, woensdag een hoop (6!) schoolverslagen ingeleverd waar veel voor moest gebeuren. Dat is dan ook de reden waarom ik al ruim 2,5 week niets meer heb geplaatst. Om het goed te maken heb ik...

Chique paars met een vraagje

door Laura Kieft-15 mei 2011-11

Waarschijnlijk herkennen jullie deze cupcakes wel, vorige week maakte ik deze namelijk voor mijn ouders. Wel in een andere kleurstelling, dat dan weer wel. Ik vind deze kleurstelling ook erg mooi uitgepakt. Mijn overbuurvrouw helpt...

Voor paps en mams

door Laura Kieft-09 mei 2011-8

In mei zijn mijn ouders alle twee jarig, paps aan het begin van de maand en mams aan het eind. Dit jaar hebben ze de verjaardagen samen gevierd omdat mijn zusje midden in haar eindexamens...

Taart gedecoreerd als… taart??!

door Laura Kieft-01 mei 2011-12

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en...

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan