Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Je kunt dit trouwens gewoon met een spatel of garde doen. Voeg ook het vanille extract toe.
Tijd voor de droge ingrediënten: voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Spatel tot een egaal beslag. Doe ook de blauwe bessen in de kom en spatel deze er gelijkmatig doorheen.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Strooi de extra blauwe bessen over de cake.
Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Dek eventueel halverwege af met aluminiumfolie als het te snel bruin kleurt. Zo voorkom je een te donker baksel, maar gaart hij wel gewoon nog verder.
Tips
Om te voorkomen dat blauwe bessen naar de bodem van het bananenbrood zakken, hussel je ze voordat je ze door het beslag mengt eerst door een eetlepel bloem.
Eenmaal afgekoeld kun je het bananenbrood in plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen. Ideaal als lekker tussendoortje.
Bewaren
In dit artikel lees je meer over het bewaren, invriezen en ontdooien van bananenbrood.