Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel cake met noten

Laura Kieftdoor Laura Kieft
02 maart 2014
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appel-kaneel cake noten 1a

Alles met de combinatie van appel en kaneel vind ik bij voorbaat al lekker. Deze twee ingrediënten horen gewoon bij elkaar en je kunt het overal in verwerken. Zo is de appel kaneel cake is een grote favoriet van mij. Deze versie, de appel-kaneel cake met noten, is hier eigenlijk de deluxe editie van. Ik heb gekozen voor hazelnoten en pecannoten maar hierin kun je natuurlijk variëren. Al met al is deze cake een zeer geslaagde combinatie van ingrediënten die ik echt iedereen kan aanraden. Snel naar de keuken dus, dan heb je vanmiddag wat lekkers bij de koffie!

appel-kaneel cake noten 2a

appel-kaneel cake noten 3a

appel-kaneel cake noten 4a

Recept afdrukken

Appel-kaneel cake met noten

Een lekker en duidelijk recept voor een appel-kaneel cake met noten. Deze ingrediënten heb je bijna altijd wel in huis.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 3 el grove kaneelsuiker + extra voor over de cake
  • 100 gram grof gehakte noten (ik gebruikte hazelnoten + pecannoten)
  • 1 appel, in blokjes

Instructies

  • Mix boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe en mix tot een glad beslag. Voeg de kaneelpoeder en kaneelsuiker toe en mix gelijkmatig door het beslag.
  • De noten en stukjes appel kun je tegelijk toevoegen. Om te voorkomen dat deze stukjes naar de bodem zakken roer je ze in een kom door een eetlepel bloem.
  • Stort het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Strooi nog wat extra grove kaneelsuiker over het beslag.
  • Ik besloot bij deze cake wat uit te proberen. Ik strooide nog wat fijne kaneelsuiker over het beslag. Dit zorgde voor een heel knapperig laagje. Geen must, maar wel heel erg lekker!
  • Bak de cake in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort.
  • De cake is heerlijk als hij nog een klein beetje warm is. Maar ook helemaal afgekoeld is hij ontzettend lekker!
Bewaren

Verpakt in folie blijft de cake een paar dagen goed (als je dat redt tenminste).

appel-kaneel cake noten 5a

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes – februari 2014
Review + winactie Rosti Mepal bakset Margrethe

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 69

  1. Susanne says:
    7 jaar geleden

    Oeehh deze ziet er lekker uit! Ik had laatst ook een soort van appelcake gemaakt en die was ook echt de favoriet! Ik denk dat ik deze ook maar eens moet gaan proberen!

    Beantwoorden
  2. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Ik heb gister toevallig appel kaneel cake gemaakt, maar dan zonder de noten. Erg leuk idee, goede tip voor de volgende keer want de cake viel erg in de smaak!

    Beantwoorden
  3. Silvi says:
    7 jaar geleden

    Kan ik de cake ook met amandelmeel maken, hij ziet er heerlijk uit hoor!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor dat zou ook moeten lukken!

      Beantwoorden
  4. Ans van Gremberghe says:
    7 jaar geleden

    Laura, een heerlijk recept en ga hem zeker eens maken. Maar wil wel graag weten wat kaneelsuiker is?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      kaneelsuiker is eigenlijk niet meer dan suiker met een laagje kaneel. je kunt het ook eenvoudig zelf maken door gewoon wat kaneel aan de suiker toe te voegen.

      Beantwoorden
  5. Wuddleboo says:
    7 jaar geleden

    Lekker! Ik ga het eens proberen. Ik heb ook eens een speculaas-perencake gemaakt, die stond in de Allerhande. Doet me hier wel aan denken 🙂

    Beantwoorden
  6. Marloes says:
    7 jaar geleden

    Dag Laura, ik heb de cake vandaag gemaakt en de cake is erg lekker!

    Beantwoorden
  7. sylvia says:
    7 jaar geleden

    He Laura,

    Gisteren de cake gebakken….en goedgekeurd hier. Lekker knapperig idd met de extra kaneelsuiker er bovenop.

    Groetjes Sylvia

    Beantwoorden
  8. Curly Creative says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    Mmmmmm…
    Even een vraagje ik was een tijdje geleden bij de AH maar de kaneelsuiker in grove korrel hadden ze niet meer.. Waar heb jij de jouwe gehaald?

    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      bij een AH XL, maar daar kan ik het nu ook niet meer vinden. Bij Jumbo verkopen ze het volgens mij ook (van hetzelfde merk verkopen ze ook roze perensuiker)

      Beantwoorden
      • Curly Creative says:
        7 jaar geleden

        Dankje dan zal ik daar nog eens kijken!

        Beantwoorden
  9. Anita says:
    7 jaar geleden

    Ik heb deze net als dessert gemaakt: warm met een bolletje vanille-ijs. Erg lekker! Kaneelsuiker heb ik gemaakt door bruine kandijsuiker iets fijner te hakken met kaneel erbij. Ik ga hem vaker maken 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Slim idee om zo zelf grove kaneelsuiker te maken! En heerlijk met een beetje ijs zeg, dat ga ik de volgende keer ook doen 😀

      Beantwoorden
  10. Gerrieke says:
    7 jaar geleden

    Helaas hou ik niet van noten 🙁 maar als ik het wel had gelust had ik het zeker een keer gemaakt. Maar ik denk dat ik het een keer maak maar dan zonder noten 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze cake kun je ook prima zonder noten maken hoor! Misschien lekker om wat stukjes chocola door het beslag te doen dan 😉

      Beantwoorden
  11. Marjan says:
    7 jaar geleden

    Gister tijdens een High Tea waarbij we allemaal wat lekkers meebrachten, mocht ik ‘kennis maken’ met je Appel-kaneelcake met noten. Wat lekker!!! Dank je wel alvast voor het recept, ik ga hem zeker binnenkort maken. (en je site zet ik bij de favorieten, ik denk dat ik je vaker kom bezoeken 😉
    Groetjes Marjan

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Het is ook één van mijn favoriete cakes 😀

      Beantwoorden
  12. Sylvana says:
    6 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt met een mix van kristalsuiker, rietsuiker en lichte basterdsuiker (na 40 gram was de kristalsuiker op), verder heb ik de 3 eetlepels grove kaneelsuiker vervangen door 2 eetl fijne kaneelsuiker, en 2 appels ipv 1. Resultaat: heerlijk! Wel erg ‘luchtig’ dus je moet hem voorzichtig afsnijden anders breekt de plak doormidden. Dankje Laura voor dit recept, voor herhaling vatbaar. Ik ben sinds een half jaar fanatiek aan het bakken en heb recent je blog ontdekt, erg leuk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      herkenbaar dat je soms moet variëren met de suiker 😉 Prima oplossing en jouw cake klinkt ook heerlijk!

      Beantwoorden
  13. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    ziet er lekker uit. Ik ga binnenkort maken maar dan met studentenhaver.

    Beantwoorden
  14. Sara says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura,

    Klinkt als een heerlijk recept! Kan ik de boter ook vervangen door olie? Zo ja, hoeveel ml? En kan ik de boter ook smelten voor ik het mix met de ingredienten of moet het ongesmolten zijn? En hoeveel gram bakpoeder zit in 200 gr zelfrijzend bakmeel? Sorry voor alle vragen!

    Heerlijk recept en heb veel zin om het te maken!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      In dit recept zou ik de boter niet vervangen voor olie, maar je kunt het wel smelten als je dit prettiger vind. Ikzelf laat het gewoon op kamertemperatuur komen, dan is het zacht en makkelijk te verwerken. In dit artikel staat meer over de verhoudingen bakpoeder/bloem: http://www.laurasbakery.nl/5-veelgestelde-vragen-2/

      Beantwoorden
  15. Sara says:
    6 jaar geleden

    Fijn, ontzettend veel zin om te bakken! Bedankt!

    Beantwoorden
  16. Gerda Middelburg says:
    6 jaar geleden

    Ik ga de cake maken met pompoenmoes, was afgelopen week bij koffietijd op tv. Ik had het recept van deze cake al gezien en ga het combineren. Je hoort nog of het lekker was.!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      klinkt niet verkeerd!

      Beantwoorden
      • Gerda Middelburg says:
        6 jaar geleden

        Ik heb de cake gemaakt en hij is heerlijk! Het enige wat ik gewijzigd heb in het recept is dat ik 225 gram zelfrijzend bakmeel heb gebruikt ipv 200. Voor de mousse heb je nodig:
        300 gram pompoenblokjes (diepvries, flespompoen of de oranje Hokkaido)
        2 theelepels honing
        Roerbak de pompoenblokjes in een klontje boter in een koekenpan vijf minuten op hoog vuur. Voeg de honing toe. Blus af met een klein glas warmwater. Laat de blokjes in tien minuten gaar worden met het deksel op de pan. Pureer dan de blokjes met een staafmixer tot moes en laat afkoelen, omdat de mousse wat te stevig was heb ik nog een scheutje sinaasappel-aardbeiensap toegevoegd, maar dat mag natuurlijk ook iets anders zijn. De mousse op het laatst toegevoegd aan het beslag en het gebakken in een ronde springvorm van 24-26 cm doorsnee.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Bedankt voor je uitleg! Ik ga het zeker onthouden, lijkt me erg lekker!

          Beantwoorden
  17. Jeanne says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Deze cake lijkt me ontzettend lekker maar ik zou hem graag zonder suiker willen bakken. Heeft dit invloed op het rijzingsproces van de cake. Is honibg een goed alternatief?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Door de suiker weg te laten of te vervangen krijg je wel een heel ander soort cake ja. Ik heb nog geen recept voor een suikervrije cake op het blog, maar op focusonfoodies.nl of blijzondersuiker.nl kun je deze zeker vinden!

      Beantwoorden
  18. Susan says:
    6 jaar geleden

    Deze cake vandaag gemaakt en hij is super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  19. Sandra Commandeur says:
    6 jaar geleden

    Ik ben woonachtig in het buitenland en nu heb ik problemen om zelfrijzend bakmeel en bastaard suiker wit /bruin te vinden. Zijn hier alternatieven voor?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Sandra, voor basterdsuiker durf ik niet zo snel een alternatief te geven. Maar zelfrijzend bakmeel kun je ook goed vervangen voor bloem met bakpoeder!

      Beantwoorden
  20. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Ik heb de cake afgelopen weekend gemaakt, hij was heerlijk! Ik heb walnoten gebruikt uit eigen tuin! Jammer dat de cake nu al op is

    Beantwoorden
  21. Rien says:
    6 jaar geleden

    Gisteren deze cake mogen proeven, heerlijk… Alle visite namen ook een stukje, das nou weer jammer anders had ik nog een keer kunnen genieten van deze cake…
    Ik geniet elke keer weer als mijn vrouw iets lekkers van jouw recepten maakt.
    Ik hoop dat je nog lang en veel receptjes met ons deelt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Wat leuk om te horen Rien! Je vrouw wil hem vast nog wel een keertje bakken voor je 😉

      Beantwoorden
  22. Jante says:
    6 jaar geleden

    Ik wil na de middag een cake maken, een leuke pauze tussen mijn examens! Maar ik wil gewoon appelcake zonder noten en kaneel, dus gaat het lukken als ik het gewone basisrecept neem met 3 appels in blokjes erdoor?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat, 3 appels is misschien wel wat veel (voor een gewoon cakeblik). Of je maakt gewoon dit recept en laat de noten en kaneel weg 😉

      Beantwoorden
  23. sylvia says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura, ik wil graag deze cake maken in een grote tulband. De inhoud is precies het dubbele van jouw recept, moet ik nu rekening houden met een langere baktijd of graden voor de oven?
    ik heb deze wel een keertje gemaakt in een gewone cake vorm en was echt yummie…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het aantal graden kun je gelijk laten. Baktijd is waarschijnlijk wat langer. Ik zou de originele tijd aanhouden en dan even controleren, afhankelijk van hoe gaar hij is nog wat extra tijd geven.

      Beantwoorden
      • sylvia says:
        6 jaar geleden

        Dank je wel, ik ga vanavond na de wekelijkse “sleur” boodschappen aan de slag en laat even weten hoe ie geworden is.
        Groetjes,

        Beantwoorden
  24. Judith says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Deze cake lijkt heel erg op de appel-kaneel cake (maar dan zonder noten). Het valt me op dat in deze cake meer suiker zit en het recept verder precies hetzelfde is. Heeft het verschil in suiker nog een speciale reden en is deze cake dan iets zoeter dan de cake met minder suiker?

    Groetjes van Judith

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Deze is iets zoeter, maar niet heel veel meer. Heeft verder niet een speciale reden, ik was gewoon wat aan het experimenteren wat goed uitpakte 😉

      Beantwoorden
  25. Mariëtte Verzonden v & says:
    5 jaar geleden

    Vanmiddag gemaakt, verrukkelijk!
    Dank voor dit heerlijke recept!

    Beantwoorden
  26. Kitty says:
    5 jaar geleden

    Voor het eerst mijn nieuwe keukenmachine gebruikt (Kenwood Kmix), de cake was heerlijk!!! Bij gebrek aan kaneel heb ik er koek- en speculaaskruiden doorheen gedaan en de appel weggelaten, maar hij was er niet minder lekker om.

    Bedankt! Groetjes Kitty

    Beantwoorden
  27. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke cake!! Een blijvertje!!

    Beantwoorden
  28. riet says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Voor mijn vetjaardag had ik afgelopen maandag de cake gebakken, zonder de kaneelsuiker, want die heb ik niet in huis.. Het was heerlijk……. Iedereen smult ervan. Je begrijpt dat ik deze cake weer ga bakken.
    Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  29. Joke says:
    5 jaar geleden

    Deze middag gebakken en net bij de koffie geproefd.
    In een woord: HEERLIJK!!!!!!!!!!

    Beantwoorden
  30. Sylvia says:
    5 jaar geleden

    Vanmorgen weer gebakken, hij blijft mijn favoriet en van visite. Complimenten voor jou en en de moeite die je er voor doet om altijd van die verrukkelijke recepten op je site te toveren. Dank je wel, ook namens de smulpaapjes hier…

    Beantwoorden
  31. LINDA says:
    4 jaar geleden

    Ik wilde even zeggen WAT EEN OVERHEERLIJKE CAKE fantastisch
    Ik kon nergens hazelnoten kopen toen zag ik bij de Jumbo kleine bakjes notenmix met cranberry 100gr koste €1,00 deze heb ik toegevoegd en smaakt echt heel lekker……er zit 1 nadeel aan deze cake, hij is zo lekker je hebt hem zo op 🙂 🙂 🙂 vanavond ga ik nieuwe maken. Top bedankt voor dit mooie recept
    Groeten, Linda

    Beantwoorden
  32. Elsbeth says:
    4 jaar geleden

    Is nou al de 2e keer dat ik hem maak maar weer is ie helemaal nat aan de onderkant dan wordt ie door mij al bestempelt als mislukt van boven en de zijkanten ziet ie er goed uit maar ja
    Dan kan mijn oven niet op 175 graden wel 180 of 160 dus heb hem op 160 ruim 70 minuten erin gedaan als ik hem langer had gedaan was ie verbrand geweest

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      misschien heb je een hele vochtige appel, of gebruik je grote eieren? Het klinkt alsof het te vochtig is.

      Beantwoorden
  33. Anita says:
    4 jaar geleden

    Een fantastische cake! Ik gebruik nu meestal walnoten, appel en cranberries erdoor. Deze combinatie maakt hem origineel en lekker fris!
    Groeten,
    Anita

    Beantwoorden
  34. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Vandaag een vrije dag en echt weer om te bakken! Daarom deze cake gebakken. Hij is heerlijk en ik heb hem dan ook in mijn boekje favorieten gezet. Hmmmmm?

    Beantwoorden
  35. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb de cake nu een paar keer gemaakt. Zo lekker is hij.
    Andere die hem hebben geproeft vonden hem heerlijk!
    Top Recept!

    Beantwoorden
  36. Irene says:
    2 jaar geleden

    welke maat eieren gebruik je Laura ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      altijd maat M

      Beantwoorden
  37. Caroline says:
    2 jaar geleden

    Heb nog een zakje met noten waarin pinda’s omhuld met chocolade in zitten, zou dat ipv walnoten kunnen? Pecannoten heb ik wel. Of kan ik de pinda’s dan beter achterwege laten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het kan prima, je voegt gewoon een extra ingrediënt toe 😉

      Beantwoorden
  38. mar says:
    2 jaar geleden

    laura de koopmans appelkaneelcake moet 60 minuten op 160 graden. is jouw temperatuur niet te hoog en te lang dan ? gewone elektrische oven toch ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      op boven- en onderwarmte is het prima zoals in mijn recept staat. Elk recept (en elke mix) is anders.

      Beantwoorden
  39. Pingback: Appel-pecan gingerbread tulband - Laura's Bakery
  40. B.Biesterbosch says:
    1 jaar geleden

    Moet je de oven voorverwarmen Beludi

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, altijd de oven voorverwarmen.

      Beantwoorden
  41. Pingback: appel-kruimel roomcake - Laura's Bakery
  42. Peter says:
    3 maanden geleden

    Vanavond meteen na het lezen van dit recept aan de slag gegaan. Resultaat is heerlijk, dus voor herhaling vatbaar. Ik had alleen geen noten in huis, en de kaneelsuiker ook niet, maar aangezien mijn partner een lichte noten-allergie heeft, was dat eerste niet erg en het tweede (de kaneelsuiker) heb ik zelf maar in elkaar gefröbeld: in een kommetje wat rietsuiker en wat kaneel gemengd. Het werkt!

    Eén probleem had ik met het mixen van het beslag: Toen ik de boter en de suiker plus vanillesuiker met mijn handmixer wilde mengen, bleef het beslag kurkdroog, brokkelig en vlogen de brokken boter alle kanten op. Dat bleef zo, het wilde maar niet ‘romig’ worden. Dus heb ik bij deze eerste meng-fase toch maar alvast één van de vier eieren toegevoegd. Daarna was het “appeltje-eitje”. Eindresultaat was een mooi & zacht beslag.

    Heb me vandaag aangemeld hier en ben vast van plan van alles te gaan proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dan was je boter waarschijnlijk niet op kamertemperatuur. Dat is een ongeschreven regel voor je aan het bakken gaat, alle ingrediënten op kamertemperatuur (tenzij anders vermeld). Dan gaat het de volgende keer vast goed!

      Beantwoorden
      • Peter Emile says:
        3 maanden geleden

        Dank voor de reactie!
        Ik had eigenlijk al zo’n vaag vermoeden dat dat het probleem was.
        Ik bak al jaren appeltaarten, en daarbij moet bij het maken van het deeg de boter juist hard zijn. Ik heb me door die routine laten leiden.
        Wat ik overigens nog miste bij mijn appel-kaneelcake was luchtigheid: de cake was, hoewel mooi gerezen, nogal ‘compact’. Wat kan ik het beste doen om dat de volgende keer te voorkomen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 maanden geleden

          Dat kan goed komen doordat de volgorde niet helemaal ging zoals het hoort, eerst de boter romig kloppen met de suiker (en niet een ei daarvoor gebruiken, ook al snap ik dat je dat hebt gedaan om het werkbaar te maken). Waarschijnlijk heb je het gehele beslag daardoor te lang gemixt. En als je van heel erg luchtige cake houdt, dan kun je ook altijd wat extra bakpoeder toevoegen!

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Review + winactie Rosti Mepal bakset Margrethe

Review + winactie Rosti Mepal bakset Margrethe

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-2

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan