Dit is een echte klassieker en tegelijkertijd één van de lekkerste tartelettes recepten. Ik bedoel natuurlijk aardbeien tartelettes met banketbakkersroom!
Aardbeien taartjes
Wat zijn ze vrolijk hè, deze aardbeien taartjes? Een perfect gebakje voor bij een high tea, omdat het formaat niet te groot is. Ik vulde elke aardbeien tartelette met banketbakkersroom. In principe kun je alle soorten (rood) fruit gebruiken om de taartjes mee af te toppen. Toch gaat er weinig boven de combinatie tussen een knapperige tartelettebodem, verse aardbeien en de volle banketbakkersroom.
Voor de bereiding van deze tartelettes met aardbeien gebruikte ik de 12 tartelette vormpjes uit mijn meest recente bakproducten collectie. Als je een ander formaat bakvormpjes gebruikt, hou er dan rekening mee dat het uiteindelijke aantal taartjes kan variëren.
Je kunt toch gewoon creme anglaise gebruiken. Smaakt ook beter.
Moet de tartalette vorm nog ingevet worden of is dat niet nodig?
Moet niet per se, maar kan zeker!
Mijn tartelettes blijven heel licht, al een paar minuten langer erin gedaan maar maakte geen verschil. Heb gewerkt volgens recept. Bij het afkoelen lijken ze ook wel gewoon hard te worden, maar ze zien er dus ongaar uit. Heb jij een idee hoe dat kan?
Dat ze helemaal geen kleur krijgen is wel gek ja. Heb je ze wel in metalen vormpjes gebakken? Het soort materiaal van de vorm kan invloed hebben, maar de oven zelf ook.
Ja, in de nieuwe vormpjes die ik van jou heb gekocht bij de Kruidvat. Dat recept heb ik aangehouden, de vormpjes niet ingevet. Zou dat nog uitmaken?
Wellicht dat het nog kan uitmaken inderdaad. En anders kan het ook aan de oven zelf liggen, die is dan wellicht wat minder sterk.