Red velvet poffertjes spiesjes

Gepost: 9 februari 2021 Laatst bewerkt: 10 april 2024
Red velvet poffertjes spiesjes

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik gebruikte hiervoor mijn recept voor red velvet poffertjes die ik met Kerst met jullie deelde. Door ze aan een spies te rijgen met banaan, aardbei en chocoladepasta heb je een ontzettend leuke Valentijntraktatie. Leuk om samen te maken, om iemand mee te verrassen of misschien wel om te trakteren op school. Je kunt er alle kanten mee op!

Maak jij het allerliefst de klassieke poffertjes? Dat kan natuurlijk ook! Dat recept vind je hier.

BAKTIP: Dit recept is erg geschikt om je geliefde mee te verwennen. In Het Laura’s Bakery Feestdagenboek vind je nog veel meer bakinspiratie voor Valentijn.

Red velvet poffertjes spiezen
Red velvet poffertjes spiezen LB (3) watermerk

 

Red velvet poffertjes spiezen

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Red velvet poffertjes spiesjes

Deze vrolijke red velvet poffertjes spiesjes zijn leuk om je Valentijn mee te verrassen, maar ook als verjaardag traktatie op school doen ze het goed.
Porties: 15 spiesjes

Ingrediënten

  • 0,5x recept red velvet poffertjes
  • 4 bananen
  • 15 aardbeien
  • chocoladepasta
  • 15 feestelijke cocktailprikkers

Instructies

  • Bak de red velvet poffertjes volgens de instructies (de link naar het recept vind je hierboven bij de ingrediënten). Dit zou voldoende moeten zijn voor zeker 45 poffertjes. Laat ze volledig afkoelen voordat je weggaat.
  • Snijd de bananen en de aardbeien in plakjes. De kapjes zijn minder mooi om te gebruiken, dus deze mag je opsnoepen.
  • Leg op een snijplank steeds drie poffertjes klaar en smeer op alle poffertjes een beetje chocoladepasta. Op het eerste poffertje leg je op de chocoladepasta een plakje aardbei, dan een plakje banaan en vervolgens weer een poffertje, een plakje aardbei, een plakje banaan en sluit dit af met het derde poffertje (met de chocoladepasta kant naar het fruit toe). Steek de cocktailprikker er doorheen en je spies is klaar!
  • Herhaal dit tot alle poffertjes op zijn. Serveer eventueel met nog wat poedersuiker dat je over alle spiesjes strooit.
Bewaren

Een halve dag tot een dag in de koelkast te bewaren, maar serveer het liefst zo snel mogelijk omdat de banaan bruin kan worden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept