Red velvet poffertjes spiesjes

9 februari 2021
Red velvet poffertjes spiesjes
23

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik gebruikte hiervoor mijn recept voor red velvet poffertjes die ik met Kerst met jullie deelde. Door ze aan een spies te rijgen met banaan, aardbei en chocoladepasta heb je een ontzettend leuke Valentijntraktatie. Leuk om samen te maken, om iemand mee te verrassen of misschien wel om te trakteren op school. Je kunt er alle kanten mee op!

Maak jij het allerliefst de klassieke poffertjes? Dat kan natuurlijk ook! Dat recept vind je hier.

Red velvet poffertjes spiesjes

Deze vrolijke red velvet poffertjes spiesjes zijn leuk om je Valentijn mee te verrassen, maar ook als verjaardag traktatie op school doen ze het goed.
Porties: 15 spiesjes

Ingrediënten

  • 0,5x recept red velvet poffertjes
  • 4 bananen
  • 15 aardbeien
  • chocoladepasta
  • 15 feestelijke cocktailprikkers

Instructies

  • Bak de red velvet poffertjes volgens de instructies (de link naar het recept vind je hierboven bij de ingrediënten). Dit zou voldoende moeten zijn voor zeker 45 poffertjes. Laat ze volledig afkoelen voordat je weggaat.
  • Snijd de bananen en de aardbeien in plakjes. De kapjes zijn minder mooi om te gebruiken, dus deze mag je opsnoepen.
  • Leg op een snijplank steeds drie poffertjes klaar en smeer op alle poffertjes een beetje chocoladepasta. Op het eerste poffertje leg je op de chocoladepasta een plakje aardbei, dan een plakje banaan en vervolgens weer een poffertje, een plakje aardbei, een plakje banaan en sluit dit af met het derde poffertje (met de chocoladepasta kant naar het fruit toe). Steek de cocktailprikker er doorheen en je spies is klaar!
  • Herhaal dit tot alle poffertjes op zijn. Serveer eventueel met nog wat poedersuiker dat je over alle spiesjes strooit.
Bewaren

Een halve dag tot een dag in de koelkast te bewaren, maar serveer het liefst zo snel mogelijk omdat de banaan bruin kan worden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *