Kan ik de lemon curd ook vervangen?
Zeker weten! Er zijn nog veel andere soorten fruit curds die hier ook goed bij smaken:
Perfect voor Pasen: kleine lemon curd taartjes met MonChou! Met dit heerlijke paasrecept maak je ze snel en makkelijk zelf.
Een tijdje geleden heb ik uitgezocht wat jullie vorig jaar in aanloop naar Pasen het liefst bakten. Alles met citroen stond hoog in de lijst, wat ik volkomen begrijp, maar ook de MonChou taart was populair. En met die informatie kreeg ik gelijk een nieuw recept idee: mini MonChou taartjes met lemon curd. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn recepten bedenk, dit is dus een van de manieren waarop nieuwe ideeën bij mij ontstaan.
BAKTIP! Voor de taartjes gebruikte ik mini quiche vormpjes. Ik weet dat veel van jullie die al in huis hebben, maar voor beginnende (zoete) thuisbakkers is dit echt een tip om aan je bakvormen collectie toe te voegen.
Deze taartjes kunnen prima voorbereid worden voor een verjaardag of feestjes. Ik raad aan om dit een dag van tevoren te doen, dan smaakt de knapperige koekbodem op z’n best. Overgebleven taartjes kun je ook enkele dagen langer bewaren.
In de koelkast zijn deze lemon curd taartjes met MonChou vulling maximaal 3-4 dagen te bewaren.
Je kunt de lemon curd taartjes invriezen. Zorg ervoor dat je de taartjes luchtdicht verpakt, op die manier kun je ze tot drie maanden in de vriezer bewaren. Ontdooi ze in de koelkast. Dat duurt wat langer, maar dat is de beste manier om te voorkomen dat de vulling zal schiften door een te groot temperatuurverschil.
Deze kleine MonChou taartjes met lemon curd zijn niet te versmaden. Ben je dol op MonChou en op zoek naar nieuwe recepten om mee te variëren? Van klassieke MonChoutaarten tot verrassende hartige gerechten: met MonChou kun je alle kanten op. Laat je inspireren door de volgende ideeën:
Zin in nog meer variatie? Bekijk dan ook deze verzameling van MonChou recepten boordevol smaakvolle inspiratie!
Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.
Zeker weten! Er zijn nog veel andere soorten fruit curds die hier ook goed bij smaken:
Ik gebruik de kleine, stevige pakjes MonChou van 100 gram per stuk. Dit geeft het meest stevige effect voor de vulling.
Je kunt ook een pakje klopfix door de slagroom mixen, voor een nog steviger resultaat. Ik doe dit zelf nooit, simpelweg omdat het niet nodig is. Eventueel kan het helpen om extra stevigheid aan de vulling te geven wanneer je niet de stevige roomkaas hebt gekocht.
Je kunt in principe elk koekje gebruiken dat je gemakkelijk kunt verkruimelen. Wel moet je er rekening mee houden dat elk koekje om een net even andere hoeveelheid boter vraagt. Als je 200 gram digestive koekjes of 240 theebiscuitjes gebruikt, dan kun je dezelfde hoeveelheid boter uit onderstaand recept aanhouden.
Ja, ook zonder de dragee eitjes zijn deze lemon curd taartjes niet te versmaden. Het kan ook worden vervangen door rood fruit, bijvoorbeeld.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ziet er heerlijk uit. Hou je de taartjes in de vorm als je ze serveert (ivm de kruimelige bodem)?
Dat vroeg ik me ook af!
Kun je deze verhoudingen aan houden voor een quichevorm met een diameter van 27 centimeter?
In dit artikel kun je precies omrekenen hoeveel je dan nodig hebt: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura, moet je de taartjes dan uit de vormpjes nemen (lijkt me moeilijk)? Groetjes
Je kunt ze als ze goed afgekoeld zijn in een keer uit de vorm halen (dat lukte bij mij prima), maar je kunt zo ook erin laten.
Hoi Laura, ik ben de mini monchou taartjes aan het maken (het koekmengsel staat in de koelkast) voor morgen op mijn werk. Omdat ik met de fiets naar mijn werk ga, en het dus lastig is om 12 taartjes mee te nemen, vraag ik me af of ik ze niet een nachtje in de vriezer kan zetten om ze makkelijker te vervoeren. Als dat kan, kan ik dan de lemoncurd er al op doen of pas bij het op tafel zetten?
Dat heb ik zelf niet getest, maar je kunt het natuurlijk proberen! De lemoncurd is ook net wat je fijn vindt, ik denk dat het allebei wel zou kunnen.
Hoi Laura,
Super leuk recept!
Ik heb ze zojuist gemaakt maar ik vroeg mij af; moet ik ze verpakt/gesloten in de koelkast bewaren? Ik wil ze zondagochtend namelijk pas serveren.
Hopelijk is het allemaal gelukt! In dit artikel lees je alles over het bewaren van gebak: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
Beste Laura,
Mijn bodem werd niet echt een stevige massa maar bleef wat korrelig. Ik heb me echter strikt aan de hoeveelheden van het recept gehouden.
Had ik toch meer boter moeten toevoegen of had ik langer op het vuur moeten blijven roeren?
Een beetje korrelig is niet erg hoor, het kan soms weleens verschillen qua soort boter. Lastig precies te beoordelen zonder te zien of het te vast is (dan wat extra boter) of juist te slap (dan wat extra koek).
Lees ik het goed dat je ongeklopte slagroom bij de monchou mengt? Dus niet zoals bij de meeste monchou taarten slagroom ook kloppen los en dat er dan doorheen spatelen?
Dat lees je goed. Maar beide wegen leiden naar Rome, dus doe wat jij het prettigst vindt werken.
Wat een heerlijk recept! Vanavond voor het eerst gemaakt en perfect gelukt. Omdat mijn vrouw in de aanloop naar de feestdagen jarig is heb ik de taartjes versiert met kersen, strooihartjes, paar pepernoten en stukje kerstchocolade…wat een feestje!
Ziet er heerlijk uit. Maar is een heel pak bastogne niet veel voor 6 van die taartjes?
Dus als ik er 12 wil maken moet ik 2 pakken gebruiken, klinkt zoveel 🙂
Het valt mee hoor, ik hou wel van een stevige bodem. Maar je kunt het altijd aanpassen als je dat wilt!