Heb jij de mini sloffenringen uit mijn derde bakproductenlijn bij Kruidvat kunnen bemachtigen? Allereerst gefeliciteerd, want veel mensen hebben er helaas naast gegrepen. Maar vandaag zit je helemaal goed, want met die sloffenringen kun je deze o-ver-heerlijke mini karamel slofjes met gekaramelliseerde macadamia’s maken.
SLOFJES MET GEKARAMELLISEERDE MACADAMIA’S
En ja je leest het goed, deze taartjes zijn gedecoreerd met gekaramelliseerde macadamianoten! Die zijn op zichzelf al gruwelijk lekker. Maar dat niet alleen, de roomkaasvulling is ook op smaak gemaakt met karamel, met dulce de leche om precies te zijn. Het resultaat is echt om je vingers bij af te likken. Zit je al in de startblokken om aan de slag te gaan?
Al eerder deelde ik een recept voor de mini sloffenringen met jullie, namelijk de mini sloffentaartjes met rood fruit. Ook erg lekker als je juist een fris en fruitig taartje wilt serveren.
Hi Laura!
Als ik de karamel room maak, hoe lang zou ik die dan in een bakje in de koelkast kunnen bewaren? Is dat ook die 3-4 dagen of kan dat langer? I
Groetjes Lianne
Nee, dat zou ik niet langer doen. Ik zou een open verpakking slagroom of mascarpone namelijk nooit langer dan 3-4 dagen bewaren in de koeling, vandaar de beperkte houdbaarheid van deze gebakjes.
Hoi Laura,
Ik heb geen sloffenbodem in huis en ook geen mini ringen. Kan ik de bodem ook gewoon maken in mini taartvormpjes en het vervolgens vullen volgens recept?
Hi Rianne, dit kan. Zie ook de uitleg en voorbeelden in de blogpost 🙂
1 blikje dulche de lech gebruiken voor dit recept maar er blijft toch veel over van het blikje ? Wat kun je daarmee maken of hoelang kan zoiets bewaard blijven?
Een week in de koelkast, hier lees je nog wat tips wat je ermee kunt maken ook: https://www.laurasbakery.nl/dulce-de-leche/
Dag Laura,
Kan ik dulce-de-leche vervangen door zelf gemaakte karamelsaus ?
Ja hoor, dat denk ik van wel!