De trouwe Laura’s Bakery volger zal niet zijn ontgaan dat ik weg ben van speculoospasta. Er zijn weinig baksels waar ik deze lekkernij nog niet in verwerkt heb. Toch waren cupcakes er één van, dus werd het hoog tijd dat ik aan de bak ging met een lekker recept voor speculoos cupcakes. En ze waren zalig, kan ik je vertellen. Er zit niet alleen speculoos pasta door het beslag van de cupcakes, maar daarnaast heb ik de toeven vanille botercrème ook afgewerkt met de knapperige koekjes.



Mijn cupcake zijn na 18 minuten nog helemaal nat
Weet jij Hoe dit kan?
Wellicht is je oven minder sterk of heb je grotere eieren gebruikt.
Hoi Laura,
Even een vraagje over de boter. Ik heb n.a.v. jouw tips cupcakes papieren vormpjes gekocht van goede kwaliteit maar nu heb ik net de speculoos cupcakes gemaakt en ook hier is de onderkant vettig.
Ik gebruik Campina ongezouten gras roomboter. Zou het hieraan kunnen liggen? De cupcakes zijn wel lekker maar evenals de speculaas cupcakes iets droog. Mijn bewoners hebben er wel lekker van gesmuld.
Bedankt alvast en ook bedankt voor je super gave site, maak veel gebruik ervan
Groetjes Sterre
Het kan meerdere oorzaken hebben als het te droog wordt, hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/. Qua vettigheid vind ik het lastig om te beoordelen, zelf gebruik ik gewone roomboter.
Dank je wel voor het snelle antwoord. Ik ga het proberen met gewone roomboter en even de tips lezen
Kort vraagje! Klopt het dat de cupcakes eigenlijk altijd het basisrecept bevatten van jou andere recept van “basisrecept cupcakes”. Maar hierbij komt er dan een smaakje bij in het beslag+ de botercreme kan je natuurlijk ook smaak geven en dan noem je het gewoon bijvoorbeeld een sinaasappel cupcake terwijl dit niet in de cupcake zit.
En dit zou dan eigenlijk toch kunnen met beide chocola en vanille cupcakes, dat je gewoon de botercreme “speciaal” maakt😉?
Groetjes!!
Dat komt inderdaad voor, maar is niet altijd zo. Het is natuurlijk niet voor niets het basisrecept. Je kunt inderdaad ook alleen de botercrème aanpassen (als ik je vraag goed begrijp).
Hoii, zou ik het beslag ook gewoon in 1 springvorm/ cakeblik kunnen doen? Ik snap dat dit de oventijd erg veranderd, ik vind je recepten echt geweldig en maak er elke week minimaal 1 🥰
Leuk om te horen Chloë. Ik denk wel dat het moet lukken om dit in een cakeblik te bakken. Inderdaad veranderd de oventijd behoorlijk wat, maar als je daar rekening mee houdt zou het moeten lukken.