Het is Koningsdag vandaag! Eerder deze week deelden we al heel veel lekkere recept ideeën met jullie voor deze dag, maar ik besloot om er nog een extra recept in te gooien. Voor iedereen die vandaag besluit om thuis lekker aan de bak te gaan heb ik deze sinaasappel soesjes. Ze komen uit het Koningsdag hoofdstuk dat in Het Feestdagen Bakboek staat. En geloof mij: deze soesjes waren fantastisch lekker. De sinaasappelroom combineert perfect met het soesjes zelf en de witte chocolade waar je de soesjes na het vullen in dipt. Als laatst strooi je er nog wat sprinkles over en klaar zijn je Koningsdag soesjes.
Sinaasappel soesjes
Over Het Feestdagen Bakboek
Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
BESTEL HET FEESTDAGEN BAKBOEK
Sinaasappel soesjes
Een lekker fris en fruitig soesje dat perfect is voor bijvoorbeeld Koningsdag: sinaasappel soesjes! Dit recept is afkomstig uit Het Feestdagen Bakboek.
Porties: 35 stuks
Ingrediënten
- 0,5 recept soesjes
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 portie banketbakkersroom
- rasp van 2 sinaasappels
- 1 el sinaasappelsap
- 250 gram witte chocolade
- sprinkles
Instructies
-
Het is handig om de banketbakkersroom die je nodig hebt in dit recept, vast een dag eerder te maken. Dan is hij goed afgekoeld en opgesteven.
-
Bereid de soesjes volgens recept en let op dat je de ingrediënten halveert. Latat de soesjes goed afkoelen voordat je ze vult.
-
Maak de vulling door slagroom met suiker stijf te kloppen. Roer de banketbakkersroom los en spatel slagroom, sinaasappelrasp en -sap erdoor.
-
Doe in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Vul alle soesjes met de sinaasappelroom.
-
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer tot deze is gesmolten en voeg dan de rest van de chocolade toe. Blijf roeren, wanneer alles is gesmolten haal je de kom van de pan.
-
Dip alle soesjes in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi er gelijk wat sprinkles overheen voordat de chocolade is uitgehard.
Tips
Soesjes moeten vanbinnen goed droog zijn. Als ze vanbuiten goed (goud)bruin zijn gekleurd, weet je dat ze goed zijn.
Bewaren
In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.