Zomers toetje

Gepost: 25 april 2010 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
49

ZOMERS TOETJE

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik in de kastjes gedoken en met weinig heb ik toch iets heerlijks gemaakt.

Om jullie ook te laten genieten van dit lekkere toetje, hier het recept met foto’s.

Wat heb je nodig:
 • 4 plakjes bladerdeeg (ik heb een 5e gebruikt voor de sterren)
 • Banketbakkersroom
 • Fruit (ik heb frambozen uit de diepvries gebruikt)
 • Poedersuiker
ZOMERS TOETJE
Je snijdt de plakjes bladerdeeg doormidden, ik heb uit een 5e plakje nog 4 sterren uitgestoken. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier, dit gaat 10 minuten in de voorverwarmde oven (220 graden). Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster en snijdt ze dan doormidden. Ten slotte vullen met banketbakkersroom en fruit, wat poedersuiker er over strooien en klaar is je heerlijke toetje!
BAKTIP: In plaats van sterren zou je ook bloemen kunnen uitsteken met deze handige uitstekers. Dat is helemaal zomers!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Eline schreef:

  Een lekkere tip: amandels of amandelsnippers kneuzen (fijner maken dus), het bladerdeeg insmeren met eigeel en hieroverheen de amandeltjes strooien. Na het bakken hetzelfde recept volgen en er ook poedersuiker overheen. Dit geeft een heerlijke toevoeging aan dit al heerlijke recept!

  groetjes Eline

 2. Laura schreef:

  @ Eline, dat is zeker een lekker idee! Die ga ik onthouden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *