Voor mijn vaders verjaardag vorige week maakte ik een taart met aardbei en rabarber, maar ik had natuurlijk veel meer dan ik daadwerkelijk nodig had voor de taart. Ik besloot er een compote van te maken, dan hoefde ik het niet binnen een paar dagen weer in een ander recept te verwerken. De rabarber-aardbei compote staat nu dan ook nog te wachten tot ik er wat lekkers mee ga maken. Ik heb al wat lekkere ideetjes waar ik snel mee aan de slag ga!
BAKTIP: De rabarber-aardbei compote kan je prima in een afgesloten pot bewaren. Dille en Kamille heeft een fijn assortiment aan inmaakpotten en deksels.
Mmmmm dit recept bewaar ik het ziet er heerlijk uit!
Leuk dat je overschot ook gebruikt. Ik ben benieuwd wat je hier mee zal maken
Om iets minder suiker bij te doen gebruik ik altijd een mespuntje krijt bij een recept met rabarber.
Krijt is te koop bij de reform- en/of betere kookwinkel.
Rabarbercompote verwerken als crumble is ook heeerlijk!
Wat een goed idee! Ik maak wel eens rabarercompote, maar dit klinkt nog beter!
Ik ga deze week ook eens experimenteren met rabarber! Zo lekker! 🙂
Ziet er lekker uit! Rabarber is heerlijk!
Hoi Laura,
Een tijdje geleden ben ik op jouw site terecht gekomen en ik volg je met heel veel plezier! Menig recept is al in m’n map beland om uit te proberen 😀
Kan je me vertellen waar je die leuke glazen potjes vandaan hebt?
Heel veel succes en bakplezier!
Groetjes, Kimberley
Wat leuk om te horen! De potjes komen bij Sweet Table Shop vandaan, ideaal zijn ze! http://www.sweettableshop.com/
Hallo Laura,
Ik geniet al een tijdje van je heerlijke recepten en je duidelijke uitleg op de site.
Wil je even laten weten dat we hebben zitten smullen van de rabarbercompot,het recept mag blijven zoals wij dat dan noemen. 🙂
Wat leuk om te horen! 😀
kan deze compote ook ingevroren worden zodat ik het later kan gebruiken voor crumble of cake ofzo?
Ja hoor, dat kan heel goed.
Hallo Laura,
Vanmorgen met je recept aan de slag gegaan. Heb 3 kg gemaakt, waarvan 750 gram met aardbeien. Ik vind hem alleen wat aan de dunne kant. Waar zou dat aan kunnen liggen? Heb me keurig aan de hoeveelheden gehouden.
Groeten Marjolein
Dan moet het gewoon nog wat verder doorkoken (en sowieso is compote altijd dunner dan een jam)
Heerlijk! Net gemaakt en kunnen er voorlopig van genieten! Dank voor je recept
in deze kleine hoeveelheden gaat het ook heel goed in de magnetron zonder water.
Ik voeg de stukjes aardbei pas toe als de rabarber wat afgekoeld is zodat je nog een beetje stukjes ziet. Ze worden van de warmte wel zacht.
Heb deze net gemaakt, wel nog even met de staafmixer gepureerd naderhand. Het resultaat is lekker maar wel heel erg zoet! Zou hem in het vervolg met veel minder suiker maken. Ook proef ik de rabarber niet zo goed meer… Ik heb de verhouding zoals hierboven dan ook niet precies aangehouden. In elk geval lekker genoeg om nog eens te maken!
Inplaats van suiker heb ik een scheutje vlierbloesem siroop gebruikt
Heerlijk resultaat, dank je voor het receptje
Ineke
mmm lekker me man vondt het altijd lekker maar hij is en nu overleden nu 2jaar pas morgen .
en ik morgen voor me kinderen maken maar wist niet meer hoe het moest en nu weet ik het weer zo vond hij het ook lekker
dank ga het maken dank je er voor
Deze direct na de rabarber aardbei kruimeltaart gemaakt, wat is dit heerlijk. Heb extra gemaakt om cadeau te geven. Bedankt voor de fijne recepten.
Wat leuk!!
Dank je wel ga het keer maken
Ik kwam dit recept van je tegen en had net rabarber en aardbeien van mijn moestuin gehaald. Gelijk gaan maken. Heerlijk recept. Dank je wel. Hoe lang kan je de potten bewaren? Net zo lang als jam?
Hai Laura,
Geïnspireerd door een moederdag afhaalmenu ga ik morgen voor onze eters boterkoek met rabarber-aardbeidcompote als toetje maken. De compote heb ik zojuist gemaakt volgens jouw recept. Ik heb iets meer aardbeien, wat zelfgemaakte vanille extract en een theelepel christmas cookies van Green Gypsy Spices toegevoegd. Hmmmmm, GENIETEN!! Wéér een recept van jou dat hier in de map met linkjes naar heerlijke recepten gaat!
Superleuk je berichtje, dankjewel!