Pizza wafels

14 mei 2018 Laatst bewerkt: 28 februari 2023
83

Eind vorig jaar kocht ik een wafelijzer omdat ik mijn vorige multifunctionele apparaat voor tosti’s en wafels had gesloopt. Ruim 4 maanden later staat het apparaat nog steeds te wachten om voor de eerste keer gebruikt de worden. Schandalig al zeg ik het zelf, want ik zit vol goede ideeën voor de meest lekkere wafels. Vandaag speel ik een beetje vals, want ik maak geen beslag. Voor deze pizza wafels nam ik kant en klaar pizzadeeg, belegde dat als pizza en legde er nog een stuk deeg op. In het wafelijzer, even wachten en smullen maar!

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pizza wafels

Met pizzadeeg en een aantal pizzatoppings maak jij zelf de lekkerste pizza wafels. Heerlijk als lunch of bij de picknick.
Porties: 6 wafels

Ingrediënten

 • rol pizzadeeg
 • tomatensaus
 • salami
 • geraspte kaas

Instructies

 • Rol het deeg eerst wat dunner uit. Je gaat straks twee stukken deeg op elkaar leggen, door het dunner uit te rollen is de verhouding tussen deeg en vulling beter. Hoeveel wafels je kunt maken is helemaal afhankelijk van jouw wafelijzer, ikzelf kon er 6 maken (in 3 delen gebakken). Meet de platen van je wafelijzer even op en snijd van ditzelfde formaat stukken deeg uit. Je kunt prima stukjes deeg aan elkaar plakken om van de restjes ook nog een wafel te maken.
 • Voor elke wafel heb je 2 stukken deeg nodig. Beleg een kant met tomatensaus, salami en wat geraspte kaas, laat de rand (ongeveer 1 cm) vrij. Leg het tweede stuk deeg er bovenop en druk de randen stevig aan. Vouw ze eventueel ook om, dit zorgt ervoor dat ze echt goed dichtblijven en de vulling er bijna niet uitloopt. Terwijl je dit doet zet je ook het wafelijzer vast aan zodat hij goed heet kan worden.
 • Leg de pizza wafel in het ijzer, haal hem eruit wanneer hij aan beide zijden goudbruin is of begint te worden. Dat ging bij mij vrij vlot, houd ze dus goed in de gaten.
Bewaren
Zeker 4 dagen houdbaar in de koelkast in een afgesloten doos, maar het is het lekkerst om ze weer opnieuw te verwarmen voor je ze opeet. Luchtdicht verpakt tot drie maanden houdbaar in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Yolanda schreef:

  Wat een leuk idee om zo pizza’s te bakken!

 2. Judith Armande schreef:

  Oooh wat een leuk idee! dit ga ik eens proberen!

 3. Sd schreef:

  Hallo

  Indien je ze op voorhand maakt en nadien terug wil opwarmen zonder dat ze slap worden, wat raad je dan aan?

  Dankje!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je kunt ze even opnieuw in het hete wafelijzer terugleggen voor 1 – 2 minuten of vijf minuten in een voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen