Hartige Italiaanse wafels

Gepost: 24 februari 2020 Laatst bewerkt: 4 augustus 2024
Hartige Italiaanse wafels

Mijn wafelijzer haal ik de laatste tijd verrassend vaak uit de kast. De volkoren wafels zijn inmiddels al meerdere keren gemaakt. De laatste keer vond ik het tijd voor hartige wafels, en aangezien ik dol ben op de Italiaanse keuken (wie niet) werden het hartige Italiaanse wafels. Door het beslag gingen Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat. Het resultaat is heerlijk, zeker als ze nog warm zijn. Deze wafels eet ik gewoon zo op trouwens, ik vind dat ze niets extra’s nodig hebben. Dat maakt het ook een fijn tussendoortje om mee te nemen.

Italiaanse hartige wafels-2a
Italiaanse hartige wafels-3a

 

Wafels hartig

Opslaan
Recept afdrukken

4.20 van 15 stemmen

Hartige Italiaanse wafels

Weer eens een hartige wafel in plaats van de zoete varianten. Deze wafels hebben een Italiaans tintje.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 45 gram zongedroogde tomaat fijngesneden
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, Italiaanse kruiden, kaas en tomaatjes door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Hoe lang dit duurt verschilt per wafelijzer, houd het dus even in de gaten.
  • Leg de wafels op een rooster om af te koelen, of eet ze gelijk lekker warm op.
Tips

Vries je de wafels in? Doe dit dan per stuk, zijn het gelijk handige tussendoortjes om mee te nemen.
Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Italiaanse hartige wafels-1a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Marjan schreef:

    Dat klinkt lekker! Kan het ook met olijfolie? Ipv zonnebloemolie?
    Ik ben fan van je site! Ga zo door, thanks voor je inspiratie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima!

  2. chenefleur schreef:

    Hallo Laura
    Wat een leuk recept kan ik deze wafels ook zonder tomaat maken of moet ik dan extra kruiden toevoegen
    grtjs Chenefleur

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan een extra smaakmaker toevoegen ja. Stukjes olijf zou ook lekker kunnen zijn.

  3. Chantal schreef:

    Oei! Deze klinkt ook heerlijk! Zeker op een zomers dagje weg!

  4. Juliana schreef:

    Lekker!! Ikzelf heb de zonnebloemolie vervangen door olijfolie, wat extra kruiden toegevoegd en een paar eetlepels kip-kerriesalade erbij gedaan. Echt een aanrader! Helaas had ik geen parmezaanse kaas dus ik gebruikte oude kaas, en ook geen gedroogde tomaat in huis dus ik gebruikte verse paprika, maar ik denk dat verse tomaat hier een stuk lekkerder is dan paprika (misschien moet je er dan wat extra bloem bij doen om het dan wat steviger te maken).
    Bedankt voor het recept! Mijn vader vond het ook geweldig!

  5. Laura schreef:

    Ik had even geen zongedroogde tomaatjes dus 1 tl rode pesto gebruikt. Wij hebben ervan gesmuld! 🙂 Dankjewel weer voor je leuke receptjes. Groetjes laura

  6. Erica schreef:

    Heerlijk recept. Dit keer met boekweitmeel en karnemelk gemaakt. Echt top!!
    Dankjewel voor het jammie recept!

  7. Leonie schreef:

    Ik heb ze vandaag gemaakt om mee te nemen in de lunchtrommel morgen. Met een bakje tomatensaus om te dippen. Ik gebruikte olijven én zongedroogde tomaten. Het ruikt hier al zo lekker!
    Even afwachten hoe ze het beste bewaard kunnen worden. Ik heb ze in aluminiumfolie verpakt na het afkoelen.

  8. Ineke schreef:

    Hoi Laura, ik neem met carnaval altijd frikandellentaart mee naar het plein. Iedereen vind het heerlijk maar het is wat lastig meenemen. Nu leek mij een frikandellen wafel wel een optie 😋. Heb het net getest met een half recept en ipv tomaatjes en kaas een frikandel in kleine stukjes en een half gebakken uitje. Eigenlijk best goed gelukt maar vond ze toch een beetje droog. Hoe kan ik dat oplossen? Wat meer olie erbij. Of meer ei? Hoop dat je me kunt helpen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als ze wat droog zijn, is het vaak te lang gebakken. Dus je zou kunnen proberen iets korter bakken.

  9. Nicole schreef:

    Heel lekker recept, ga ik zeker bijhouden!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept