Hartige Italiaanse wafels

24 februari 2020
Hartige Italiaanse wafels
84

Mijn wafelijzer haal ik de laatste tijd verrassend vaak uit de kast. De volkoren wafels zijn inmiddels al meerdere keren gemaakt. De laatste keer vond ik het tijd voor hartige wafels, en aangezien ik dol ben op de Italiaanse keuken (wie niet) werden het hartige Italiaanse wafels. Door het beslag gingen Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat. Het resultaat is heerlijk, zeker als ze nog warm zijn. Deze wafels eet ik gewoon zo op trouwens, ik vind dat ze niets extra’s nodig hebben. Dat maakt het ook een fijn tussendoortje om mee te nemen.

Hartige Italiaanse wafels

Weer eens een hartige wafel in plaats van de zoete varianten. Deze wafels hebben een Italiaans tintje.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 45 gram zongedroogde tomaat fijngesneden
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, Italiaanse kruiden, kaas en tomaatjes door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Hoe lang dit duurt verschilt per wafelijzer, houd het dus even in de gaten.
  • Leg de wafels op een rooster om af te koelen, of eet ze gelijk lekker warm op.
Tips

Vries je de wafels in? Doe dit dan per stuk, zijn het gelijk handige tussendoortjes om mee te nemen.

Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Marjan schreef:

    Dat klinkt lekker! Kan het ook met olijfolie? Ipv zonnebloemolie?
    Ik ben fan van je site! Ga zo door, thanks voor je inspiratie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima!

  2. chenefleur schreef:

    Hallo Laura
    Wat een leuk recept kan ik deze wafels ook zonder tomaat maken of moet ik dan extra kruiden toevoegen
    grtjs Chenefleur

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan een extra smaakmaker toevoegen ja. Stukjes olijf zou ook lekker kunnen zijn.

  3. Chantal schreef:

    Oei! Deze klinkt ook heerlijk! Zeker op een zomers dagje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *