
Mijn wafelijzer haal ik de laatste tijd verrassend vaak uit de kast. De volkoren wafels zijn inmiddels al meerdere keren gemaakt. De laatste keer vond ik het tijd voor hartige wafels, en aangezien ik dol ben op de Italiaanse keuken (wie niet) werden het hartige Italiaanse wafels. Door het beslag gingen Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat. Het resultaat is heerlijk, zeker als ze nog warm zijn. Deze wafels eet ik gewoon zo op trouwens, ik vind dat ze niets extra’s nodig hebben. Dat maakt het ook een fijn tussendoortje om mee te nemen.


Hartige Italiaanse wafels
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- peper
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 45 gram zongedroogde tomaat fijngesneden
- 1 ei
- 200 ml melk
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
- In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, Italiaanse kruiden, kaas en tomaatjes door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
- Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Hoe lang dit duurt verschilt per wafelijzer, houd het dus even in de gaten.
- Leg de wafels op een rooster om af te koelen, of eet ze gelijk lekker warm op.
Vries je de wafels in? Doe dit dan per stuk, zijn het gelijk handige tussendoortjes om mee te nemen.
Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Dat klinkt lekker! Kan het ook met olijfolie? Ipv zonnebloemolie?
Ik ben fan van je site! Ga zo door, thanks voor je inspiratie!
Ja hoor dat kan prima!
Hallo Laura
Wat een leuk recept kan ik deze wafels ook zonder tomaat maken of moet ik dan extra kruiden toevoegen
grtjs Chenefleur
Ik zou dan een extra smaakmaker toevoegen ja. Stukjes olijf zou ook lekker kunnen zijn.
Oei! Deze klinkt ook heerlijk! Zeker op een zomers dagje weg!