Chocoladewafels

Chocoladewafels
125

Mijn basisrecept voor wafels staat alweer een hele tijd online en wordt nog ieder weekend veel gebruikt, echt superleuk om dat te zien! Zelf bak ik ze ook met enige regelmaat en eet ze het liefst met wat poedersuiker. Al vind ik een hartige ook lekker. Dan leg ik er direct nadat ze het ijzer uitkomen een plakje kaas op. Kan prima bij dat basisrecept, want ze zijn namelijk niet zo heel erg zoet. Al kun je ze natuurlijk prima zoeter maken door meer suiker toe te voegen. Ik merkte in reacties dat veel mensen het lekker vinden als ze van zichzelf al zoeter zijn, zonder dat daar beleg voor nodig is. Dus dat besloot ik mee te nemen toen ik deze chocoladewafels ging bakken. Een variatie op mijn basisrecept dus, maar dan nu met chocoladesmaak. En lekker dat ze zijn! Ze waren op voordat ik er erg in had.

Chocolade wafels

Zelfgemaakte wafels zijn altijd erg lekker. Maar deze chocolade wafels zijn nog veel lekkerder! Met een topping van fruit of slagroom maak je ze helemaal af.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk (halfvol)
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten (bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker) in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag. Voeg nu de chocolate chips toe en roer rustig door het beslag.
  • Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray of gebruik een hittebestendige kwast met gesmolten boter of olie.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5 ijslepel beslag. Bak de wafels in ongeveer 5-7 minuten gaar en plaats op een rooster om af te koelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel of blik kun je de wafels 5-7 dagen bewaren (buiten de koelkast). Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Marijke schreef:

    1 el bakpoeder, hoeveel zakjes is dit ongeveer?
    6 el zonnebloemolie, kun je hier ook slaolie voor gebruiken?
    100 gram pure chocolate chips, kun je deze ook achterwege laten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      1 el bakpoeder = 8 gram. Ik heb geen ervaring met slaolie. De chocolate chips (stukjes gehakte chocolade kan ook) kun je weglaten, maar maken het juist wel extra lekker.

      1. Pascal schreef:

        mijn zus heeft het lekkerder gemaakt

  2. Helga schreef:

    kan je de zonnebloemolie door een andere vetstof vervangen? boter?

  3. Anne-Sophie schreef:

    Hey Laura

    Kan je de zonnebloemolie vervangen door roomboter? Zo ja, hoeveel boter zou ik dan moeten gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeveer evenveel. De wafels worden dan minder zacht.

  4. Roelof schreef:

    Super recept ga deze zeer zeker vaker gebruiken
    Ze werden onder het bakken al opgegeten dus…..
    bewaren?? 🤔 Misschien een volgende keer

  5. Lotte schreef:

    Ik heb een vraagje is het cacao echt normale cacaopoeder of kan het ook met bijvoorbeeld nesquik😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *