Chocoladewafels

8 mei 2019
Chocoladewafels
169

Mijn basisrecept voor wafels staat alweer een hele tijd online en wordt nog ieder weekend veel gebruikt, echt superleuk om dat te zien! Zelf bak ik ze ook met enige regelmaat en eet ze het liefst met wat poedersuiker. Al vind ik een hartige ook lekker. Dan leg ik er direct nadat ze het ijzer uitkomen een plakje kaas op. Kan prima bij dat basisrecept, want ze zijn namelijk niet zo heel erg zoet. Al kun je ze natuurlijk prima zoeter maken door meer suiker toe te voegen. Ik merkte in reacties dat veel mensen het lekker vinden als ze van zichzelf al zoeter zijn, zonder dat daar beleg voor nodig is. Dus dat besloot ik mee te nemen toen ik deze chocoladewafels ging bakken. Een variatie op mijn basisrecept dus, maar dan nu met chocoladesmaak. En lekker dat ze zijn! Ze waren op voordat ik er erg in had.

Chocoladewafels-3a

Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Chocolade wafels

Zelfgemaakte wafels zijn altijd erg lekker. Maar deze chocolade wafels zijn nog veel lekkerder! Met een topping van fruit of slagroom maak je ze helemaal af.
Porties: 12 wafels

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk (halfvol)
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Doe de droge ingrediënten (bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker) in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag. Voeg nu de chocolate chips toe en roer rustig door het beslag.
  • Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray of gebruik een hittebestendige kwast met gesmolten boter of olie.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5 ijslepel beslag. Bak de wafels in ongeveer 5-7 minuten gaar en plaats op een rooster om af te koelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel of blik kun je de wafels 5-7 dagen bewaren (buiten de koelkast). Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

20 reacties

  1. Marijke schreef:

    1 el bakpoeder, hoeveel zakjes is dit ongeveer?
    6 el zonnebloemolie, kun je hier ook slaolie voor gebruiken?
    100 gram pure chocolate chips, kun je deze ook achterwege laten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      1 el bakpoeder = 8 gram. Ik heb geen ervaring met slaolie. De chocolate chips (stukjes gehakte chocolade kan ook) kun je weglaten, maar maken het juist wel extra lekker.

      1. Pascal schreef:

        mijn zus heeft het lekkerder gemaakt

  2. Helga schreef:

    kan je de zonnebloemolie door een andere vetstof vervangen? boter?

  3. Anne-Sophie schreef:

    Hey Laura

    Kan je de zonnebloemolie vervangen door roomboter? Zo ja, hoeveel boter zou ik dan moeten gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeveer evenveel. De wafels worden dan minder zacht.

  4. Roelof schreef:

    Super recept ga deze zeer zeker vaker gebruiken
    Ze werden onder het bakken al opgegeten dus…..
    bewaren?? ? Misschien een volgende keer

  5. Lotte schreef:

    Ik heb een vraagje is het cacao echt normale cacaopoeder of kan het ook met bijvoorbeeld nesquik?

  6. Wieke schreef:

    Ik zou dit recept offline halen. Er zijn duidelijk geen mensen met een succesverhaal. De mijne zijn zojuist ook gigantisch mislukt. Zonde. 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Wieke, wat vervelend dat het bij jou niet goed is gelukt! Ik weet alleen niet waar je op baseert dat er geen succesverhalen zijn? Wij krijgen juist positieve reacties op dit recept.

  7. Wieke schreef:

    Meen je dat nou? Haha, zaterdag las ik nog legio berichten over het feit dat ze niet uit het wafelijzer te halen waren en dat het een slappe bende was. Zijn die berichten nou juist verwijderd..? Maakt me verder niks uit hoor, maar vind dit wel bijzonder.

  8. Wieke schreef:

    Oh ik zie het al, m’n reactie heeft betrekking op de browniewafels! Heb op het verkeerde recept gereageerd zie ik. Daar gaat het bij veel (en mij dus ook) mensen fout. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah vandaar, we gaan dat recept binnenkort weer eens opnieuw testen. Gek genoeg hebben wij er nooit problemen mee.

  9. Anke schreef:

    Waaraan kan ik zien of de wafels gaar zijn in het ijzer? Of kan ik dat altijd pas achteraf zien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zie je inderdaad pas achteraf, is een kwestie van even uitproberen en timing.

  10. Anoniem schreef:

    Het zijn super slechte en taaie wafels ze zijn echt niet te eten NOOIT maken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend dat ze niet bij je gelukt zijn. Zo te horen heb je ze te lang gebakken, net zoals bij pannenkoeken worden wafels dan taai en dan zijn ze niet lekker meer.

  11. Hennie Jans schreef:

    Ik snap nooit zo goed waarom mensen zoveel commentaar geven. Als mensen op de recepten gaan kijken doen ze dat omdat ze of zelf niet kunnen bakken/koken of omdat ze variatie zoeken.
    Als het om variatie zoeken gaat, dan is het idd uitproberen om te kijken wat het beste bij je past. De apparaten die we gebruiken zijn niet allemaal hetzelfde watt!! en dan kan het wel eens fout gaan. Als het om het bakken/koken gaat dan moet je zo wie zo de fout bij jezelf zoeken. Ik kijk hier veel voor het bakken en variaties ik weet niet alles, en leer graag bij. Ik vind het geweldig dat Laura me daar bij helpt met haar recepten. Hou a.u.b. je commentaar voor je ze doet het vrijwillig en wil alles graag met ons delen. Als het je niet bevalt kom dan gewoon niet terug op deze site en zoek een andere site als het niet bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *