Mijn basisrecept voor wafels staat alweer een hele tijd online en wordt nog ieder weekend veel gebruikt, echt superleuk om dat te zien! Zelf bak ik ze ook met enige regelmaat en eet ze het liefst met wat poedersuiker. Al vind ik een hartige ook lekker. Dan leg ik er direct nadat ze het ijzer uitkomen een plakje kaas op. Kan prima bij dat basisrecept, want ze zijn namelijk niet zo heel erg zoet. Al kun je ze natuurlijk prima zoeter maken door meer suiker toe te voegen. Ik merkte in reacties dat veel mensen het lekker vinden als ze van zichzelf al zoeter zijn, zonder dat daar beleg voor nodig is. Dus dat besloot ik mee te nemen toen ik deze chocoladewafels ging bakken. Een variatie op mijn basisrecept dus, maar dan nu met chocoladesmaak. En lekker dat ze zijn! Ze waren op voordat ik er erg in had.
BAKTIP: Nog geen wafelijzer in huis? Ik kan je dit wafelijzer aanraden!
1 el bakpoeder, hoeveel zakjes is dit ongeveer?
6 el zonnebloemolie, kun je hier ook slaolie voor gebruiken?
100 gram pure chocolate chips, kun je deze ook achterwege laten?
1 el bakpoeder = 8 gram. Ik heb geen ervaring met slaolie. De chocolate chips (stukjes gehakte chocolade kan ook) kun je weglaten, maar maken het juist wel extra lekker.
mijn zus heeft het lekkerder gemaakt
kan je de zonnebloemolie door een andere vetstof vervangen? boter?
Hey Laura
Kan je de zonnebloemolie vervangen door roomboter? Zo ja, hoeveel boter zou ik dan moeten gebruiken?
Ongeveer evenveel. De wafels worden dan minder zacht.
Super recept ga deze zeer zeker vaker gebruiken
Ze werden onder het bakken al opgegeten dus…..
bewaren?? ? Misschien een volgende keer
Ik heb een vraagje is het cacao echt normale cacaopoeder of kan het ook met bijvoorbeeld nesquik?
Echt cacaopoeder.
Ik zou dit recept offline halen. Er zijn duidelijk geen mensen met een succesverhaal. De mijne zijn zojuist ook gigantisch mislukt. Zonde. 🙁
Hi Wieke, wat vervelend dat het bij jou niet goed is gelukt! Ik weet alleen niet waar je op baseert dat er geen succesverhalen zijn? Wij krijgen juist positieve reacties op dit recept.
Meen je dat nou? Haha, zaterdag las ik nog legio berichten over het feit dat ze niet uit het wafelijzer te halen waren en dat het een slappe bende was. Zijn die berichten nou juist verwijderd..? Maakt me verder niks uit hoor, maar vind dit wel bijzonder.
Oh ik zie het al, m’n reactie heeft betrekking op de browniewafels! Heb op het verkeerde recept gereageerd zie ik. Daar gaat het bij veel (en mij dus ook) mensen fout. 🙂
Ah vandaar, we gaan dat recept binnenkort weer eens opnieuw testen. Gek genoeg hebben wij er nooit problemen mee.
Waaraan kan ik zien of de wafels gaar zijn in het ijzer? Of kan ik dat altijd pas achteraf zien?
Dat zie je inderdaad pas achteraf, is een kwestie van even uitproberen en timing.
Het zijn super slechte en taaie wafels ze zijn echt niet te eten NOOIT maken
Wat vervelend dat ze niet bij je gelukt zijn. Zo te horen heb je ze te lang gebakken, net zoals bij pannenkoeken worden wafels dan taai en dan zijn ze niet lekker meer.
Ik snap nooit zo goed waarom mensen zoveel commentaar geven. Als mensen op de recepten gaan kijken doen ze dat omdat ze of zelf niet kunnen bakken/koken of omdat ze variatie zoeken.
Als het om variatie zoeken gaat, dan is het idd uitproberen om te kijken wat het beste bij je past. De apparaten die we gebruiken zijn niet allemaal hetzelfde watt!! en dan kan het wel eens fout gaan. Als het om het bakken/koken gaat dan moet je zo wie zo de fout bij jezelf zoeken. Ik kijk hier veel voor het bakken en variaties ik weet niet alles, en leer graag bij. Ik vind het geweldig dat Laura me daar bij helpt met haar recepten. Hou a.u.b. je commentaar voor je ze doet het vrijwillig en wil alles graag met ons delen. Als het je niet bevalt kom dan gewoon niet terug op deze site en zoek een andere site als het niet bevalt.
Ben het met bovenstaande eens.
Als je er teveel bv appel in doet gaat het niet goed.
Even geprutst maar was wel heerlijk.
Nu chocola proberen😃😄
Ps, vind suikerarm heel gezond dus niet teveel recepten voor de zoete lovers maken. Een schep erbij is sneller dan minderen
Heb regelmatig de chocoladewafels gemaakt(basis yoghurt/water of karnemelk) met cocos en/of hazelnoot stukjes cq rozijnen.
Zijn allemaal prima gelukt. En ja tijd en temp in de gaten houden. Blijft belangrijk. Bedankt voor het prima recept
De chocolade wafels zijn te taai. Wat doe ik verkeerd? Hoeveel minuten moeten ze bakken? Bij gewone wafels zie je beter wanneer ze klaar zijn.
Groetjes
Dan zijn ze inderdaad waarschijnlijk te lang gebakken. Ik houd 5-7 minuten aan.
Ik bewaar ze in de diepvries en de dag zelf neem ik het nodige eruit en voor het gebruik doe ik ze even in de broodrooster dan zijn ze minder taai en krokant, want ik bak ze niet langer dan 3min.!?
Heel lekker,
Kleine aanpassing gedaan omdat ik geen zonnebloemolie had boter gebruikt. en zusto in plaats van suiker!