Begin vorige maand deelde ik een recept om zelf wafels te maken. In dat bericht vertelde ik ook dat het recept goed geschikt is om smaakjes aan te geven door de neutrale smaak en dat ik snel hartige wafels zou maken. Ik hield woord en dook onlangs de keuken in om hartige wafels met spek en ei te maken. Plan dit weekend maar vast een ontbijt of lunch in met deze zalige wafels, hier kun je gewoon geen nee tegen zeggen.
Hartige wafels met spek en ei
Ingrediënten
- 190 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- snuf zout
- peper
- 1 tl oregano
- 50 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 190 ml melk
- 3 el zonnebloemolie
- 6-9 plakjes spek
- 3 eieren
Instructies
-
In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, oregano en geraspte kaas door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
-
Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1,5 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Dat duurt bij mij ongeveer 7 minuten, maar dit kan per wafelijzer verschillen.
-
Terwijl je de wafels bakt kun je het spek vast in een pan uitbakken, leg ze op een keukenpapiertje tot je ze met de wafels serveert. Bak ook vast de eitjes met een beetje zout en peper. Gebruik niet teveel zout, het spek is ook al zout genoeg.
Super lekker!
Ik had er Italiaanse kruiden doorheen gedaan? we hebben gesmuld?
Lijkt me heerlijk,vanavond proberen,maar kan ik ook karnemelk gebruiken?
Dat heb ik niet getest maar lijkt me geen probleem.