Het suikeren van cranberry’s is de manier om een heel smakelijk en zoet hapje van ze te maken. Het suikerbad geeft ze een knapperige buitenkant en een zoete, zachte binnenkant. Gesuikerde cranberry’s zijn niet alleen erg lekker, maar ook ideaal om een extra feestelijk tintje te geven aan je baksel. Strooi ze bijvoorbeeld over de boterkoek cheesecake en je hebt meteen een geweldige taart om met kerst op tafel te zetten. Nog een recept waar deze cranberry’s fantastisch bij smaken zijn de witte chocolade brownies met meringue; de frambozen vervang je dan natuurlijk door een rijke hoeveelheid gesuikerde cranberry’s. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je niet zo houdt van zelf variëren met mijn bestaande recepten, maak je dan geen zorgen. Overmorgen komt er een prachtig kerstbaksel online waar deze gezoete cranberry’s al in verwerkt zijn.
BAKTIP: Om de cranberry’s te laten uitlekken gebruik ik een zeef. Ik heb zelf een set zeven in huis. Met de kleinere zeven kan je je werkblad bestuiven of je baksels decoreren.
Wat een top idee, en dat je ze overal op kunt doen. Heel leuk.
kan dit ook met rode besjes ?
Aalbessen bedoel je? Dat denk ik niet, die zijn te broos.
Hoi Laura,
Prachtig plaatje en een goed beschreven recept. De cake was een succes.
Dank je voor het delen.