Zelf maken: gesuikerde cranberry’s

Gepost: 7 december 2021 Laatst bewerkt: 22 september 2023
Zelf maken: gesuikerde cranberry’s

Het suikeren van cranberry’s is de manier om een heel smakelijk en zoet hapje van ze te maken. Het suikerbad geeft ze een knapperige buitenkant en een zoete, zachte binnenkant. Gesuikerde cranberry’s zijn niet alleen erg lekker, maar ook ideaal om een extra feestelijk tintje te geven aan je baksel. Strooi ze bijvoorbeeld over de boterkoek cheesecake en je hebt meteen een geweldige taart om met kerst op tafel te zetten. Nog een recept waar deze cranberry’s fantastisch bij smaken zijn de witte chocolade brownies met meringue; de frambozen vervang je dan natuurlijk door een rijke hoeveelheid gesuikerde cranberry’s. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je niet zo houdt van zelf variëren met mijn bestaande recepten, maak je dan geen zorgen. Overmorgen komt er een prachtig kerstbaksel online waar deze gezoete cranberry’s al in verwerkt zijn.

BAKTIP: Om de cranberry’s te laten uitlekken gebruik ik een zeef. Ik heb zelf een set zeven in huis. Met de kleinere zeven kan je je werkblad bestuiven of je baksels decoreren.

Gesuikerde cranberry's

 

Gesuikerde cranberry's

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 6 stemmen

Gesuikerde cranberry’s

Met gesuikerde cranberry's kun je bijna elk baksel in de decembermaand een extra feestelijk tintje geven.

Ingrediënten

  • 200 gram verse cranberry's
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml water

Instructies

  • Was de cranberry's onder de kraan en dep ze hierna droog. Doe ze in een lage kom.
  • Neem een steelpan en doe hier 150 gram van de suiker en 200 ml water in. Breng op een laag vuur aan de kook totdat alle suiker opgelost is.
  • Giet de suikersiroop bij de cranberry's in de kom en laat zo drie uur staan. Schep af en toe even om.
  • Zet een groot plat bord klaar met de overige suiker. Giet de cranberry's met siroop in een zeef zodat de siroop weg kan lekken en haal de cranberry's daarna in delen door de suiker.
  • Leg de cranberry's die bedekt zijn met suiker op een vel bakpapier en laat drogen op kamertemperatuur. Daarna zijn ze klaar voor gebruik.
Tips

In de derde stap van het recept gaan de cranberry's in de week in het suikerbad. Hoe langer je ze hierin laat weken, hoe zoeter ze zullen worden, zo kun je dus zelf spelen met de zoet/zuur-graad van je gesuikerde cranberry's.

Ik zou dit recept alleen maken met verse cranberry's. Ingevoren cranberry's zullen zachter blijven je hebt de kans dat ze minder mooi worden.

Bewaren

Bewaar ze goed luchtdicht, zo blijven ze maximaal een week goed. Ik maak ze zelf het liefst max. 1 dag van tevoren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Lisa schreef:

    Wat een top idee, en dat je ze overal op kunt doen. Heel leuk.

  2. Marjolein de Bresser schreef:

    kan dit ook met rode besjes ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Aalbessen bedoel je? Dat denk ik niet, die zijn te broos.

  3. Sylvia schreef:

    Hoi Laura,

    Prachtig plaatje en een goed beschreven recept. De cake was een succes.
    Dank je voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept