Vandaag een baksel waarmee het in één klap kerst is als je deze op tafel zet: een kerst marmercake met gesuikerde cranberry’s. Het is alweer een half jaar geleden dat ik deze cake maakte, want ja, ik werk altijd erg ver vooruit om de recepten voor de adventmaand op tijd klaar te hebben. Maar ik weet nog goed hoe verrukkelijk deze kerst cake was! De knapperige zoet-zure gesuikerde cranberry’s en de volle mascarpone room laten zich ontzettend fijn combineren met de red velvet marmercake. En daarnaast gewoon een plaatje om te zien. Ik kan niet wachten om zelf deze maand ook weer aan de slag te gaan en gesuikerde cranberry’s te maken.
BAKTIP: Met een rode gel kleurstof maak je eenvoudig zo’n mooi marmereffect zoals je ziet in deze cake.
Heerlijk recept maar ik ging de mist in met de cacao. Hierdoor werd mijn deeg bruin en kreeg ik het niet meer rood. De volgende keer gebruik ik bessenextract voor een fruitige smaak ipv cacao.
Oh nee! Kreeg je het niet meer rood met een kleurstof?
Goed idee van Dave, ga ik ook de volgende keer doen. Verder is de gelkleurstof van d. Oetker niet felrood genoeg. Het bleef roze., hoe voorzichtig ik ook was met de cacao. Ook bij de red velvet crinkle cookies te veel cacao: niet rood te krijgen.
Herkenbaar Liesbeth, ik had dezelfde ervaring met de kleur van Dr. Oetker. Maar de smaak van de cake was heerlijk en dat is toch het belangrijkste 🙂
Hoi Laura,
Wat een prachtige cake en supergedelegeerden recept….heerlijk!!!
Dank je wel weer voor het delen.
Gr Sylvia
Ik bedoel super lekker recept, haha