Chocolade noten granola

2 maart 2016
29

chocolade noten granola 1a

Veel mensen maken hun granola omdat ze het zien als een gezond(e) ontbijt of lunch. Tenminste, dat imago heeft granola de laatste tijd wel een beetje gekregen vind ik. Zelf maak ik het niet om die reden, ik maak het vooral omdat ik het gewoon heel erg lekker vind. Dat bewijst deze chocolade noten granola wel. Niet bepaald de meest gezonde granola, wel één van de lekkerste als je het aan mij vraagt. Het is een variatie op de granola die ik al eerder maakte. Ik verving alleen de kaneel door cacaopoeder en voegde nog wat stukjes chocola toe. Eerst wilde ik deze variatie niet online zetten omdat het wel heel erg leek op het andere recept, maar na het proeven veranderde dat. Deze granola vind ik zó lekker dat ik hem wel met jullie moest delen!

chocolade noten granola 2a

Chocolade noten granola

Deze chocolade noten granola is ontzettend lekker door een schaaltje yoghurt, maar hij is ook goed op andere manieren te verwerken. Zeker uitproberen dus!
Porties: 1 flinke pot

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram ongezouten noten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • ongeveer 50 gram chocolate chips in smaak naar keuze (ik gebruikte melk en wit)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten -behalve de chocolate chips- in een kom en roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de plaat 15-20 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte), schep de granola halverwege even om.
  • Laat de chocolade noten granola helemaal afkoelen voordat je de chocolate chips toevoegt en door de granola mengt.
Bewaren

Bewaar de chocolade noten granola in een luchtdicht afgesloten pot, dan blijft het 1-2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Marlotte schreef:

    Yum, ziet er heerlijk uit zeg!

  2. Margot schreef:

    Dat ziet er gevaarlijk lekker uit!

  3. Ellen schreef:

    Oh wat lekker! Perfect voor als je de klassiekers wat beu gegeten bent

  4. Demi schreef:

    Kan ik hier gewoon Rolled oats voor gebruiken?

    En kan ik de zonnebloemolie weglaten?

    1. Laura schreef:

      Kun je proberen. De zonnebloemolie kun je niet weglaten.

  5. Rowan schreef:

    Ik vind granola altijd zo lekker, dit ziet er dan ook echt heerlijk uit.

  6. linda schreef:

    Dit wil ik maken. Waar haal je die chocolade chips?

    1. Laura schreef:

      Deze zijn van Callebaut, je zou ook een reep fijn kunnen hakken 🙂

  7. Nathalie schreef:

    De zonnenbloemolie kun je wel vervangen voor olijfolie. Ik eet geen havermoutvlokken en dergelijke, waar zou ik deze het beste door kunnen vervangen? Als ik het nu maak gebruik ik amandelmeel en kokosmeel en om eerlijk te zijn helemaal geen olie.

    1. Laura schreef:

      granola heeft wel echt iets van havervlokken nodig, ik ken geen recepten zonder.

  8. Marjolijn schreef:

    Heerlijk! Nu voor de 2e keer een grote pot vol gemaakt. Ook lekker met wat stukjes banaan erdoor(na het bakken uiteraard :P).

  9. ida schreef:

    Dit is zo verrukkelijk en makkelijk om te maken. Smullen

  10. Ronny schreef:

    Laura, duie cacaopoeder voor mij als leek, is dat iest zoals Nesquick voor chocolade melk te maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      nee, je moet ongezoete cacaopoeder hebben. Van Droste of Blooker bijvoorbeeld.

  11. Charmayne schreef:

    Ziet er goed uit! Alleen heet het chocolade noten granola maar waar zijn de noten in het recept? Zie op de foto wel wat pecannoten?

    1. Laura Kieft schreef:

      en als je goed zoekt zie je nog meer noten, precies zoals in het recept staat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *