koffie granola

4 februari 2019
21

Bij mijn dagelijkse schaaltje yoghurt voor het ontbijt hoort nog steeds een beetje cruesli of granola en vers fruit. Ik probeer verschillende verpakkingen uit de winkel uit, maar ik maak ook heel vaak zelf mijn granola. Inmiddels staan er al verschillende lekkere granola recepten online en ik probeer ook regelmatig weer iets nieuws uit. Mijn laatste probeersel was deze koffie granola, heerlijk! Ik hield zelf de koffiesmaak een beetje subtiel, maar die smaak kun je zo sterk maken als je zelf wilt. En in plaats van een mix aan noten koos ik dit keer voor alleen hazelnoten. Dat vind ik stiekem toch altijd de lekkerste noten in een granola. En dat is het fijne aan zelf granola maken, je maakt het gewoon precies zoals jij het zelf lekker vindt. Deze portie granola is bij mij inmiddels alweer op, dus ik ga snel weer een nieuwe lading maken. Als ik weer een lekkere nieuwe smaak heb bedacht komt deze uiteraard weer online te staan, tot die tijd kunnen jullie met deze koffie granola en alle andere smaken die al online staan aan de slag.

Koffie granola

De lekkerste granola voor het ontbijt maak je gemakkelijk zelf. Deze koffie granola is heerlijk voor in de yoghurt en zo gemaakt. 
Voor 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 100 gram ongebrande hazelnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 el oploskoffie
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer deze goed door elkaar. Proef even of je tevreden bent met de koffiesmaak, anders kun je nog wat extra oploskoffie toevoegen. Houd er rekening mee dat de smaak in de oven wat zal afzwakken.
  • Spreid de granola uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koffie granola in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Schep halverwege even om.
  • Laat de granola afkoelen voordat je deze in een pot doet.

Tips

  • Tip: In plaats van havervlokken zou je ook havermout kunnen gebruiken. Zelf vind ik havervlokken en beter en lekkerder resultaat geven.
  • Bewaren: De granola kun je zeker 2-3 weken bewaren (al is het hier vaak binnen een week wel op)

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Petra schreef:

    Ik maak granola wel eens in de pan ipv de oven, kan dat bij deze ook? Gaat veel sneller!

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik zelf nog nooit geprobeerd, het kan zijn dat daar andere verhoudingen voor nodig zijn.

  2. Anja Weterings schreef:

    Kan ik ook koffie granola repen maken of is dat dan een andere samenstelling van producten

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar heb je een andere samenstelling voor nodig. Ik heb zo’n recept online staan, daar kun je uiteraard koffie als smaak aan toevoegen.

  3. Laura schreef:

    Mjam! Viel goed in de smaak hier. Groetjes Laura

  4. Ilse schreef:

    Lijkt me erg lekker!! Ik heb wel een vraagje: Wat bedoel je precies met de oploskoffie? Is dat poeder of korreltjes en wat voor soort smaak(sterkte)? Moet je de koffie eerst zetten of gewoon door alle andere ingrediënten heen roeren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Poeder inderdaad, gewoon eentje gebruiken die je lekker vindt (gemiddelde sterkte). De poeder doe je er zo doorheen, als je het moet oplossen zou dit in het recept staan.

  5. Evelien schreef:

    Ik ben niet zo bekend in de wereld van haver (met name door de pap-associatie)
    Moet ik havermout hebben? Zo ja, grove of fijne vlokken?
    Of havervlokken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Grove havervlokken (oftewel gewoon havermout).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *