Granola zonder suiker maken? Dat kan heel makkelijk! In het recept geef ik je de keuze om er een gepureerde banaan doorheen te mengen, maar het kan ook zonder als je een volledig suikervrije granola wil.
Granola zonder suiker maken
Een vraag die regelmatig binnenkomt: kun je granola ook zonder suiker maken? In principe kan dat, maar de suiker (honing, meestal) die in granola verwerkt wordt zorgt natuurlijk wel voor die zoete smaak en dat je lekkere ‘chunks’ krijgt. Door de suiker plakken de ingrediënten namelijk aan elkaar vast.
Suikervrije granola
En dus ben ik de keuken voor jullie ingedoken om een suikervrije granola te maken. Dat houdt in, een granola zonder zoetstoffen en zonder suikervervangers. Ik koos ervoor om kokosolie te gebruiken, omdat dit de plakkende functie van de suiker gedeeltelijk over kan nemen.
Wil je toch een iets zoetere smaak aan je granola meegeven of wil je gewoon wat meer van die lekkere dikke chunks? Dan kun je nog een gepureerde banaan aan het mengsel toevoegen. Beide methodes omschrijf ik in het recept.
Dag Laura
Bedankt voor dit receptje, ga ik zeker proberen met de banaan! Tip: je kan ook een eiwit gebruiken om het chunks-effect te krijgen. Gewoon even losroeren en voor het bakken aan je mengeling toevoegen.
Groetjes
Ilse
Leuk recept! Je kunt de kokosolie en banaan ook vervangen door circa 4 eetlepels suikervrije appelmoes. Simpel en erg lekker!
hi,
Misschien is het makkelijker om altijd grammen/kg te gebruiken dit is makkelijker dan eetlepels/theelepels.
Want hoeveel is een eetlepel voor iedereen is dat toch anders denk ik.
Snap ik, dat is altijd de afweging. Sommige mensen vinden het juist weer niet fijn in grammen. Maar je kunt altijd uitgaan van de Amerikaanse maat eetlepels/theelepels.