Zelf aardbeiensaus maken

Gepost: 30 juni 2023 Laatst bewerkt: 6 juli 2023
Zelf aardbeiensaus maken

Zelf aardbeiensaus maken is reuze makkelijk. Erg lekker om te combineren bij een bolletje ijs, een pudding dessert, een stapel pannenkoeken of gewoon over een kommetje met yoghurt.

Aardbeiensaus maken

Om de lekkerste aardbeiensaus te maken gebruik je verse aardbeien die lekker zoet en rijp zijn. Aardbeien zijn momenteel in overvloed te koop en als je in de supermarkt boven het schap hangt, dan komt die heerlijke zoete geur je al tegemoet. Zijn de aardbeien niet in het seizoen? Dan kun je ook gewoon diepvries aardbeien gebruiken om dit recept te maken.

Eigenlijk maak ik deze saus van aardbeien best vaak, maar het was niet eerder in me opgekomen om het als een los recept met jullie te delen. De hoogste tijd, want dit is een ontzettend fijn basisrecept die veel desserts en ontbijt recepten nog lekkerder laat smaken!

Het is aardbeienseizoen, dus tijd om lekker te bakken met aardbeien. Neem een kijkje tussen alle aardbeien recepten voor inspiratie!

Aardbeiensaus diepvries aardbeien

Recepten met aardbeiensaus

Er staat al een recept op Laura’s Bakery dat ik combineerde met een lekkere, huisgemaakte aardbeiensaus, de panna cotta. Deze slagroompudding met vanille is echt een perfect voorbeeld van een dessert waar deze saus goed bij smaakt.

Maar uiteraard is dat niet het enige dessert dat nog lekkerder smaakt met een scheut aardbeiensaus. Een paar tips voor recepten waar je deze lekkere saus van rood fruit bij kan serveren:

Aardbeiensaus diepvries aardbeien

Veelgestelde vragen: aardbeiensaus

Hoe maak ik mijn aardbeiensaus dikker?

In principe kun je dit het beste bereiken door de saus langer in te dikken, waardoor er meer vocht verdampt. Als je zoekt naar een hele stevige aardbeiensaus, dan kun je wellicht beter mijn aardbeienjam recept maken.

Kan ik dit recept ook met diepvries aardbeien maken?

Ja, dat kan. Laat de diepvries aardbeien dan eerst volledig ontdooien en laat het overtollige vocht uitlekken. Verder kun je het recept gewoon opvolgen.

Aardbeiensaus bewaren

Het is handig om de saus in beugelflessen te bewaren. Dat schenkt niet alleen heel makkelijk, maar zo bewaar je de saus ook luchtdicht en kun je de fles gemakkelijk in de deur van de koelkast zetten. Ik heb zelf altijd voldoende van deze beugelflessen in huis. Je weet maar nooit wanneer je van een flinke portie aardbeien saus wil maken. 😉

Aardbeiensaus maken

Aardbeiensaus verse aardbeien

 

Aardbeiensaus recept

Opslaan
Recept afdrukken

4.56 van 9 stemmen

Aardbeiensaus

Zelf aardbeiensaus maken is reuze makkelijk. En erg lekker om te combineren bij een bolletje ijs, een pudding dessert of gewoon over een kommetje met yoghurt.
Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien schoongemaakt
  • 1 el citroensap
  • 50 ml water
  • 50 gram fijne kristalsuiker

Instructies

  • Snij de aardbeien in kleine blokjes en doe deze met het citroensap, water en de suiker in een pan. Breng het geheel aan de kook terwijl je af en toe roert. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het 5 minuten pruttelen.
  • Roer regelmatig door. De aardbeien zullen uiteindelijk uit elkaar vallen en een grove aardbeiensaus vormen.
  • Uiteindelijk kun je ervoor kiezen om het geheel te pureren met een staafmixer, voor een gladde aardbeiensaus. Als je wel houdt van wat kleine stukjes aardbei in je saus, dan is het voldoende om de saus met een vork te prakken.
Tips

Voor extra citroensmaak kun je ook wat van het gele deel van de schil van de citroen raspen en met de aardbeien mee koken.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Carla schreef:

    Lieve Lau,

    Wat een origineel kopje/glaasje is dat!!!
    Succes met alles!
    Xus,

  2. Jeanne schreef:

    Bedankt voor het recept! Kun je het in een jampotje lang bewaren (zoals jam) i.p.v. 2-3 dagen in de koelkast?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee helaas niet vermoed ik, je zou het wel in kunnen vriezen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept