Wentelteefjes muffins uit de oven

Gepost: 18 december 2021 Laatst bewerkt: 30 april 2023
Wentelteefjes muffins uit de oven

Vandaag besloot ik om wentelteefjes uit de oven te maken, met een lekkere crumble als topping. Dit leek me al een ontzettend lekker idee, maar toen ik ze eenmaal proefde was ik echt verkocht. Ik kan niet wachten om deze ook nog in andere smaken te maken, zoals met appel en rozijnen bijvoorbeeld. Dit recept voor wentelteefjes uit de oven is extra handig wanneer je geen zin hebt om achter het fornuis te moeten staan. Je bakt de wentelteefjes namelijk af in een muffinvorm in de oven.

Doordat je wentelteefjes op zoveel verschillende manieren kunt maken, raak ik er eigenlijk nooit op uitgekeken. Als jij je wentelteefjes ook graag op een andere manier maakt, dan vind je deze recepten vast ook inspirerend:

BAKTIP: Op zoek naar nog meer inspiratie voor wentelteefjes? Kijk dan ook eens in Het Feestdagen Bakboek bij de categorieën Moederdag en Vaderdag!  

Wentelteefjes muffins met crumble
Wentelteefjes muffins met crumble (1)

 

Wentelteefjes muffins uit de oven

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Wentelteefjes muffins uit de oven

Hier krijgen je tafelgasten nooit genoeg van: overheerlijke wentelteefjes muffins uit de oven met een lekkere crumble als topping.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 5 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

Crumble

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Vet de muffinvorm in.
  • Snijd het witbrood in kleine vierkantjes en verdeel over de muffinvorm (voor zes muffins). Druk stevig aan.
  • Meng ei, melk, suiker en kaneel door elkaar en verdeel gelijkmatig over de met brood gevulde muffinvormpjes.
  • In een aparte kom kneed je de boter, suiker, bloem en zout tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over de muffinvormpjes.
  • Bak de wentelteefjes kruimelmuffins in ongeveer 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

De wentelteefjes muffins zijn het lekkerst als je ze meteen opeet. Ik bewaar ze maximaal twee dagen buiten de koelkast in een luchtdichte trommel of in aluminiumfolie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Gerda schreef:

    Heerlijk! 😋 Ik heb ze net op. Alleen in cupcake bakvorm gedaan, want een muffin bakvorm heb ik niet. Beetje lastig om ze uit de vorm te peuteren, maar echt heerlijk, vooral als ze nog warm zijn. Aanrader!

  2. Mirne schreef:

    Hooi! ik heb een vraagje: kun je deze muffins ook bakken in een bakvorm met bakvormpjes erin? zodat je ze er beter uitkrijgt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar verwacht dat dat prima kan 🙂

  3. Muriel Mielen schreef:

    5 sterren
    Super lekker! Mijn zoontje en ik hebben er heerlijk van gesmuld. Ik had papieren vormpjes gebruikt, maar zal de volgende keer gewoon het blik invetten en gebruiken. Het wentelteefjes-gedeelte bleef plakken aan het papier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept