Suikerbrood wentelteefjes

Gepost: 16 juli 2021 Laatst bewerkt: 28 april 2023
Suikerbrood wentelteefjes

Een paar maanden geleden deelde ik een zalig en smeuïg recept voor suikerbrood met jullie. Helaas wordt zelfgebakken brood in mijn ervaring snel droog (thuis gebruik je tenslotte geen conserveermiddelen of broodverbeteraars). Dat maakt dat het brood na een aantal dagen wel extra geschikt is om heerlijke suikerbrood wentelteefjes van te maken. Wentelteefjes maak je namelijk het liefst van oud brood, zodat de plakjes brood het ei-melk mengsel goed opzuigen en je ze in de pan tot een heerlijk ontbijt kunt opbakken. En als wentelteefjes van droog witbrood al lekker zijn, dan kun je je vast voorstellen hoe onweerstaanbaar lekker deze suikerbrood wentelteefjes smaken. Echt een feestontbijt! 

Wil je jouw versgebakken brood zo lang mogelijk vers houden? Snijd het brood als het afgekoeld is dan in plakjes en vries het meteen in. Zo blijft elk plakje dat je uit de vriezer ontdooit lekker vers smaken! Lees hier al mijn tips om brood te bewaren.

BAKTIP: In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer varianten op wentelteefjes. Wat dacht je van Cake wentelteefjes met aardbeien voor Moederdag of Maple-bacon wentelteefjes voor Vaderdag? 

Suikerbrood wentelteefjes (2)

 

Suikerbrood wentelteefjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.86 van 7 stemmen

Suikerbrood wentelteefjes

Suikerbrood is op zichzelf al ontzettend lekker, laat staan deze suikerbrood wentelteefjes! Ideaal als je nog een paar oude plakjes suikerbrood hebt liggen.
Porties: 5 porties

Ingrediënten

  • 10 sneetjes suikerbrood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • 0,5 tl kaneel
  • roomboter om in te bakken

TOPPINGS

Instructies

  • Doe melk, eieren en kaneel in een kom en klop stevig door elkaar. Je wilt dat het ei goed losgeklopt is. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop steeds twee sneetjes suikerbrood erin (of vier, als die tegelijk in je pan passen).
  • Zorg dat ze het mengsel goed opnemen aan beide kanten, meestal is 1 minuut per kant genoeg. Maar dat hangt er vanaf hoe oud (en droog) het suikerbrood is.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer gelijk nu ze nog warm zijn. Strooi er wat poedersuiker overheen of top ze af met frambozen en eventueel wat clotted cream voor een echt feestontbijt.
  • Eet smakelijk!
Tips

Laat het suikerbrood niet te lang in het melk-ei mengsel weken, je wilt niet dat ze zompig worden.
Bewaren

Serveer de wentelteefjes meteen en als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Louis Schipper schreef:

    Lieve Laura,
    Bedankt voor al die, lekkere, recepten die je al die jaren hebt gegeven. Ze zijn duidelijk en mooi uitgevoerd. Als ik morgens je lieve, vrolijke smoeltje zie dan kan m’n dag niet meer stuk!

    Gtx.Louis.

  2. Barbara Staal schreef:

    Hoi Laura,

    Wat heb je toch altijd lekkere recepten op je website staan!
    Ik wilde even laten weten dat je link naar het suikerbrood niet werkt.

    Groetjes,
    Barbara

  3. Louis Schipper schreef:

    Bij mij werkt hij prima.
    Gtx. Louis.

  4. Jan schreef:

    Tip: Probeer een keer speculaaskruiden i.p.v. kaneel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept