Een paar maanden geleden deelde ik een zalig en smeuïg recept voor suikerbrood met jullie. Helaas wordt zelfgebakken brood in mijn ervaring snel droog (thuis gebruik je tenslotte geen conserveermiddelen of broodverbeteraars). Dat maakt dat het brood na een aantal dagen wel extra geschikt is om heerlijke suikerbrood wentelteefjes van te maken. Wentelteefjes maak je namelijk het liefst van oud brood, zodat de plakjes brood het ei-melk mengsel goed opzuigen en je ze in de pan tot een heerlijk ontbijt kunt opbakken. En als wentelteefjes van droog witbrood al lekker zijn, dan kun je je vast voorstellen hoe onweerstaanbaar lekker deze suikerbrood wentelteefjes smaken. Echt een feestontbijt!
Wil je jouw versgebakken brood zo lang mogelijk vers houden? Snijd het brood als het afgekoeld is dan in plakjes en vries het meteen in. Zo blijft elk plakje dat je uit de vriezer ontdooit lekker vers smaken! Lees hier al mijn tips om brood te bewaren.
BAKTIP: In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer varianten op wentelteefjes. Wat dacht je van Cake wentelteefjes met aardbeien voor Moederdag of Maple-bacon wentelteefjes voor Vaderdag?
Lieve Laura,
Bedankt voor al die, lekkere, recepten die je al die jaren hebt gegeven. Ze zijn duidelijk en mooi uitgevoerd. Als ik morgens je lieve, vrolijke smoeltje zie dan kan m’n dag niet meer stuk!
Gtx.Louis.
Hoi Laura,
Wat heb je toch altijd lekkere recepten op je website staan!
Ik wilde even laten weten dat je link naar het suikerbrood niet werkt.
Groetjes,
Barbara
Bij mij werkt hij prima.
Gtx. Louis.
Tip: Probeer een keer speculaaskruiden i.p.v. kaneel